2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jēkabpilī par “mājsēdes” ierobežojumu pārkāpumu kādai personai piemērots sods 500 eiro

Jēkabpilī par “mājsēdes” ierobežojumu pārkāpumu kādai personai piemērots sods 500 eiro

Jēkabpils pašvaldības policija, strādājot Jaungada brīvdienas pastiprinātā režīmā, "mājsēdes" jeb komentdantstundas laikā ir  pārbaudījusi 132 personas, kas neatļautā laikā atradās pilsētas ielās. 

Pašvaldības policijas priekšnieks Indulis Surkulis informē, ka 10 personām sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli un piemēroti sodi, vienā gadījumā persona par atrašanos ārpus mājas neatļautā laikā, vadot automašīnu alkohola reibumā un skandalējot ar policistiem, sodīta ar 500 eiro, pārējos gadījumos sodi piemēroti no 10 līdz 50 eiro. Vēl piecu personu lietas ir izskatīšanas procesā. Taču vairumā gadījumu pašvaldības policija, sadarbībā ar valsts policiju un zemessardzi veikusi pārrunas, lūdzot ievērot noteiktos ierobežojumus. 

Komendantstundas laikā policijas darbs bijis izkārtots tā, ka katrā pilsētas mikrorajonā dežurējusi viena ekipāža, atsevišķos mikrorajonos pat divas. Būtiskākie pārkāpumi – mājdzīvnieku izvešana pastaigā pēc pulksten desmitiem vakarā vai atrašanās ārpus mājas aizbildinoties ar nezināšanu par komendantstundu. Jaungada naktī novērots, ka daudzi, lai nepārkāptu aizliegumu, salūtu izšāvuši jau līdz pulksten 22. Bijuši gadījumi, kad policijas darbinieku aizrādījumi uztverti agresīvi, ne visiem bijis līdzi pašapliecinājums, kurā atzīmēts iemesls, kāpēc persona atrodas ārpus mājas komendantstundas laikā. Pozitīvs piemērs esot uzņēmuma “Gaujas koks” darbinieki, apmēram 20 cilvēki, kas pēc darba maiņas devušies mājup pēc pulksten 22.00 un policija aizturot grupu pārliecinājās, ka visiem uz rokas bijis uzņēmuma vadības parakstīts pašapliecinājums.

Indulis Surkulis norāda, lai arī fiksēti vairāki pārkāpumi, kopumā Jaungada brīvdienās jēkabpilieši esot ievērojuši komendantstundu.

Atstājiet komentāru