2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Plānojat ceļojumu uz Tenerifi? 10 svarīgas lietas, kas jāzina pirms došanās uz Kanāriju salām

Plānojat ceļojumu uz Tenerifi? 10 svarīgas lietas, kas jāzina pirms došanās uz Kanāriju salām

Atpūta Kanāriju salās ir kā sapnis, kas kaut reizi dzīvē jāpiedzīvo ikvienam. Lai arī vairākas no šīm salām, piemēram, Grankanārija un Fertenevtūra, ir ļoti populāri tūrisma galamērķi, tieši Tenerifi var uzskatīt par šo Atlantijas okeāna salu galveno pērli. Tenerife ir lielākā no Kanāriju salām, kas pateicoties savam siltajam klimatam, fantastiskajai dabai un viesmīlīgajiem iedzīvotājiem ik gadu piesaista vairākus miljonus tūristu. Kas jāņem vērā, pirms apciemot šīs Spānijas salas un kāpēc ceļojumi uz Tenerifi ir tik populāri? Turpinājumā uzskaitītas desmit svarīgas lietas, kas jāzina pirms došanās uz Tenerif!

1. Kā izvēlēties periodu, kad doties uz Tenerifi. Pateicoties siltajam klimatam Kanāriju salas un tajā skaitā Tenerife ir populārs galamērķis visu gadu – temperatūra pat ziemā nenoslīd zem 16 °C, bet vasarā sasniedz ap 30 °C. Ideāls laiks ceļojumam uz šo salu ir ziemā, agrā pavasarī vai rudenī, kad tūristu pieplūdums nav tik liels, bet klimats ļauj izbaudīt sauli un siltumu. Piemēram, Tenerife februārī var pārsteigt pat ar 23°C, kas daudziem no mums rada vēlmi ar šādu ceļojumu saīsināt ziemu – to var izdarīt arī šoziem.

2. Kāda valūta tiek lietota Tenerifē. Valūta šajā Spānijas salā ir eiro. Labā ziņa ir tāda, ka lielākā daļa vietējo uzņēmumu, veikalu, muzeju un restorānu pieņem kredītkartes, bet, lai iepirktos mazos veikaliņos vai tirgū, ir vērts sagatavot arī skaidras naudas rezerves.

3. Pludmales Tenerifē – no baltām līdz melnām smiltīm. Kādas pludmales ir Tenerifē? Dažādas! Daudziem ir pārsteigums, ka viens kūrorts var piedāvāt baltu smilšu pludmali, bet cits – melnas vai tā saucamās zelta smiltis. Ja vēlaties zināt, kāda pludmale būs izvēlētajā kūrortā, vaicājiet savam ceļojumu ekspertam.

4. Atcerieties par ūdeni! Tenerife arī ziemā, pavasarī un rudenī var nodrošināt saulainu un karstu laiku, tāpēc ir svarīgi dzert pietiekami daudz ūdens. Ūdens pudele ir jāņem līdzi it visur, īpaši, ja tiek plānota ekskursija vai ilgstošs izbrauciens ārpus mītnes vietas.

5. Transporta izvēle ir plaša, lētākais ir sabiedriskais autobuss. Tenerifē ir plašas transporta izvēles iespējas – ir pieejami dažādi transporta veidi, tostarp sabiedriskie autobusi, takši un nomas auto. Autobuss pavisam noteikti ir lētākais pārvietošanās veids, tomēr, ja plānots izpētīt tālākus salas nostūrus, var būt nepieciešams parūpēties par nomas auto.

6. Dabas parki un atrakcijas – no vulkāna līdz papagaiļiem. Atrodoties Tenerifē pavisam noteikti jāapmeklē UNESCO pasaules mantojuma sarakstā ietvertais Teide nacionālais parks – tā fantastiskās ainavas nevar baudīt nekur citur kā tikai šajā Spānijas salā. Teide ir vulkāns, kas pēdējo reizi izvirdis vairāk kā pirms simt gadiem, tā virsotnē mūsdienās ir iespējams nokļūt ar speciālu kalnu liftu palīdzību. Vēl viens apskates objekts ir Loro Parks, kas ir slavens ar savu dzīvnieku daudzveidību un aizraujošām izklaides iespējām. Protams, salā netrūkst arī citu atpūtas un izklaides iespēju. Ja nepieciešams vairāk informācijas par ūdens atrakcijām, vēstures objektiem vai naktsdzīvi, droši sazinieties ar Ceļojumubode.lv atsaucīgajiem konsultantiem!

7. Pietiks ar angļu vai vācu valodu, bet par ļaunu nenāks arī kāds vārds spāņu valodā! Spāņu valoda ir oficiālā valoda Tenerifē, bet daudzi iedzīvotāji spēs sazināties arī angļu vai vācu valodās. Cieņpilns žests vietējai sabiedrībai un kultūrai saziņā ar vietējiem būs kāda spāņu vārda iemācīšanās!

8. Saules aizsardzība – arī ziemā! Tenerifē saules netrūkst ne vasarā, ne arī ziemā, tāpēc pienācīgi jāsagatavojas un ik dienu jāatceras par aizsardzību – saules krēmi, cepures, viegls apģērbs.

9. Vietējā kulinārija – jūras veltes, vīns, garšvielas – un daudz kas cits. Ēšana ir viena no baudām, ko noteikti izbaudīt Tenerifē. Saules pielietajā salā augļiem un dārzeņiem ir pavisam cita garša! Protams, ir jāizbauda arī svaigi zivju ēdieni, tradicionālie spāņu ēdieni, piemēram, Ropa Vieja, Mojo Rojo, Queso de Cabra un daudzus citus. Pie vakariņām var baudīt izcilus Vino Tinto, Vino Blanco, Ron Miel vai, protams, slaveno Cerveza alu. Kafijas cienītājiem jāatceras nobaudīt Barraquito – kafijas dzērienu ar rumu, citronu un dažādām garšvielām.

10. Tirgus, festivāli, kultūras pasākumi – ļaujieties spāņu ekstravagancei! Tenerifē notiek daudz dažādu kultūras pasākumu un festivālu, kas ļauj ieskatīties Tenerifes dvēselē visu cauru gadu. Īpašs pārsteigums ir Tenerife februārī, kad notiek pasaulē slavenais karnevāls Santa Cruz de Tenerife, kas dod iespēju redzēt ugunīgo spāņu dziesmas, dejas un ielas priekšnesumus.

Ceļojumubode.lv palīdzēs Tenerifes ceļojuma plānošanā



Ja nākamā atvaļinājuma galamērķis ir Tenerife, ceļojums un tā plānošana jāuztic Ceļojumubode.lv. Piedāvājumā ir ne tikai Rīga – Tenerife tiešais reiss, bet arī viesnīcas un apartamenti Tenerifē, kā arī atpūtas un izklaides iespēju padomi no pieredzējušiem ceļojumu ekspertiem. Ceļojumubode.lv klāstā vienmēr ir vairāki desmiti variantu atpūtai Tenerifē, tāpēc ir iespējams atrast labāko risinājumu ikvienam periodam, ikvienam budžetam un ikvienam ceļotājam – pārim, ģimenei vai draugu kompānijai. Sazinieties ar konsultantu jau šodien un sāciet plānot savas nākamās brīvdienas Tenerifē!

Atstājiet komentāru