2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

5 sieviešu apavi, kuriem jābūt ikvienas sievietes vasaras garderobē

5 sieviešu apavi, kuriem jābūt ikvienas sievietes vasaras garderobē

Vasara ir savā pilnbriedā, tāpēc ir pēdējais laiks papildināt savu skapi ar 5 sieviešu apavu veidiem, kuriem jābūt ikvienas sievietes vasaras garderobē. Ja tavā skapī atrodas vismaz viens pāris no katra veida, esi vasaras sezonai gatava. Nākamais uzdevums ir pārliecināties par to, vai apavi der, ir vēlamajās krāsās un ir labā stāvoklī. Par to, kuriem 5 apavu veidiem jābūt arī tavā skapī, lasi tālāk sagatavotajā rakstā. 

1. Sandales

Sandales ir pirmie sieviešu apavi, kurus sagādāt, iestājoties siltajam laikam. Tās ļauj pēdai būt brīvai un elpot. Gaisa apmaiņa vasarā ir īpaši svarīga, lai pēdas nesvīstu, neveidotos noberzumi un tulznas. Sandales var iedalīt pēc to aizvēršanas veida – ar klipšiem, ar sprādzēm, sasienamas vai vienkārši uzvelkamas.

Sandales tiek ražotas no dažādiem materiāliem, taču divi biežāk sastopamie ir āda un audums. Ādas apavi ir ilgmūžīgāki, auduma apavi – viegli kopjami. Izvēloties klasiska toņa apavus, piemēram, baltus, melnus vai bēšus, tos būs vieglāk ikdienā saskaņot ar apģērbu.

2. Balerīnas

Vieglas, ērtas un vienkāršas vasaras kurpes, kas noder arī gada aukstajā sezonā. Balerīnas ikdienā bieži vien tiek dēvētas par laiviņām, jo vizuāli tās atgādina laivu. Laiviņas ir viegli kombinēt ar jebkura stila apģērbu, tāpēc tās atradīs vietu ikvienas dāmas skapī. 

Vasarā iesakām izvēlēties elpojoša materiāla kurpītes. Krāsu gamma balerīnu piedāvājumā ir plaša. Gaišie toņi rada maigu sajūtu, tumšo toņu apavi būs praktiskāki. Laviņu kurpes vari vilkt gan ikdienā, gan saviesīgos pasākumos, ja tajos paredzēts pavadīt ilgu laiku stāvot vai staigājot.

3. Zempapēžu kurpes

Dažādu stilu zempapēžu kurpes atrodamas ikvienas dāmas skapī. Ikdienā tie ir praktiski apavi, ko vilkt, dodoties uz darbu vai brīvdienu izbraucienā. Pie zempapēžu kurpēm var pieskaitīt jebkurus apavus, kuriem nav papēdis. Apavi bez papēža noder arī saviesīgos pasākumos, uz kuriem sākotnēji dodies augstpapēžu kurpēs. Ja vakars ir garš un daudz laika jāpavada stāvot, vakarā būsi priecīga pārvilkt ērtākus apavus.

Pēdējos gados lielu popularitāti ieguvušas platformas zempapēžu kurpes, kas vizuāli izskatās kā augstpapēžu apavi, taču tajos viegli pavadīt visu dienu. Pievērs uzmanību apavu krāsai, materiālam un formai, lai tā pieguļ tavai pēdai.

4. Augstpapēžu kurpes



Foto: Pexels.com/Godisable Jacob

Vasara ir īstais laiks, kad no skapja vilkt ārā visas mīļākās augstpapēžu kurpes un papildināt savus krājumus ar jaunām kurpēm. Kāzas, dzimšanas dienas svinības, kristības, izlaidumi, randiņi un visi citi pasākumi ir īstā reize, kad sapucēties un vilkt augstpapēžu apavus. 

To, vai apavi būs ērti, “uz aci” noteikt ir grūti, jo katram cilvēkam pēdas izliekums atšķiras. Līdz ar to vieni apavi vienai dāmai būs ērti, bet otrai nē. Jo platāks papēdis, jo apavi būs stabilāki. Ja jūties brīvi arī ar augstiem un smailiem papēžiem – velc tos kaut katru dienu! Tie dod sievišķīgu, elegantu un pievilcīgu sajūtu pat vienkāršā dienā.

5. Sporta apavi

Vasara nav iedomājama bez pārgājieniem vai garākām pastaigām dabas takās un gar jūru. Tam svarīgi izvēlēties piemērotus apavus. Ja esi izlēmusi vasarā aktīvāk nodarboties ar sportiskām aktivitātēm iekštelpās vai ārā, noderēs sporta apavi sievietēm. Pirms iegādājies apavus, pārliecienies par savu pēdas izmēru, vēlamo zīmolu un krāsu.

Sporta apavus iedala atkarībā no to pielietojuma mērķa – skriešanas, treniņu, pārgājienu un citos veidos. Apavu veids ietekmē apavu zoli, iekšpēdiņu un to stingrību. Būtiski ievērot, kam apavi paredzēti, lai izvairītos no traumām un citiem starpgadījumiem. 

Kam pievērst uzmanību, iegādājoties apavus?

Jaunu kurpju iegāde ir patīkams notikums, taču reizēm tas var sagādāt grūtības. Kā atrast īsto izmēru? Kā zināt, vai apavi būs ērti? Un kurā krāsā kurpes labāk pirkt? Ir daži pavisam vienkārši padomi, ko vari ņemt vērā, lai jaunu apavu iegāde būtu vieglāka un sagadātu prieku.
  • Izmērs. Lai nekļūdītos ar izmēru, nomēri savu pēdas garumu un platumu. Tā varēsi viegli iegādāties apavus arī internetā, pārliecinoties, ka tie tiešām derēs.
  • Krāsa. Katrai gaumei pie sirds ies dažādu toņu apavi. Klasiskas vērtības, kas ir viegli kombinējamas ar jebkuru apģērbu, ir balta, melna un bēša krāsa. Ja vēlies ko košāku, nebaidies no spilgtiem toņiem.
  • Materiāls. Ādas, auduma, gumijas vai pat korķa apavi – katram apavu veidam materiāls būs cits. Ņem vērā, ka ādas apavi mēdz lietošanas laikā nedaudz pastiepties.
  • Zīmols. Atpazīstama zīmola sieviešu apavi sniedz zināmu kvalitātes garantiju, kā arī tiem ir vieglāk pārliecināties par izmēra atbilstību. 

Sieviešu apavi Andelemandele.lv

Andelemandele.lv ir sludinājumu portāls, kur sieviešu apavi pieejami plašā izvēlē. Ik dienu dāmas pievieno jaunas pērles, tāpēc steidz atrast savus jaunos vasaras apavus. Izmantojot meklēšanas filtrus, vari atzīmēt vēlamo apavu krāsu, materiālu, izmēru, preces stāvokli un pat atrašanās vietu. Lai veiksmīgas pērļu medības!