2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Labi un slikti ieradumi un kā tos pārvaldīt

  • 02 junijs 2020 --

Pēdējos gados tiešsaistes azartspēļu joma ir ārkārtīgi strauji attīstījusies, un kvalitatīvu kāpumu varam vērot arī sporta derību slēgšanā. Ir pieaudzis gan licencēto totalizatoru skaits, gan arī likmju veikšanas iespējas. Visi labākie sporta totalizatori piedāvā veikt likmes uz visiem populārākajiem sporta veidiem, kā arī uz daudzām specifiskām nišām. Lielisku sporta derību pieredzi ikviens var gūt, veicot arī likmes tiešraidē.
 
Tas, cik pozitīva vai negatīva šī pieredzes katram totalizatora dalībniekam būs, ir atkarīgs no individuālā derību slēgšanas stila jeb ieraduma. Tā kā mūsdienās sporta notikumi, uz kuriem derību slēdzēji var veikt likmes, ir burtiski katru dienu, daži azartiskākie likmju veicēji mēdz nonākt grūtības, jo slēdz derības visai neapdomīgi. Ieklausīsimies, ko par likmēm totalizatorā saka jomas eksperti un pieredzējuši likmju veicēji.
 
Likmes uz saviem favorītiem

Šeit ir noslēpta psiholoģiska problēma. Mēs visi vēlamies, lai mūsu iemīļotā komanda uzvarētu, un labprāt slēdzam derības par savu favorītu uzvaru. Taču derības nav emocijas, bet gan tīra matemātika. Uz Latvijā populāru sporta veidu mačiem (vēl jo vairāk, ja tās ir komandu spēles), dažkārt ir pieejami līdz pat simtam dažādu derību tirgu.
 
Pamatojoties uz iepriekšminēto, pieredzējuši derību dalībnieki iesaka nekad neaizmirst patiesību: likmju veicējam sava likme jāliek nevis uz kādas komandas uzvaru, bet gan uz iespējamo bukmeikera kļūdu koeficienta noteikšanas procesā. Internetā šobrīd ir daudz derīgas informācijas par sporta likmēm.

Protams, neviens nevar liegt līdzjutējam veikt likmi uz savu favorītu uzvaru, taču zaudējuma gadījumā nepatīkamu sajūtu ir vēl vairāk, jo iemīļotā komanda ir cietusi neveiksmi un zaudēta arī nauda. Šāds notikumu pavērsiens var sabojāt garastāvokli uz ilgu laiku.

Parlay sistēmas valdzinājums

Šajā piedāvājumā dalībnieki pēc katras uzvaras palielina likmi. Kā galvenais kārdinājums darbojas nosacījums, ka likme tiek palielināta nevis iemaksājot savu naudu, bet gan pie bāzes likmes pievienojot laimētos līdzekļus. Diemžēl, lielākā daļa spēlētāju šeit iekrīt pārmērīgā azartā un turpina palielināt likmi arī pēc trešās uzvaras.
 
Tas ir saprotams, jo likme ir tik liela, ka grūti atturēties no kārdinājuma pamēģināt vēlreiz. Tādējādi, latiņa tiek celta arvien augstāk, taču pārsvarā gadījumu ir jākonstatē zaudējums likmju veicēja pusē. Šeit mēs novērojam to, ka likmju veicējs iet uz pilnīgu risku, pat neapsverot iespēju apstāties un daļu no laimesta atlikt malā.

Paradumi attiecībā uz veiksmi

Pat mazs bērns zina, ko nozīmē teiciens “Man uzsmaidīja veiksme”. Taču ne vienmēr veiksme ir jūsu pusē. Diemžēl, daudzi azartspēļu cienītāji patiesību par veiksmju un neveiksmju sēriju ignorē, uzskatot, ka tai nav nekāda loģiska skaidrojuma. Tā vietā, lai atslābtu, atkāptos, atpūstos un nesteidzīgi pārdomātu, daudzi iekarst vēl vairāk un - zaudē vēl vairāk.
 
Likmju veikšana ir lieliska izklaide, kas fanošanu par iecienīto sporta veidu padara vēl aizraujošāku, tomēr ir jāatceras, ka tas sniedz priecīgas sajūtas, ja to darām ar mēru. Aizmirstot, ka azartspēles nav peļņas gūšanas veids, bet tikai viens no daudzajiem prieka avotiem, spēlētājs tikai sevi sarūgtina, ja turpina zaudēt un neapdomīgi veikt jaunas likmes.

Turēšanās pie viena bukmeikera

Viena no izplatītākajām kļūdām, ko pieļauj likmju veicēji, ir stūrgalvīga derību slēgšana vienā un tajā pašā totalizatorā. Ekspertu viedoklis ir, ka vajadzētu sekot līdzi uzreiz vairākiem bukmeikeriem. Tad ir iespējams pamanīt, vai un kādas ir atšķirības katra totalizatora koeficientu izmaiņās. Tas ir gluži tāpat kā ar iepirkšanos - pieredzējis un gudrs pircējs zina, kur jāpērk viena vai otra prece.

Sporta likmes ir process, ko pašam nepieciešams uzraudzīt un atbilstoši rīkoties. Ja redziet, ka jūsu bukmeikers samazina koeficientu, tas nozīmē, ka tiks radīti labāki nosacījumi uz pretēju notikumu. Tādā veidā bukmeikeri manevrē, lai samazinātu zaudējumus savā pusē. Ja jūs tikai paļausieties uz to, ka esat uzlikuši ģeniālu likmi uz jums svarīgu sporta notikumu, vēlāk nāksies secināt, ka veltījāt notiekošajam par maz uzmanības.

Veselīgas pieejas jautājums

Tāpat kā ar jebkurām citām azartspēlēm, ir jāatceras, ka peļņa šeit nekad nav garantēta - tas ir tikai veiksmes jautājums. Lielais vairākums pieredzējušo derību slēdzēju ir gājuši cauri zaudējumu periodam un piekrīt domai, ka sporta derības ir aspekts, kas paaugstina interesi par sporta rezultātiem, vienlaicīgi pastiprinot aizrautību.
 
Jūsu dalība totalizatorā būs bezrūpīga un droša, ja izvēlēsieties tikai licencētus bukmeikerus un nemeklēsiet “pasakainas iespējas” caur VPN. Atceroties visu augšminēto, likmju veikšana totalizatorā jums vienmēr būs priecīga satraukuma avots.