2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Kā izvēlēties pareizo masāžas eļļu?

Kā izvēlēties pareizo masāžas eļļu?


Masāžai ir tik daudzpusīga ietekme gan uz mūsu ķermeni un ādu, gan uz noskaņojumu  – tas ir viens no iedarbīgākajiem veidiem veselības veicināšanai un vispārējai ķermeņa relaksācijai. Masāžas pieskārienu ietekmē aktivizējas asins un to cirkulācija, nostiprinās ādas tvirtums, pastiprinās skābekļa piegāde ķermeņa audiem un šūnām. Masāža paaugstina muskuļu tonusu, kā rezultātā tava āda kļūst gluda, tvirta un elastīga.

Lai masāžas process būtu patīkams un efektīvs, atbilstošas masāžas eļļas izvēle ir svarīga. Ķermeņa eļļa palīdz rokām slīdēt un mitrina tavu ādu, nodrošinot tās barošanu, maigumu un mirdzumu. Masāžas priekšrocība ir tā, ka tas nav luksusa pakalpojums, ko vari baudīt tikai salonā un kam nepieciešamas īpašas, dārgas un profesionālās masāžas eļļas. Viss, kas tev ir nepieciešams masāžas rituālam mājas apstākļos, ir patīkama un atslābinoša atmosfēra, kā arī piemērotas masāžas eļļas.

Kam jāpievērš uzmanība, izvēloties masāžas eļļu

Dažādi masāžas eļļu aromāti sniedz dažādus efektus, turklāt mēs katrs sajūtam aromātu atšķirīgi. Velti laiku, lai iepazītos un izpētītu dažādas masāžas eļļas, pievēršot uzmanību to konsistencei un aromātiem. Ja vēlies relaksējošu masāžu pēc garas darba dienas, tad izvēlies eļļu ar maigu aromātu, piemēram, lavandu, ilang ilang, kumelītēm, rozēm. STENDERS saldo mandeļu masāžas eļļa būs piemērota nesteidzīgam masāžas rituālam, piešķirot tam viegli saldenu aromātu. Savukārt enerģiju raisošai masāžai izvēlies citrusaugļu aromātu, piemēram, greipfrūtu vai apelsīnu.

Aromāts ir svarīgs arī masāžas mērķim – ja vēlies masāžu, kas ļaus noskaņoties miegam, izvēlies masāžas eļļu ar vieglu aromātu vai pat bez izteikta aromāta. Ķermeņa eļļa ar spēcīgu aromātu tevi var uzmundrināt,  neļaujot aizmigt. Tas pats attiecināms arī uz galvassāpju mazināšanu – pastāv uzskats, ka maiga ķermeņa masāža palīdz atslābt un var palīdzēt samazināt galvassāpes, te arī izvēlies eļļu ar neuzkrītošu aromātu. 
Pirms masāžas eļļas iegādes izpēti tās sastāvu, lai pārliecinātos, ka tajā nav vielu, no kā tev varētu būt alerģija. Ņem vērā, ka ķermeņa eļļas var saturēt arī riekstus, un, ja tev ir alerģija pret tiem, izvēlies kādu citu eļļu, piemēram, ar ziedu aromātu.
 


Ieteikumi efektīvam masāžas rituālam

Ņem vērā šos ieteikumus, lai savu masāžu padarītu patīkamu un vērtīgu:
  • Izvēlies masāžas eļļu atbilstoši savām vajadzībām – izvēlies eļļu ar citrusu aromātu, ja vēlies uzlabot garastāvokli, lavandas smaržu relaksācijai vai eikaliptu sāpju mazināšanai;
  • Nesāc masāžu ar pilnu vēderu it īpaši, ja plānots masēt muguru, guļot uz vēdera, – tas var likt justies nekomfortabli;
  • Ja veic masāžu sev pats, tad dari to nesteidzīgi, neuztraucies par laiku un vienkārši baudi procesu;
  • Koncentrējies uz tām ķermeņa daļām, kas sagādā sāpes vai ir problēmzonas, piemēram, ja pleci ir saspringti, pamasē vairāk tos, bet, ja ir apelsīna miziņa uz kājām, tad koncentrējies uz to masēšanu;
  • Dzer ūdeni pēc masāžas – ja tu sev vai kāds tev veic ilgstošu masāžu, tad organisms tā laikā dehidrējas un ir jāatjauno hidrācijas līmenis organismā. Ūdens arī palīdz attīrīt nieres un izskalot masāžas laikā atbrīvotos brīvos radikāļus, kā arī piesātina šūnas ar skābekli, lai palīdzētu ražot vairāk labo vielu;
  • Pēc masāžas ieej siltā dušā – tas palīdzēs noņemt visas eļļas, kas palikušas uz tavas ādas.
 
Izmanto STENDERS masāžas eļļas savā masāžas rituālā, lai ne tikai atslābinātu ķermeni, bet arī intensīvi mīkstinātu un padarītu ādu veselīgi starojošu.