2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils policijai, tikai ar fizisku spēku, izdodas savaldīt iereibušu vīrieti, kurš centās iekļūt veikalā bez sejas aizsargmaskas

Jēkabpils policijai, tikai ar fizisku spēku, izdodas savaldīt iereibušu vīrieti, kurš centās iekļūt veikalā bez sejas aizsargmaskas

Pagājušajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 14 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums, portāla Radio1.lv redakciju informēja  Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Ceļu satiksmes uzraudzības jomā noformēti 7 administratīvā pārkāpuma protokoli. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā uzsākts viens administratīvā pārkāpuma process.  

23. janvārī Jēkabpils iecirknī tika saņemta informācija, ka kādā veikalā vīrietis, būdams alkohola reibumā, konfliktē ar uzņēmuma darbiniekiem. Ierodoties norādītajā adresē, policisti konstatēja, ka 1990. gadā dzimis vīrietis ir aizgājis uz veikalu bez deguna un mutes aizsega, un viņš nav ielaists veikt pirkumus, tāpēc uzsācis konfliktu ar apsardzes darbinieku. Likumsargi, uzsākot sarunu ar minēto vīrieti, konstatēja, ka viņš atrodas stiprā alkohola reibuma stāvoklī, grīļojas un neorientējas apkārtējā vidē. Pārbaudes laikā vīrieša izelpā tika konstatētas 2,69 promiles. Tāpat sarunas laikā kungs centās slēpt savu identitāti, nosaucot policijas darbiniekiem neeksistējošu personas kodu, kā arī aiziet no notikuma vietas. Lai vīrieti nogādātu policijas iecirknī bija nepieciešams pielietot fizisku spēku, jo viņš arī centās izkāpt no braucošas dienesta automašīnas. Policijā par notikušo uzsākti 3 administratīvā pārkāpuma procesi pēc Administratīvo sodu likuma par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā un viens pēc Covid - 19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma. Par  amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu vai amatpersonas darbības traucēšanu, vīrietim tika piemērots naudas sods 100 eiro. Par atrašanos publiskā vietā tādā reibuma stāvoklī, kas traucē sabiedrisko kārtību vai drošību, būs jāsamaksā 25 eiro naudas sods. Par personas identitātes slēpšanu, sniedzot iestādei nepatiesus personas datus, nāksies soda naudā samaksāt 50 eiro, savukārt par mutes un deguna aizsega nelietošanu, atrodoties publiski pieejamās iekštelpās, piemērots naudas sods 50 eiro. 

24. janvārī Jēkabpilī, Rīgas ielā, vīrietis vadīja automašīnu „Mercedes-Benz E270”, būdams alkohola reibumā, proti, viņa izelpā tika konstatētas 1,53 promiles. Policijā par notikušo uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

Atstājiet komentāru