2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Kā padarīt, lai neliela dārza mājiņa šķiet plašāka

Kā padarīt, lai neliela dārza mājiņa šķiet plašāka

Bieži vien viens no iemesliem, kāpēc daudzi neizvēlas savā īpašumā iegūt dārza mājiņu, ir tas, ka tās izskatās mazas un līdz ar to arī pastāv bailes, ka tā šķitīs maza. Par laimi ir dažādi risinājumi, kas var palīdzēt kliedēt šo uzskatu.

Kontrastējošas krāsas mēdz sadalīt telpu, liekot tai izskatīties vēl mazākai, nekā tā ir. Mēbeles, kas atbilst sienu krāsai, ir mazāk satraucošas un mēdz saplūst ar telpu, radot lielākas telpas ilūziju. Bieži vien dārza mājiņai daudzi nepievērš pietiekamu uzmanību šīm lietām.

Ielaidiet gaismu

Jebkura māja un arī telpa izskatīsies lielāka, ja tā ir labi apgaismota, izmantojot dabisko vai mākslīgo apgaismojumu. Atveriet logus, lai telpā iekļūtu āra gaisma. Pievienojiet vairāk lampu vai LED apgaismojuma sabus vai padziļinātu apgaismojumu.

Apgaismojums ir svarīgs, sevišķi attiecībā uz nelielu telpu. Padziļināts apgaismojums ir lielisks, jo tas ir vizuāli pievilcīgs un atstaro gaismu tur, kur tas ir nepieciešams. Ja jūsu griesti atrodas augstākajā pusē, varat izmantot piekārtus lukturus, nevis padziļinātu apgaismojumu, lai padarītu savu telpu mājīgāku. Mūsdienās ir ļoti daudzi un dažādi apgaismojumi no kuriem izvēlēties arī dārza mājām, lai tās vizuāli padarītu daudz patīkamākas un vienlaikus piešķirtu tām telpu.

Izmantojiet stiklu

Izmantojot materiālus, kuriem varat redzēt cauri - viss, kas atrodas tālāk, izskatīsies, ka atrodas tālāk. Galda virsmām varat izmantot arī stiklu vai lucītu. Ar izturīgu koka, akmens vai metāla pamatni telpa ap galdu pavērs skatu uz ārpusi.

Ja strādājat ar ierobežotu budžetu vai ja jums ir nepieciešams ātrs risinājums, lai telpas kļūtu lielākas, spoguļu izmantošana ir ātrākais un labākais risinājums. Spoguļi darbojas, piesaistot saules gaismu, ļaujot tai atstaroties telpās un radot telpas ilūziju. Jūs varētu būt drosmīgi un uzstādīt spoguļus no sienas līdz sienai, taču, ja tas ir par daudz, tikpat efektīva un mazāk pastāvīga var būt pāris liela izmēra pilna garuma spoguļu atspiešana pret sienu vai vairāku spoguļu piekāršana pie sienas. Lai “nozagtu” vairāk gaismas vai uzlabotu skatu, mākslinieciski novietojiet spoguļus tā, lai tie atstarotu no gaismu no logiem un skatu uz ārpusi.

Pievienojiet atstarojošas virsmas

Izmantojiet lielu ierāmētu spoguli pie sienas vai novietojiet pie sienas lielu ierāmētu spoguli. Jūs iegūsiet tādu pašu telpu paplašinošu efektu kā spoguļa siena, taču ar lielāku stilu. Telpa un gaisma atstarosies, radot atvērtāku sajūtu. Novietojiet kafijas galdiņu vai sānu galdiņu ar slīpa spoguļa gabalu vai iegādājieties kumodi ar spoguli, lai iegūtu līdzīgu efektu.

Izmantojiet lielas lietas

Izmantojiet dažas lielas, vienkāršas mēbeļu daļas vai aksesuārus vairāku mazāku gabalu vietā, tādējādi mazas dārza mājiņas telpas izskatās pārblīvētas. Papildus tam ar atvērtu telpu un lieliem krāsu blokiem telpa izskatīsies mierīgāka un ērtāka.

Investējiet mēbelēs, kas var kalpot daudziem mērķiem, piemēram, pufā, kas darbojas arī kā kafijas galdiņš vai kafijas galdiņā ar iebūvētu glabātuvi. Ja meklējat dīvānu savai mazajai viesistabai, meklējiet tādu, kas ir pacelts no zemes. Atrodot pareizos ēdamistabas krēslus, izvēlieties tos, kuriem ir atvērts rāmis. Nomainiet savu taisnstūrveida pusdienu galdu pret apaļu. Šie ir tikai daži triki, lai radītu ilūziju par plašāku vietu, izvēloties mēbeles.

Jāņem vērā arī mēbeļu novietojums. Novietojiet mēbeles tā, lai tās ļautu telpai elpot. Nedaudz izvelciet mēbeles no sienas. Salieciet gultu istabā, nevis iespiediet to vienā stūrī. Izmantojiet sānu galdiņus, lai novietotu sānu dīvānu, nevis lielu kafijas galdiņu, kas varētu bloķēt telpu plūsmu

Plaukti no grīdas līdz griestiem ļauj atbrīvot grīdu un izmantot sienu telpu. No augšas līdz apakšai mēbeļu izkārtojums, kas var īpaši labi darboties guļamistabās, virtuvēs un dzīvojamās istabās, piesaista acis uz augšu, un griesti uzreiz šķiet augstāki. Protams, viss ir atkarīgs arī no tā, kādas tieši telpas vēlaties, la būtu konkrētajā dārza mājiņā, cenšoties tās padarīt pēc iespējas funkcionālākas.

Vietās, piemēram, guļamistabā, varat izmantot āķus virs durvīm, lai uzglabātu somas, apavus, aksesuārus un dārza priekšmetus, lai tie neatrastos uz grīdas un būtu lielāka kārtība. Tie var izskatīties arī kā interjera priekšmeti, kurus varat izmantot tad, kad nepieciešams.

Izvēlieties gaisīgus, vieglus audumus

Caurspīdīgi audumi ļauj gaismai iziet cauri logu apdarei, gultas pārvalkiem un galda pārklājiem. Ja vēlaties kaut ko citu, nevis vienkāršas krāsas, atrodiet mīkstus ziedu motīvus vai vienkāršas svītras, lai padarītu izskatu vienkāršu. Izvēlieties mazāk vienkāršu audumu, nevis vairākus.

Izveidojiet plūstošu sajūtu grīdā

Turpinot izmantot viena veida grīdas segumu visā jūsu mājā, būs lielas atšķirības telpas izjūtā. Grīdas dēļu ieklāšana ir lielisks risinājums, jo tos var izmantot dažādās telpās, tostarp dzīvojamās telpās, virtuves zonās un guļamistabās. Paklāji ir efektīvs veids, kā pievienot siltumu, vizuāli nesamazinot telpu. Izvēloties paklāju, vislabāk ir atturēties no kaut kā pārāk dekoratīva un tā vietā pieturēties pie vienkāršāka dizaina. Piemēram, vertikāli svītrains paklājs nodrošinās interesi, nebūdams piesātināts. Turklāt, izvietojot svītras telpas garākajā garumā, telpa kļūs lielāka.

Minimālistiski logi

Mazās telpās dekoratīvā logu apdare, kas papildināta ar, piemēram, baldahīnu un aizkariem no grezniem audumiem, ne tikai aizņem daļu no dārza mājiņas, bet arī padara telpu mazāku. Tā vietā izvēlieties minimālistisku logu apstrādi, piemēram, žalūzijas no tāda paša auduma kā sienas. Tas ļaus aizsegt logu, neiejaucoties jūsu telpā. Vēl viena alternatīva, ja vēlaties piekārt aizkarus, ir uzstādīt sliedes pie griestiem, nevis sienām. Izmantojiet vieglu audumu, piemēram, veļu, pakariet aizkarus līdz pat grīdai, lai izceltu telpas augstumu. Tas var būt īpaši efektīvs telpās, kur nav nepieciešama pilnīga logu apstrāde.

Dekorējiet atturīgi

Izrotājiet savu dārza mājiņu atturīgi. Daudz plašākā mājā, iespējams, ir brīvība piešķirt personību, izmantojot neskaitāmus dekoratīvus priekšmetus, piemēram, mākslasdarbus, grāmatas, vāzes un figūriņas. Mazākās mazas mājiņas telpās jums ir jābūt daudz izvēlīgākam (-i) attiecībā uz to, ko izvēlaties attēlot, ja vēlaties palielināt proporcijas. Izvēlieties dažus priekšmetus, kas jums patīk, lai novietotu tos telpā. Kad sakārtojat šos priekšmetus telpā, noņemiet vienu vai divus, līdz esat sasniedzis ideālu līdzsvaru starp vizuālo interesi un atturību.
I
zmantojot minimālistisku pieeju dekorēšanai, jūs varat izveidot nevainojamu un gaisīgu telpu. Visvienkāršākais veids, kā to panākt, ir atbrīvoties no reti lietotiem priekšmetiem, kuru dēļ telpa izskatās pārāk aizņemta.
Izvēlieties gaišas krāsas

Tumšas, pārsteidzošas sienu krāsas var padarīt telpu mazāku, jo gaisma nevar atstarot un likt sienām atkāpties. Tā vietā, lai paplašinātu telpu, izmantojiet baltās krāsas vai vienkrāsainas pelēkās, krēmkrāsas un dzeltenās krāsas shēmas, jo tām piemīt gaismas atstarošanas spējas.

Līnijas

Redzes līnija, kas stiepjas no viena dārza mājiņas stūra līdz otram, uzreiz pagarina telpas attāluma izskatu. Lai to izdarītu, iespējams, būs jāatver sienas daļas un jānovieto mēbeles leņķī, prom no redzamības līnijām.