2024.gada 19. marts

Jāzeps

 Visgaršīgākie pelmeņi Jēkabpilī nopērkami „Gaļas namā”

Visgaršīgākie pelmeņi Jēkabpilī nopērkami „Gaļas namā”

Lai gan pelmenis šķiet ļoti moderns un ātrs ēdiena pagatavošanas veids, patiesībā tam ir vairāku gadsimtu vēsture. Pelmeņi ir iecienīts ēdiens Ķīnas, Krievijas, Kaukāza, Vidusāzijas un arī Latvijas virtuvēs.  Tos izmanto gan steidzīgie, kas vēlas ātri un sātīgi paēst, gan gardēži, kas meklē sev izcilu maltīti.

„Mēs piedāvājam dažādus pelmeņus saldētā veidā – ar cūkgaļu un vistas gaļu, ar sieru, veģetāros ar dārzeņiem – burkāniem, puķkāpostiem un zaļajiem zirnīšiem un pat pelmeņus ar skābiem kāpostiem. Īpaši esam padomājuši par bērniem un piedāvājam pelmeņus ar kartupeļiem un saldos vareņikus ar biezpiena pildījumu,” stāsta kulinārijas ceha vadītāja Zenta Zvaigzne.

Viņa uzsver, ka „Gaļas namā” gatavotie pelmeņi top no vietējās produkcijas. Dārzeņi tiek iepirkti no zemniekiem, arī gaļa – no Latvijā audzētiem mājlopiem.

„Mūsu pelmeņi ir kā mājās gatavotie – ikkatra to sastāvdaļa zināma un tajos nav nezināmas izcelsmes produktu. Pelmeņu gatavošana ir roku darbs,” piebilst Zenta Zvaigzne. Jēkabpilieši ir iecienījuši klasiskos pelmeņus ar gaļu, kā arī veģetāros jeb dārzeņu pelmeņus un pelmeņus ar kartupeliem. Īpašai gaumei tiek gatavoti pelmeņi ar skābiem kāpostiem. Reizēm pircēji brīnoties, kāpēc pelmeņi ir zaļā vai sarkanā krāsā. Zenta Zvaigzne stāsta, ka pelmeņu mīklai ar kartupeļu pildījumu tiek pievienoti spināti un tā iegūst zaļu krāsu. Savukārt pelmeņu mīklai ar vistas gaļas pieldījumu tiek pievienota svaigi spiesta biešu sula, kas dod mīklai sarkanu krāsu. Šādi pagatavoti pelmeņi ir ne vien garšīgi, bet arī veselīgi.

„Gaļas nams” pelmeņus piedāvā tikai saldētā veidā un fasētus. Ēdināšanas zālē tie netiek piedāvāti, izņemot gadījumus, ja ir īpašs pieprasījums, iepriekš pasūtot. Maksa par pelmeņu paku ir no 1,29 latiem. Ja šodien vēl nav izdomāta pusdienu vai vakariņu ēdienkarte, tad iespējams, ka „Gaļas namā” gatavotie pelmeņi ir tieši tas, kas vajadzīgs – garšīgi, sātīgi un veselīgi, jo „Gaļas namā” vienmēr – viss ir garšīgi!

Atstājiet komentāru