2024.gada 19. marts

Jāzeps

Aknīstes novadā septiņiem medniekiem piemēro naudas sodu par pulcēšanās ierobežojumu pārkāpumiem

Aknīstes novadā septiņiem medniekiem piemēro naudas sodu par pulcēšanās ierobežojumu pārkāpumiem

11. janvārī, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa amatpersonas konstatēja, ka Aknīstes novada Asares pagastā 7 mednieki no dažādām mājsaimniecībām ir sapulcējušies kādā mednieku mājā. Likumsargi par notikušo uzsāka administratīvā pārkāpuma procesus un nolēma vienai personai piemērot naudas sodu 200 eiro un sešām – 50 eiro apmērā, Radio1.lv redakciju informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

Pirmdien, 11. janvārī, ap pulksten 15.30 Jēkabpils iecirknī tika saņemta informācija, ka Aknīstes novada Asares pagastā iespējams notiek dzinējmedības un tādējādi tiek pārkāpti  ārkārtējā situācijā noteiktie drošības pasākumi, kas laika posmā no 21. decembra līdz 25. janvārim aizliedz rīkot dzinējmedības. Ierodoties norādītajā adresē, amatpersonas konstatēja, ka vienuviet ir sapulcējušies 7 mednieki un notiek medījuma sadale. 

Izvērtējot notikušā apstākļus, policisti uzsāka 7 administratīvā pārkāpuma procesus un nolēma par Ministru kabineta rīkojuma Nr. 655 „Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” 5.4 punkta (kas aizliedz  privātus pasākumus un privātu pulcēšanos, izņemot pasākumus vienas mājsaimniecības ietvaros) pārkāpšanu vienai personai piemērot naudas sodu 200 eiro, bet pārējiem sešiem – 50 eiro apmērā. 

Valsts policija uzsver, ka šobrīd ir svarīgi samazināt vīrusa izplatību, lai iedzīvotāji varētu pēc iespējas drīzāk atgriezties ikdienā bez ierobežojumiem. Tāpēc aicinām ikvienu ievērot noteiktās drošības prasības, tostarp, nepulcēties, lietot deguna un mutes aizsegus, kā arī būt līdzatbildīgiem rūpēs gan par savu un citu līdzcilvēku veselību un drošību.

Atstājiet komentāru