2024.gada 19. marts

Jāzeps

Jēkabpilī veikalā “Malvīne” un Jēkabpils tirgū policija aiztur personas, kas nelikumīgi tirgo tabaku

Jēkabpilī veikalā “Malvīne” un Jēkabpils tirgū policija aiztur personas, kas nelikumīgi tirgo tabaku

Kopš šī gada 29. septembra ir stājušies spēkā grozījumi Krimināllikumā par tabakas izstrādājumu nelikumīgu realizāciju nelielā apmērā,  ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā. Par Krimināllikuma 221.6 panta pārkāpumiem Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā līdz 7. oktobrim ir uzsākti 4 kriminālprocesi, portāla Radio1 redakciju informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

1. oktobrī Jēkabpilī, Pasta ielā, veikalā „Malvīne” tika aizturēts 1970. gadā dzimis vīrietis, kurš realizēja tabakas izstrādājumus bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Vīrietis jau iepriekš ir bijis vairākkārt administratīvi un krimināli sodīts par šāda veida pārkāpumiem (7 reizes administratīvi un uzsākti 4 kriminālprocesi). Likumsargi izņēma 220 tabakas izstrādājumus ar Baltkrievijas akcīzes markām.

4. oktobrī Jēkabpilī, Akmeņu ielā, Jēkabpils tirgus teritorijā tika aizturēts 1970. gadā dzimis vīrietis, kurš realizēja tabakas izstrādājumus bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Arī šis vīrietis iepriekš ir bijis vairākkārt administratīvi un krimināli sodīts par šāda veida pārkāpumiem. (8 reizes administratīvi un uzsākti 11 kriminālprocesi). Policisti izņēma 1600 tabakas izstrādājumus ar Baltkrievijas akcīzes markām, kā arī naudu, kas, iespējams, iegūta nelikumīgā ceļā.

Tāpat jāpiemin, ka, veicot profilaktiskus pasākumus nelegālo akcizēto preču aprites jomā, šī gada septembrī Jēkabpils tirgū ir izņemti 2160 tabakas izstrādājumi un uzsākti 3 administratīvie procesi.

Savukārt 4. oktobrī Jelgavas iecirkņa amatpersona veica pasākumus nelegālo akcizēto preču apkarošanas jomā Jelgavas tirgus teritorijā. Jau iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros Kriminālprocesa likuma 264. panta kārtībā tika aizturētas divas personas. Kriminālprocesa ietvaros tika veiktas procesuālās darbības, kā rezultātā tika izņemtas 196 cigarešu paciņas ar Krievijas akcīzes markām. Šobrīd notiek pirmstiesas izmeklēšana. 

Valsts policija vērš uzmanību, ka par Krimināllikuma 221.6 panta pārkāpumiem soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Atstājiet komentāru