2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Līdzīgas kā sporta gumijas…Espanderi ar rokturiem – ķermeņa augšdaļas labākais sporta inventārs!

Līdzīgas kā sporta gumijas…Espanderi ar rokturiem – ķermeņa augšdaļas labākais sporta inventārs!

Ja fitnesa gumijas atrod savu pielietojumu pat rehabilitācijas procesos un visa ķermeņu locītavu un muskuļu stiprināšanā, tad espanderi nedaudz atšķiras. Šo inventāru varētu nosaukt par pretestības gumiju 2.0 versiju, jo tie ir paredzēti konkrēti sportam. Izmantojot espanderi, tiek pielietoi fizikas likumi, lai uzliktu papildus slodzi muskuļiem, lielākoties ķermeņa augšdaļai. Ar tiem var trenēt muskuļu grupas sākot no muguras lejasdaļas līdz pat bicepsiem, tricepsiem un trapecēm. Arī netiek aizmirsts par krūšu muskuļiem un tā saucamajiem spārniem. Tad kāpēc šī visai populārā prece nav tik iecienīta lietošanai mājas apstākļos, ja salīdzina ar to popularitāti sporta zālē?

Vairāk mīts nekā patiesība

            Tie, kas ir apmeklējuši sporta zāli gan jau ir redzējuši šos metāla rāmjus, kuros ir specifiski izgriezti atvērumi espanderu lietošanai. Šāds skats liek daudziem sportotājiem aizdomāties par to, ka espanderi ir ne visai ērts sporta inventārs lietošanai mājas apstākļos. Parasti izvēle krīt uz pavisam citu sporta inventāru, kuru iegādāties lietošanai mājās! Bet daudzi neaizdomājas par to, ka espanderi tiek izlaisti daudzās formās un veidos. Tie mēdz būt gan profesionāli un paredzēti lietošanai  tikai sporta zālēs ar papildus ekipējumu, gan citi varianti.

Espanderi – var lietot arī mājās

Ir arī tādi espanderi, kas sastāv no vienkāršām gumijām, kas aprīkotas ar rokturiem. Un ar vienkārši, nemaz nedomājiet, ka pie šī sporta inventāra nav pielikts milzu darbs un izdoma. Mājās lietojamie espanderi tiek izstrādāti pielietojot daudzu gadu pieredzi un fizikas likumus.

Tie sniedz maksimālu stabilitāti saķerei plaukstā un vislielāko efektivitāti jebkādam spēka līmenim. Tie ir pieejami ar mazāku un lielāku pretestību. Visi šie faktori padara tos par ērtu, kompaktu un lietotājam draudzīgu sporta inventāru. Kvalitatīvi espanderi kalpo gadiem ilgi un ir vienmēr gatavi jauniem izaicinājumiem!