2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Kādu segu izvēlēties?

Kādu segu izvēlēties?

Kad runa iet par segas iegādi, jums varētu šķist, ka tas nav nekas sarežģīts - vienkārši izvēlieties sev tīkamu krāsu un matracim piemērotu izmēru. Lai gan pareizās segas izvēle ir diezgan vienkārša, tomēr tas ir mazliet kas vairāk. Sega ir ļoti personiska lieta. Tā mūs silda un mierina, kad nejūtamies labi. Mūsu ceļvedis iepazīstinās jūs ar dažādiem faktoriem, kas jāņem vērā pirms tās iegādes, sākot no materiāla izvēles un beidzot ar segas veidu.

Priekšnosacījumi, kas jāievēro, iegādājoties gultas veļu


Izmērs

Ja pērkat segu gultai, jums ir nepieciešama pietiekami liela sega, lai pārklātu matraci. Lai gan precīzi izmēri atšķiras atkarībā no ražotāja, tipiski segas izmēri (garums x platums) ir šādi:

Vienguļamā: 90 x 190
Mazā/dubultā: 122 x 190
Dubultā: 135 x 190
Karaliskā: 150 x 200
Super karaliskā: 180 x 200

Audums
Audumu izvēle segām ir diezgan plaša un daudzveidīga. Katram no tiem ir savas priekšrocības, tāpēc izvēlieties to, kas vislabāk atbilst jūsu vajadzībām.

Kokvilna: Kokvilnas segas labi panes atkārtotu mazgāšanu, tāpēc šāda auduma sega ir laba izvēle alerģiskiem cilvēkiem. Atkarībā no pinuma, kokvilna var būt pietiekami plāna, lai to varētu izmantot kā vasaras segu, vai pietiekami bieza, lai nodrošinātu siltumu ziemā.

Vilna: Vilna ir smaga, silta un nodrošina lielisku izolāciju, vienlaikus ļaujot iztvaikot mitrumam. Tā ir lieliska izvēle, ja vēlaties ļoti smagu un siltu segu, taču daži cilvēki ir alerģiski vai jutīgi pret vilnu.

Pūkas: Pūku segām starp auduma slāņiem ir iestiprināta spalvas vai tās sintētiskie aizstājēji. Šādas segas ir vieglas, bet ļoti siltas. Ja jums ir alerģija pret spalvām, noteikti der izvēlēties sintētisko aizstājēju.

Sintētika: Sintētiskie audumi, ko izmanto segām, ir ļoti dažādi: akrils, poliesteris un mikrošķiedra. Sintētiskās segas ir siltas, bet bieži sakrāj lielu daudzumu statiskās elektrības un mēdz sakrāt matus, putekļus utt. Lēti sintētiskie materiāli ir pakļauti nodilumam. Pluss ir tas, ka šīs segas parasti ir lētas.

Kā izvēlēties segu savai gultai

Kā jūs izmantosiet savu segu? Vai esat no tiem, kam patīk ietīties segā? Vai vēlaties to dalīt ar citu personu? Šie jautājumi var palīdzēt noteikt, kāda izmēra segu vēlaties iegādāties savai gultai.

Vai jums bieži ir auksti vai karsti?
Ja esat cilvēks, kuram nakts laikā mēdz būt auksti, tad jums ir jāmeklē sega, kas izgatavota no siltāka materiāla, piemēram, vilnas vai flīsa. Cilvēkam, kuriem ir karsti naktī, ir jāmeklē sega, kas ir vieglāka, piemēram, no kokvilnas. Ja jums būs pārāk auksti vai pārāk karsti nakts laikā, jūs visu nakti tikai slikti gulēsiet un galu galā nebūsiet atpūties.

Nav svarīgi, kādu segu izvēlēsieties, novēlam jums atrast to īsto, kas ļaus jums ērti izgulēties. Varbūt tavssapnis.lv ir īstā vietne, kur atrast labāko segu?