2024.gada 27. jūlijs

Dita, Marta

3 iemesli, kāpēc jums vajadzētu izvēlēties elektromobili

3 iemesli, kāpēc jums vajadzētu izvēlēties elektromobili

Mēs zinām, ka pāreja uz elektromobili var šķist biedējošs lēmums. Daudzi no mums lielāko daļu savas dzīves ir braukuši ar benzīna vai dīzeļdegvielas automašīnām, un lielākajai daļai cilvēku nepatīk mesties nezināmajā.

Runājot par elektriskajām automašīnām, ir mainījusies uztvere. Ja kādreiz tie bija automobiļu nozares apsmiekls, jaunums, kas piemērots tikai dedzīgākajiem ekoloģiskiem karotājiem, tehnoloģiju attīstība un attieksmes maiņa pret zaļo domāšanu, ir ļāvusi elektromobiļiem kļūt arvien dzīvotspējīgākiem gan sociāli, gan komerciāli.
Tomēr jūs joprojām varat vilcināties, pirms dodaties uz elektrisko automašīnu. Bet, ja paskatās uz šo zaļāko riteņu plusiem un mīnusiem, plusu sleja kļūst arvien pilnāka. Šeit ir tris iemesli, kāpēc jums vajadzētu iegādāties elektriskās automašīnas.

1 - līdz 2040. gadam tiks aizliegtas visas benzīna un dīzeļa automašīnas

Iespējams, esat palaidis garām neseno paziņojumu ziņās, ka 2040. gadā uz ceļiem vairs nebūs atļauts braukt ar benzīna un dīzeļdegvielas dzinējiem. Šis paziņojums bija atbilde uz grūtībām, kas Apvienotās Karalistes valdībai ir bijušas, sasniedzot gaisa kvalitātes mērķus. Piesārņojuma līmenis ir audzis un augt, un dažos apgabalos ir veikti mērījumi un reģistrēti, ka tie ir pārsnieguši ieteicamo robežu tikai sešos mēnešos.

Gaisa kvalitāte ir liela problēma. Tiek lēsts, ka veselības problēmas, ko saasina vai izraisa piesārņojums, piemēram, astma un bronhīts, Apvienotās Karalistes ekonomikai gada laikā ir zaudējuši produktivitāti vairāk nekā 2,7 miljardu mārciņu apmērā. Tas neņem vērā aptuveni 40 000 priekšlaicīgas nāves gadījumu, ko katru gadu izraisa piesārņojums.
Bet vai tas nedod mums 23 gadus pirms aizlieguma stāšanās spēkā? Atbilde uz veselības grupu paziņojumu bija tāda, ka tas nav pietiekami tālu. Gaisa kvalitāte šobrīd ir slikta, kāpēc gan nerīkoties stingrāk?

Tā kā daudzi komerciālie transportlīdzekļi jau ir aizliegti pilsētu centros, sagaidāms, ka drīzumā tas varētu tikt paplašināts, iekļaujot arvien vairāk dīzeļdzinēju. Runas par dīzeļdzinēju automašīnu nodošanas shēmām un augstākām nodokļu likmēm nozīmēs, ka ikviens, kurš izvēlēsies dīzeļdzinēju, drīz zaudēs iespējamos finansiālos ieguvumus, kad tie ir saistīti ar šāda veida dzinējiem.
Dīzeļdegvielai tuvojoties pensijai, benzīna dzinēji noteikti sekos aiz muguras. Volvo nesen paziņoja, ka tas ražos tikai elektriskos vai hibrīdos transportlīdzekļus, sākot no 2019. gada, un vairāk ražotāju gatavojas tam sekot.

2 - tiek būvēti arvien vairāk uzlādes punktu

Viena no lielākajām agrīnajām elektromobiļu problēmām bija uzlādes punktu trūkums. Tas atstāja jums ļoti ierobežotus attālumus, kurus varat nobraukt, pastāvīgi baidoties iztrūkt jaudas un tikt iestrēgtam. Jūs arī nevarējāt nēsāt līdzi rezerves akumulatoru, kas nozīmē, ka biji spiests izsaukt evakuatoru vai klauvēt pie durvīm un lūgt pagarinātāju!

Lēnām visā valstī parādās arvien vairāk uzlādes punktu. Ja kādreiz tie atradās pilsētas centros, tagad varat tos pamanīt lielveikalu autostāvvietās un automaģistrāļu degvielas uzpildes stacijās.
Lai gan jums joprojām ir jāplāno ceļojumi, un ceļojumi uz laukiem var izrādīties sarežģīti elektriskajiem transportlīdzekļiem, uzlādes punktu skaits tikai palielināsies. Valdībai ir vairākas shēmas un dotācijas, lai stimulētu izaugsmi, un paziņojums par dīzeļdegvielas un benzīna aizliegumu tikai palielinās ieguldījumus elektromobiļu infrastruktūrā.

3 - Tehnoloģija nekad nav bijusi labāka

Liels iemesls pēdējo gadu virzībai uz elektriskajām automašīnām ir tas, ka tehnoloģija ir kļuvusi dzīvotspējīga. Darbs, ko Nissan ieguldījis savos hibrīdautomobiļos un Tesla pelējuma plīstošajos pilnībā elektriskajos automobiļos (kas neatšķiras no parastajiem automobiļiem), tas viss nozīmē, ka elektriskā automašīna ir reāla izvēle gandrīz visu veidu vadītājiem.
Arī hibrīdi ir tikuši tālu. Bija laiks, kad gandrīz neiedomājama bija doma par Džeremiju Klārksonu, kurš sēdēs pie daļēji benzīna, daļēji elektromobiļa stūres un sniedz tam satriecošu atsauksmi. Taču skaistais BMW i8 ne tikai padarīja elektromobiļus dzīvotspējīgus, bet arī padarīja tos par vēlamiem.
Automašīnu uzņēmumi neņem vērā nozares tendences, un visi smagi strādā, lai pilnveidotu savu hibrīdtehnoloģiju. Lielākajai daļai populārāko modeļu tagad ir daļēji elektriska dzinēja izvēle, lai jūs varētu izmantot pārbaudītu automašīnu priekšrocības un elektriskā dzinēja priekšrocības.

Vai esat gatavs iegādāties elektromobili?

Ja esat gatavs iegādāties elektroauto, atbalsts elektromobiļu iegādei varētu mudināt jūs izvēlēties vai nomainīt savu dīzeļdzinēju uz elektrisko auto. Drīz jūs sēdēsit pie sava jaunā elektriskā vai hibrīdauto stūres.