2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Auto nomu noslēpumi, kuri jāzina ikvienam

Auto nomu noslēpumi, kuri jāzina ikvienam

Statistika liecina, ka vidējais pirmoreiz reģistrēto auto vecums Latvijā šobrīd ir aptuveni astoņi gadi. Tas nozīmē, ka vairums iedzīvotāju izvēlas pirkt mazlietotu vai lietotu auto, un to mēs varam redzēt arī uz autoceļiem. Vai daudzi gribētu braukt ar jaunu auto? Protams, taču vēl nav atklājuši visas iespējas kā to izdarīt.

Par auto līzingu šķiet būs dzirdējuši visi un daudzi to ir arī izmantojuši, taču tas nav vienīgais risinājums. Paralēli autolīzingam ir pieejama arī pilna servisa ilgtermiņa auto noma, kas nodrošina līdzīgas priekšrocības kā līzings un reizēm to pat pārspēj.

Ilgtermiņa nomas piedāvājums paredz, ka iznomātājs nodrošina auto tehniskās apkopes, remontu, riepu maiņu, apdrošināšanu, nodokļu nomaksu, kā arī rezerves auto, ja pašreizējais nav lietojams. Papildus tam nereti ir iespējams arī iegūt automašīnu lietošanā bez pirmās iemaksas. Tā ir būtiska priekšrocība, ja salīdzinām to ar auto līzingu, taču ne galvenā.

Pats svarīgākais, ko piedāvā ilgtermiņa auto nomas pakalpojumi ir sirdsmiers. Maksājot ikmēneša rēķinu, papildus ir jāmaksā tikai par degvielu. Visi pārējie izdevumi jau ir ierēķināti cenā. Ja auto kaut kas notiek, saņemsiet lietošanā maiņas auto. Tas attiecas gan uz auto avārijām, bojājumiem, gan apkopēm un citiem scenārijiem.

Pakalpojums primāri ir orientēts uz juridiskām personām (uzņēmumiem), taču noteiktās situācijās to var izmantot arī privātpersonas.

Pārbaudīt savas iespējas varat autonomas Mobire.lv mājaslapā. Šobrīd piedāvājumā ir dažādu marku, t.sk. Audi, BMW, Hyuandai, Mercedes-Benz, Toyota un Tesla automašīnas. Lētākais piedāvājums sākas no 329 EUR/mēn. Par šādu cenu tiek piedāvāts iznomāt Škoda Octavia ar 1,5 l dzinēju. Gala cena katram klientam tiek noteikta individuāli.

Uzņēmumiem pilna servisa transportlīdzekļa noma ļauj labāk plānot naudas plūsmu, neuztraucoties par automašīnu tehnisko stāvokli. Nav arī jārezervē nauda iespējamiem automašīnas remontiem. Tā kā plānošana ir jebkuras ilgtermiņa uzņēmējdarbības pamatā, nomas auto izmantošana uzskatāms par teicamu risinājumu.

Arī privātpersonas, kurām rūp sava laika izlietojums mēdz izmantot auto īres pakalpojumus, taču mazākā apjomā. Īstermiņa auto noma ir daudz populārāka, taču varam prognozēt, ka ar laiku situācija mainīsies. Pieaugot sabiedrības pārticībai un informētībai par dažādiem auto lietošanas finansēšanas risinājumiem, nomas auto izmantošana kļūs par ierastu parādību.

Jau tagad, salīdzinot ar auto līzingu, auto nomas pakalpojumi mēdz būt izdevīgāki. Vēlaties par to pārliecināties? Aplūkojiet šo sadaļu, kur salīdzināta pilna servisa noma un auto līzings. Lai arī apskatīts ir tikai viens konkrēts auto modelis un citās situācijas rezultāts varētu būt atšķirīgs, tas tomēr par kaut ko liecina.

Mobire mājaslapā arī ir izveidota speciāla sadaļa, kurā apkopoti šobrīd aktuālie īpašie piedāvājumi. Izvēloties kādu no speciālajiem piedāvājumiem, nav vajadzīga pirmā iemaksa, līgums jāslēdz uz trīs gadiem un līdzi nāk Premium servisa paka. Pirms piedāvājuma izteikšanas uzņēmums vērtē pieteikuma iesniedzēja kredītspēju.

Vai ilgtermiņa automašīnas noma ir lētāka par lietota auto iegādi un uzturēšanu? Viss atkarīgs no jūsu veiksmes. Reizēm lietoti auto kalpo godam, bet, ja vēlaties atteikties no šāda tipa loterijas spēlēšanas un gribat braukt ar jaunu vai vismaz mazlietotu auto, ir vērts izvērtēt pilna servisa nomas piedāvājumus.

Atstājiet komentāru