2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Kādēļ ir vērts kontaktlēcas nēsāt kopā ar saulesbrillēm?

Kādēļ ir vērts kontaktlēcas nēsāt kopā ar saulesbrillēm?

Mūsdienīgas kontaktlēcas, pateicoties tehnoloģiskajām inovācijā, ir ērti lietojamas, komfortablas un spējīgas nodrošināt plašu redzi uzlabojošu un acu veselību pasargājošu īpašību spektru. Atsevišķi kontaktlēcu veidi nodrošina arī aizsardzību no UV starojuma, tomēr ar kontaktlēcas plāno aizsargslāni nepietiek pilnvērtīgai un 100% redzes pasargāšanai, tādēļ vasarās kontaktlēcas ir ieteicams nēsāt kopā ar saulesbrillēm. 

Kādēļ kontaktlēcas ar UV starojuma filtru neaizstāj saulesbrilles?

Lai ilgtermiņā pasargātu redzes veselību un komfortu, acis no UV starojuma ir jāpasargā par visiem 100% . Turklāt, UV stari nav vienīgais acu veselībai kaitīgais saules starojums. Tīklenes šūnu bojājumus var izraisīt arī ilgstoša HEV starojuma iedarbība. Ja kontaktlēcas ar aizsargslāņa filtru spēj bloķēt līdz pat 90% no kaitīgā UV starojuma, tad HEV zilās gaismas starojumu šādas kontaktlēcas neaizkavē nemaz.

Tāpat pilnvērtīga aizsardzība no kaitīgā saules starojuma ir nepieciešama arī plakstiņiem un zonām ap acīm, tādēļ izmēros nelielās kontaktlēcas nespēj nodrošināt pilnīgu aizsardzību un saulesbrilles noder kā noslēdzošais aizsardzības slānis gan pret UV, gan HEV saules starojumu.

Kā saulesbrilles palīdz mazināt kontaktlēcu nēsāšanas diskomforta cēloņus?

Ikdienā lietojot kontaktlēcas, acis ir daudz jutīgākas pret spilgtu gaismu, vēju un putekļiem, nekā nēsājot brilles. Visi šie vides faktori var izraisīt pamanāmu acs nogurumu un diskomfortu, pastiprinot sausās acs sindroma simptomus.
Augstas gaisa temperatūras, vējš vai pastiprināta gaisa cirkulācija ap acīm skriešanas, velobraukšanas, kā arī citu aktīvu aktivitāšu laikā pastiprināti sausina acs ārējo slāni. Savukārt, spilgtas gaismas radīti atspīdumi un putekļi kairina un nogurdina acis.
Tā kā kvalitatīvas un cieši pieguļošas saulesbrilles neļauj ne vējam vai putekļiem piekļūt acīm, ne nogurdināt ar spilgtu gaismu vai ņirbošiem atspīdumiem, saulesbriļļu nesēšana kopā ar kontaktlēcām palīdz parūpēties par redzi daudz pilnvērtīgāk.
Kvalitatīvas saulesbrilles un kontaktlēcas internetā plaša klāstā par izdevīgām cenām ir iespējams atrast Dr.Lensor tiešsaistes veikalā www.lensor.eu. Dr.Lensor plašajā produktu klāstā ir pieejams viss nepieciešamais pilnvērtīgai redzes aizsardzībā vasaras sezonā.