2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Kādās situācijās vajadzīga redzes pārbaude?

Kādās situācijās vajadzīga redzes pārbaude?

Laba veselība ir lielākā bagātība, tādēļ ir svarīgi par to pienācīgi rūpēties. Ja netiek nēsātas brilles vai kontaktlēcas un nav nekādu sūdzību, redzes pārbaude būtu jāveic reizi divos gados.

Kad ir pienācis laiks acu pārbaudei, daudziem rodas jautājums, pie kāda speciālista vērsties: acu ārsta vai optometrista? Pareizā atbilde atkarīga no tā, kāds ir vizītes mērķis. Ja vajadzīga standarta redzes pārbaude, var doties pie optometrista, kurš veiks redzes diagnostiku. Šāds ārsts nepieciešamības gadījumā ieteiks redzes korekcijas līdzekļus (brilles vai kontaktlēcas), savukārt, ja būs nepieciešami nopietnāki izmeklējumi, nosūtīs pie acu ārsta oftalmologa. Taču, ja uzreiz ir kādas nopietnas sūdzības, kas var liecināt par acu saslimšanu, labāk pieteikt vizīti pie acu ārsta.

Izvēlieties zinošus speciālistus

Ir nepieciešama acu pārbaude? Ieskatieties www.redzesparbaude.lv, kur atradīsiet zinošu speciālistu ieteikumus, kā arī varēsiet pieteikties vizītei sev tuvākajā redzes pārbaudes centrā. Uzņēmums “OC Vision” darbojas 14 Latvijas pilsētās - kopumā pieejamas 49 redzes pārbaudes vietas, kur strādā zinoši acu aprūpes speciālisti, tiek izmantotas jaunākās diagnostikas metodes un nodrošināta precīza redzes korekcija.

Acu pārbaude ietver izmeklējumus, lai pārliecinātos par acu veselību. Atkārtotas vizītes laikā speciālists pārbauda, vai kopš iepriekšējās vizītes nav nekādas pārmaiņas. Ja ir nepieciešams, tiek koriģēts briļļu vai kontaktlēcu stiprums.

Kad redzes pārbaude pie konkrēta speciālista tiek veikta pirmo reizi, ieteicams ņemt iepriekšējo izmeklējumu rezultātus, kā arī briļļu/kontaktlēcu receptes, ja tādas ir. Tāpat ir svarīgi informēt speciālistu par savu veselības stāvokli un medikamentiem, ja tādi tiek lietoti. Visa šī informācija ir būtiska, jo var ietekmēt acu pārbaudes rezultātus.

Vislabāk, ja redzes pārbaude tiek veikta brīvdienā, kad acis nav nogurušas. Jāņem vērā arī tas, ka pārbaudes laikā speciālists var izmantot speciālos acu pilienus, kas uz brīdi paplašina acu zīlīti un līdz ar to ietekmē redzi. Šī iemesla dēļ pēc vīzītes nevajadzētu sēsties pie auto stūres.

Ieskatieties www.redzesparbaude.lv un uzziniet plašāku informāciju par redzes pārbaudes norisi, acu veselību un iespēju saņemt speciālista konsultācijas!