2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Vasaras vai vissezonas riepas: Kam dot priekšroku?

Vasaras vai vissezonas riepas: Kam dot priekšroku?

Gatavojoties siltajai sezonai, viens no auto īpašnieku uzdevumiem ir aprīkot auto ar vasaras riepām. Ja ir nepieciešamas jaunas riepas, būs jāizvērtē gan savas vajadzības, gan citi būtiski aspekti. Pārdošanā ir gan vasaras, gan vissezonas riepas, tādēļ, ja rodas jautājums par labākā risinājuma izvēli, vajadzētu iepazīties ar šo riepu būtiskākajām īpašībām.

Vissezonas riepas

Ar vissezonas riepām atļauts pārvietoties visa gada garumā, tādēļ, ja auto ir aprīkots ar vissezonas riepām, līdz ar sezonas maiņu nav jādodas uz servisu veikt riepu nomaiņu. Protams, ar nosacījumu, ka auto riepas ir labā stāvoklī.

Tas šķiet ērti, tomēr, ja plānojat ar vissezonas riepām aizvietot vasaras riepas, ņemiet vērā to, ka tās siltā laikā dilst ātrāk, turklāt līkumos un bremzēšanas laikā tās nav tik stabilas kā vasaras riepas. Ja plānots braukt daudz un garus ceļa posmus, labāka izvēle ir tieši vasaras riepas, kas ļaus uz ceļa justies droši un komfortabli. Vissezonas riepas vairāk ir paredzētas kā īstermiņa variants.

Vasaras riepas

Pateicoties cietajam gumijas sastāvam, vasaras riepas sniedz augstāku drošības līmeni, labāku vadāmību un lielāku komfortu braukšanas laikā. Tomēr, lai pārliecinātos par vasaras riepu sniegumu, jāsagaida, kad vidējā gaisa temperatūra sasniegs vismaz + 7 grādus. Tas arī ir galvenais iemesls, kādēļ ar vasaras riepu uzstādīšanu tomēr nevajadzētu steigties. Lai arī ar tām atļauts pārvietoties jau no 1. marta, drošāk ir ņemt vērā laikapstākļus, nevis datumu kalendārā.

Jaunas vai lietotas riepas?

Lai arī lietotas auto riepas var šķist vilinošs piedāvājums, jo paredz iespēju ietaupīt, vienmēr ir jāizvērtē tas, vai šis pirkums atsver visus riskus. Iegādājoties lietotas riepas, īpaši no privātpersonas, nevar būt pārliecība par riepu kvalitāti, jo nav zināmi ne riepu uzglabāšanas, ne izmantošanas apstākļi.

Lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem, drošāk tomēr izvēlēties jaunas riepas uzticamā tirdzniecības vietā. Piemēram mūsdienīga riepu garāža spēs piedāvāt ne tikai kvalitatīvas riepas, bet tur tiks piedāvāta arī riepu montāža.

Ja vajadzīgas kvalitatīvas riepas Rīgā, bet nav skaidrs kur īsti griezties, tad riepu serviss “Riepu garāža” būs laba izvēle. “Riepu Garāža” piedāvā gan vasaras, gan vissezonas riepas. Turklāt šeit ir pieejami arī lietie diski, kā arī riepu montāža un riepu balansēšana. Ieskatieties www.riepugaraza.lv!