2024.gada 19. marts

Jāzeps

Policisti Viesītes novada Rites pagastā pie vīrieša atrod vairākus nelegālus šaujamieročus, munīciju un lādēšanas aprīkojumu

Policisti Viesītes novada Rites pagastā pie vīrieša atrod vairākus nelegālus šaujamieročus, munīciju un lādēšanas aprīkojumu

18. maijā Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Jēkabpils iecirkņa amatpersonas Viesītes novadā uz meža ceļa aizturēja vīrieti, pie kura tika konstatēts nereģistrēts šaujamierocis, portālu Radio1.lv informē Valsts policijas  Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Nākamajā dienā, veicot sankcionētu kratīšanu, vīrieša dzīvesvietā tika izņemti nelegāli šaujamieroči, dažāda munīcija un lādēšanas aprīkojums. Policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess. 

Pirmdien, 18. maijā, VP ZRP Jēkabpils iecirkņa likumsargi Viesītes novada Rites pagastā uz meža ceļa aizturēja 1988. gadā dzimušu vietējo iedzīvotāju, pie kura tika konstatēts nereģistrēta medību bise. Nākamajā dienā aizturētā vīrieša dzīvesvietā policisti veica sankcionētu kratīšanu un tās laikā tika izņemts diezgan bagātīgs „arsenāls” – viena raķešu signālpistole, trīs dažādi pistolēm līdzīgi priekšmeti, medību patronas, šaujampulveris, skrotis, lādēšanas aprīkojums un patronas čaulas. 

Pret vīrieti, kurš par līdzīgiem pārkāpumiem bija nonācis policijas redzeslokā jau iepriekš, ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas par šaujamieroču un šaujamieroču munīcijas iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu bez attiecīgas atļaujas, kas paredz sodu ar brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem vai ar arestu, atņemot tiesības veikt zināma veida uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā. 
Kriminālprocesa ietvaros notiek pirmstiesas izmeklēšana visu apstākļu noskaidrošanai, un nozīmētas vairākas ballistiskas ekspertīzes.

Foto: Ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru