2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Puse no brīvdienās Zemgalē nozagtiem velosipēdiem nav bijuši saslēgti

Puse no brīvdienās Zemgalē nozagtiem velosipēdiem nav bijuši saslēgti

Aizvadītās nedēļas nogalē Zemgales reģionā nozagti četri velosipēdi, turklāt trīs gadījumos braucamrīki bija novietoti daudzdzīvokļu ēku kāpņu telpās un divos gadījumos tie bija bez saslēdzējiem, portālu Radio1.lv informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Viens braucamais nozagts no kāpņu telpas Jēkabpilī, tāpat nozagts divritenis Ozolniekos. Divriteņu zādzības fiksētas arī Jelgavā un Aizkrauklē, turklāt abos gadījumos braucamie daudzdzīvokļu ēku kāpņu telpās bija novietoti, neizmantojot saslēdzējus.

Policija iesaka iedzīvotājiem ievērot drošības pasākumus, lai pasargātu savus divriteņus, neatstājot velosipēdu nesaslēgtu pie tirdzniecības objektiem, izglītības iestādēm, kāpņu telpās, uz balkoniem, neaizslēgtās vai ar nedrošu slēdzeni aizslēgtās garāžās, šķūnīšos, pagrabos vai citās telpās. Novietojot velosipēdu publiskā vietā, tai jābūt labi redzamai un gaišai, vislabāk novērošanas kameru tuvumā vai apsargātā vietā. Likumsargi arī aicina iegādāties kvalitatīvu velosipēda saslēgu, saslēdzot to pēc iespējas zemāk pie rāmja un ar atslēgas caurumu uz zemi, lai zaglis to nemēģinātu atmūķēt.

Ieteikts arī noņemt no velosipēda visus aksesuārus, kas tiek uzskatīti par vērtīgiem, nedrīkst arī atstāt savas personīgās mantas velogroziņos vai velosomās. Policija arī iesaka padarīt savu braucamo unikālu, izmantojot dažādus krāsainus elementus un atpazīšanas zīmes.

"Iegādājoties velosipēdu, to nofotografējiet, kā arī pierakstiet tā datus un rāmja numuru," aicināja Kalniņa.

Divriteņa nozagšanas gadījumā nekavējoties jāinformē policija.

Atstājiet komentāru