2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Vissezonas vai vasaras riepas - kam dot priekšroku?

Vissezonas vai vasaras riepas - kam dot priekšroku?

Kad laikapstākļi kļūst pavasarīgāki, auto īpašnieki sāk domāt par savu spēkratu sagatavošanu jaunajai sezonai. Aktuālo darbu sarakstā ir arī riepu maiņa. Vasaras sezonai piemērotas var būt gan vissezonas, gan vasaras riepas, tādēļ var rasties jautājums - kuras labāk izvēlēties? Lasiet raksta turpinājumu, lai uzzinātu to, ko ņemt vērā, lai pieņemtu pareizu lēmumu!

Vasaras riepas – galvenās atšķirības

Vasaras riepām ir cietāks gumijas sastāvs, kas nodrošina labāku veiktspēju tieši konkrētajai sezonai raksturīgos laikapstākļos. Šīs riepas ir arī klusākas. Svarīgi ir atcerēties, ka vasaras riepas vislabāk savas funkcijas pilda tad, kad vidējā gaisa temperatūra sasniegusi + 7 grādus. Tātad - lai arī ar vasaras riepām automašīnu tiek atļauts aprīkot jau no 1. marta, drošāk ir vadīties pēc laikapstākļiem, nevis datuma kalendārā.

Vasaras riepas sniedz vairākas priekšrocības - tām ir laba saķere ar ceļa virsmu, īpaši pielāgots protektora raksts, kas nodrošina labu braukšanas pieredzi ne tikai taisnos ceļa posmos, bet arī līkumos un bremzēšanas laikā. Tas samazina arī akvaplanēšanas risku. Vasaras riepas ir piemērotas tad, ja ar auto tiek braukts regulāri.

Vissezonas riepas – galvenās nianses

Vissezonas riepas apvieno būtiskākās ziemas un vasaras riepu īpašības, tādēļ tās ir uzskatāmas par universālu risinājumu. Taču ir jāņem vērā tas, ka vissezonas riepas vasarā dilst ātrāk, tās ir mazāk stabilas ceļa līkumos un bremzēšanas laikā.

Šo iemeslu dēļ vissezonas riepas ir piemērotākas tad, ja ar auto tiek braukts reti un nelielus ceļa posmus. Pārvietošanās ar šāda tipa riepām ikdienā ietekmē drošību un komforta līmeni, turklāt, ņemot vērā to, ka riepas dilst ātrāk, tas arī vairs nav ekonomiski izdevīgi.

Kur iegādāties labas riepas savam auto?

Vai ir pienācis laiks riepu maiņai? Labākā vieta to iegādei ir riepu serviss, kur ir pieejamas ne tikai kvalitatīvas riepas, bet arī riepu montāža un zinošu speciālistu ieteikumi.

Ieskatieties MMK Riepu Serviss piedāvājumā www.mmkserviss.lv un izvēlieties savām prasībām atbilstošus risinājumus! Riepu serviss piedāvā kvalitatīvas riepas no labākajiem ražotājiem dažādās cenu kategorijās. Pieejama arī riepu montāža un balansēšana. MMK Riepu Serviss - teicama izvēle visām prasībām!