2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jauns attīstības posms Jēkabpils veselības aprūpes nozarei

Jauns attīstības posms Jēkabpils veselības aprūpes nozarei

Augustā tika ziņots, ka vecākā privātā veselības aprūpes iestāde Jēkabpilī SIA KATARSE piesaistīja medicīnas nozares investorus, lai paplašinātu pakalpojumu klāstu un paaugstinātu apkalpošanas kvalitāti. Lai izskaidrotu, kādas izmaiņas sagaidīs Jēkabpils un tās apkaimes iedzīvotājus, mēs runājām ar medicīnas centra KATARSE vadītāju Vjačeslavu Dubovski.

Labdien, Vjačeslav, SIA KATARSE ir labi zināma medicīnas iestāde Jēkabpilī, bet par SIA FORTEMED, jauno KATARSES īpašnieku, jēkabpiliešiem zināms maz. Varat lūdzu pastāstīt, kas jūs esat?

Mēs esam veselības nozares ekspertu komanda, kas sastāv no ārstiem, speciālistiem, un medicīnas menedžeriem. Kopumā komandā ir vairāk par 30 ekspertiem un ir pārstāvētas gandrīz visas veselības aprūpes nozares. Mūsu kolektīvu veido pieredzējuši speciālisti, kas vairākus gadus strādā šajā nozarē.

Kāda ir jūsu KATARSES ambulances attīstības vīzija?

Mūsu mērķis – padarīt KATARSE par pilnvērtīgu medicīnas centru ar pilnu ambulatoro ārstēšanas un rehabilitācijas pakalpojumu klāstu. Tas nozīmē jaunu speciālistu piesaisti, jaunu iekārtu iegādi un ēkas rekonstrukciju.

Jau septembra sākumā KATARSE ir piegādātas pirmās jaunās iekārtas un mēbeles, bet tas ir tikai sākums. Nākamais solis jauno ārstu un speciālistu piesaiste, kas notiek pilnā sparā. Sākot ar septembri pieņemšanu uzsāk ķirurgs-proktologs dr.Zita Paegle. Atjaunojas regulārās pieņemšanas traumatologam, dermatologam, flebologam, urologam un ginekologam. Notiek ultrasonogrāfijas izmeklējumi. Aicinām pacientus pierakstīties uz ūdens masāžu, ārstniecisko masāžu un sāls istabas apmeklējumiem, lai uzlabotu veselības stāvokli. Protams, katru nedēļu notiek obligātās veselības pārbaudes, ieroču nēsāšanas un autovadītāju komisijas.

Uzsāktas pārrunas ar vairākiem speciālistiem, tas nozīmē, ka tuvākā laikā ārstu un pakalpojumu klāsts paplašināsies. Pasūtītas vairākas iekārtas, lai paplašinātu diagnostiskas iespējas un precizitāti.

Īpaši svarīgi, ka ir panāktas vienošanās ar vairākiem Rīgas vadošiem ārstiem par pieņemšanām Jēkabpilī. Proti, Jēkabpils iedzīvotājiem būs pieejami veselības aprūpes pakalpojumi tādā pašā līmenī, kā Rīgā.

Varat lūdzu pastāstīt par ēkas tālāko mūžu, kādi ir plāni?

Medicīnas centra KATARSE ēka, Brīvības iela 169/171 ir Jēkabpils vēsturiskā centra sastāvdaļa un mūsuprāt ir ļoti svarīgi saglābāt tās esošo ārējo skatu. Tāpēc pie rekonstrukcijas, fasādes daļas būs saglabātas nemainīgas ar visu cieņu pret detaļām. Bet pēc iekšējās rekonstrukcijas tiks izveidots medicīnas centrs pēc pēdējiem industrijas standartiem.

Atsevišķi gribas atzīmēt, dr. Irēnu Kudiņu, kas bija SIA KATARSE dibinātāja, kļuvusi par pirmo ģimenes ārsti, sievieti, Latvijā. Viņas darba un mūža piemiņai esam ieplānojuši izveidot nelielu medicīnas muzeju, kurā būs izvietota vēsturiska medicīnas ekspozīcija, gan par dr. Kudiņu un KATARSES attīstību, gan iespēja apskatīt dažādus vēsturiskus medicīnas instrumentus, ko jau sākam krāt no veselības aprūpes iestādēm. Tas dos jauniešiem saprast par to, kā veidojusies mūsdienu veselības aprūpes nozare un, varbūt pēc muzeja apmeklēšanas, pašiem gribēsies izvēlēties šo sabiedrībai svarīgo profesiju.

Liels paldies par sarunu un lai iecerētais izdodas!

Plašāk: fortemed.lv

Komentāri (0-1/1)

  • Emigrants
    06.09.2022 18:39
    Tā ir ļot laba ziņa, un cerams, ka Katarse kļūs par veselīgu "konkurentu" Jēkabpils slimnīcai , vismaz atsevišķu pakalpojumu sniegšanai. Jums ir lielas izredzes, ja papildus pakalpojumu kvalitātei, arī attieksme pre cilvēkiem būs laipna, kas ĻOTI pietrūkst vienas labi zināmas iestādes personālam ...

Atstājiet komentāru