2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī kontrolpirkuma laikā atklāj nelegālo akcīzes preču tirdzniecības vietu

Jēkabpilī kontrolpirkuma laikā atklāj nelegālo akcīzes preču tirdzniecības vietu

Piektdien, 29. janvārī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa amatpersonas, veicot kontrolpirkumus, lai identificētu personas, kuras veic nelegālu akcīzes preču tirdzniecību, Jēkabpilī kādā privātmājā izņēma 640 cigaretes un 17 litrus alkohola. Policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess, portāla Radio1.lv redakciju informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.   

Piektdien, 29. janvārī, Jēkabpilī kontrolpirkuma laikā kāds vīrietis likumsargiem pārdeva 60 cigaretes „Jin Ling” bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Tajā pašā dienā, veicot sankcionētu kratīšanu vīrieša dzīvesvietā, tika izņemtas 440 cigaretes „Jin Ling” bez Latvijas Republikas akcīzes markām, 120 cigaretes „ФЗСТ” ar Baltkrievijas akcīzes markām un 20 cigaretes „Dakota” ar Krievijas federācijas akcīzes markām. Tāpat amatpersonas izņēma arī 17 litrus bezkrāsaina šķidruma, kam bija alkoholam raksturīga smarža, bez Latvijas Republikas akcīzes markām.   

Atbilstoši Krimināllikuma 221.6 pantam par nelegāli izgatavotu (ražotu) vai tādu tabakas izstrādājumu, kuri nav marķēti ar Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām, izņemot normatīvajos aktos paredzētos gadījumus, vai tādu bezdūmu tabakas izstrādājumu, kuru laišana tirgū ir aizliegta, realizāciju nelielā apmērā, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā, var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods. Savukārt, 221.1 pantā noteikts, ka par nelegāli izgatavotu (ražotu) vai viltotu alkoholisko dzērienu vai spirtu saturošu šķidrumu, kuri nav alkoholiskie dzērieni, bet kurus piedāvā kā alkoholiskos dzērienus (nelikumīgi alkoholiskie dzērieni), realizāciju, var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Lai mazinātu nelegālā alkohola izplatību, likumsargi aicina iedzīvotājus informēt policiju par nelegālo akcizēto preču pārvietošanu, tirdzniecību vai uzglabāšanu, zvanot pa tālruni 110, vai arī nosūtot iesniegumu pa pastu vai e-pastu tuvākajam policijas iecirknim.

Komentāri (0-1/1)

  • BAK
    08.02.2021 16:13
    Visi menti zīn katru točku, bet veic pārbaudi tiem kuri uz ķepu viņiem nedot, bet baroni paliek pat neaiztikti menti pat piesedz savas točkas..

Atstājiet komentāru