2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

4 padomi, kas jāņem vērā, pērkot jaunu televizoru

4 padomi, kas jāņem vērā, pērkot jaunu televizoru


Jauna televizora iegāde gluži nav vienkāršs trīs soļu process: izvēlies televizoru, nopērc to un ved mājās. Pērkot televizoru, ir nepieciešams apsvērt dažus nozīmīgus kritērijus, kas var būt diezgan izšķiroši. Tāpēc, lai tev nebūtu jāpavada daudzas stundas, atlasot visus izvēles aspektus, šajā rakstā īsi ieskicēsim, kādi ir četri vissvarīgākie televizoru izvēles nosacījumi.

1. Izvēlies pareizo izmēru


Foto: Unsplash.com/Spartan Xozz

Šis, iespējams, ir vissvarīgākais izvēles posms, jo jaunajam televizoram tomēr ir nepieciešams ietilpt tavā dzīvoklī. Pirms dodies to iegādāties, izvērtē, cik daudz brīvas vietas ir istabā, kurā vēlies novietot televizoru, un vai vēlies, lai tas aizņem lielāko telpas daļu. 

Mūsdienās visbiežāk sastopamais televizoru izmērs ir 55 collas, bet plaši pieejami ir arī mazāki televizori: 32 collas, 40 collas, 48 collas un tā tālāk. Lai rūpētos par redzes veselību, nepieciešams aprēķināt arī attālumu starp televizoru un tevi. Tam jābūt divreiz lielākam par televizora izmēru – piemēram, no 32 collu televizora (81 centimetrs) būtu jāsēž 64 collu (162 centimetru) attālumā.

2. Nosaki ekrāna kvalitāti

Tā kā augstas izšķirtspējas 4K televizori kļūst pieejamāki un lētāki, iesakām izvēlēties to, it sevišķi ja vēlies iegādāties televizoru, ko novietot viesistabā. Šādas kvalitātes ekrānu iespējams iegādāties arī tikai par 270 EUR. Savukārt, ja vēlies ietaupīt, pārdošanā ir pieejami arī vienkāršie LCD televizori, kas gan pēc mūsdienu standartiem ir mazliet novecojuši. Tomēr tos var iegādāties par cenu, kas ir zemāka par 100 EUR. 

3. Izpēti pieejamās funkcijas



Foto: Unsplash.com/Nicolas J. Leclerq

Ja Tu ikdienā izmanto daudzas viedierīces – telefonus, planšetdatorus, portatīvos datorus u.c. – ļoti noderīgi būs televizori, kas spēj attēlot saturu, kas pieejams arī tajās ierīcēs. Straumēšanas platformu (Netflix, Amazon Prime, Disney+ u.c.) cienītājiem ļoti noderēs televizors ar Smart TV funkciju, kurā ir pieejamas visu šo pakalpojumu aplikācijas. Tomēr, izvēloties “viedo” televizoru, nekoncentrējies uz tajā ieinstalēto aplikāciju skaitu, jo lielākā daļa no tām, visticamāk, ir bezjēdzīgas.

4. Izvērtē ekrāna spilgtumu


Ja jauno ierīci plāno novietot gaišā istabā, vislabākā izvēle būs spilgts televizors, kas visas krāsas attēlo dzidrā un košā izšķirtspējas kvalitātē. Zems spilgtums ir problēma, kas lielākoties ir raksturīga maza izmēra televizoriem, tāpēc visprātīgāk būtu ieguldīt standarta izmēra vai lielākā ekrānā.
 
Kopumā, nav jālauza galva, izvēloties televizoru – ņem vērā šos četrus padomus un viss būs kārtībā. Ja vēlies pielietot šajā rakstā minētos ieteikumus, ieskaties 1a.lv mājaslapā, kur pieejami visdažādākie televizori par lieliskām cenām!