2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Kā izvēlēties sev piemērotas tiešsaistes spēles?

Kā izvēlēties sev piemērotas tiešsaistes spēles?

Gribi izklaidēties digitāli? Tev nepieciešams vien ejošs dators, mobilais telefons vai planšete, stabils interneta pieslēgums un vēlme ļauties dinamiskam tiešsaistes piedzīvojumam! Protams, neiztikt arī bez sev piemērotākās spēles atlases, taču mūsdienās šo izvēli ievērojami apgrūtina ārkārtīgi milzīgais online spēļu piedāvājums, kurā teorētiski būtu itin viegli pazust bez pēdām. Tieši šī iemesla dēļ esam pacentušies un sagatavojuši tev vairākus atskaites punktus, pēc kuriem vadīties, lai ‘’īstās’’ spēles izvēle liktos kā tīrais nieks un sagādātu tikai un vienīgi patīkamas emocijas.

Nosaki savu interešu loku

Lai saprastu, kura no spēlēm būtu vispiemērotākā tieši tavai gaumei, jāsāk ar interešu precizēšanu. Proti, ja tevi interesē kāda konkrēta tematika, piemēram, futbols vai kāds populārs (vai ne tik populārs!) sporta veids, šo interesi var veiksmīgi apvienot ar tā dēvētajām virtuālajām sporta spēlēm. Taču, ja tevi vairāk uzrunā skaitļu tematika, iespējams, ka ideja par tiešsaistes bingo maču ir tieši tas, kas tev šobrīd nepieciešams. Tiešsaistes spēles tiek iedalītas vairākās atsevišķās interešu kategorijās. Viens no labākajiem piemēriem šajā gadījumā ir tradicionālās tiešsaistes kazino spēles jeb sloti, kuri izceļas ar vairākiem desmitiem atsevišķu tematiku (augļu spēles, grāmatu spēles, Senās Ēģiptes spēles utt.).

Apdomā kompānijas nepieciešamību

Kad esi ticis galā ar interešu jautājumu, laiks pievērsties tam, kā tev patīk spēlēt. Nē, šeit nav runa par tavu atrašanās vietu vai iespējami ērtākā mājas drēbju komplekta atlasi. Šeit ir runa par kompāniju. Tiem, kas sliecas uz izklaidi vienatnē neapšaubāmi patiks ideja par spēļu automātiem, kuru spēlēšanai nav nepieciešams nedz partneris vai kompanjons, nedz īpašas priekšzināšanas. Savukārt tiem, kas labprātāk novērtē draudzīgu kompāniju vai veselīgu sacensību garu, būs nepieciešams kas visaptverošāks, piemēram, reāllaika jeb live kāršu spēles (pokers, blekdžeks, bakara u.c.) ar īstu krupjē fonā. Viss atkarīgs no tavām preferencēm!
Vai esi gatavs mācīties?
Ja tiešsaistes spēļu pasaule tev ir pilnīgs un absolūts jaunums, jāapdomā ar tāds faktors kā pieejamo spēļu sarežģītības līmenis. Jo sarežģītāka būs spēle, jo vairāk laika tev būs nepieciešams, lai apgūtu veiksmīgai un raitai spēles gaitai vajadzīgos noteikumus. Gadījumā, ja jaunu noteikumu apguve tev asociējas ar lieku laika izšķiešanu, tavu kāri pēc dinamiskas izklaides apmierinās mūsu jau iepriekš pieminētie sloti. Sloti ir balstīti uz pilnīgas nejaušības principu, kas nozīmē, ka to spēlēšana nepieprasa nedz zināšanas, nedz jaunu prasmju apguvi. Tomēr, ja tev patīk izaicinājumi un tu viegli pielāgojies jauniem noteikumiem, neviena tiešsaistes spēle tev nebūs par grūtu. Arī ‘’spečuki’’ reiz ir bijuši tikai mācekļi!

Pievērs uzmanību skaitļiem

Kā noslēgt šos ‘’spēļu karus?’’ Protams, ka ar ielūkošanos skaitļos. Ar skaitļiem mēs galvenokārt domājam 2 lietas: pirmkārt, minimālo iespējamo likmi par griezienu vai gājienu un, otrkārt, RTP jeb spēles atdeves rādītāju, kas norāda uz to, cik daudz no sava sākotnējā ieguldījuma spēlētājs varētu saņemt atpakaļ. Kas attiecas uz minimālo iespējamo likmi, ir skaidrs, ka, jo mazāka tā būs, jo ilgāks būs tavs spēlēt prieks. Mazās likmes (piemēram, 0,10 eiro centi par griezienu/gājienu) visbiežāk garantē ilgāku spēles norisi, kā arī saistās ar ievērojami mazāku risku. Lai gan spēlēšana uz naudu piešķir spēlei papildu ‘’odziņu’’, liela daļa tiešsaistes spēļu ir pieejamas arī tā saucamajā ‘’demo’’ formātā, kas nodrošina to pašu spēlēšanas pieredzi ar apaļu nulli riska - tikai patīkami satraucošas emocijas!

P.S. Ņem vērā, ka, izvēloties sev tīkamāko spēli, ir vērts izvērtēt arī konkrētās spēļu platformas drošību. Tas ir - pārliecināties par tās piekoptajiem drošības rīkiem (datu šifrēšanas protokoli jeb SSL, krāpšanas apkarošanas rīki utt.), izlasīt noteikumiem un nosacījumiem atvēlēto sadaļu, kā arī izvērtēt piedāvāto maksājumu metožu klāstu. Iesakām aizdomāties arī par atbildīgas spēlēšanas principiem; jo spēlēt atbildīgi un pārdomāti ir modē!