2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Oriģinālas dāvanas dzimšanas dienā ceļotmīļiem

Oriģinālas dāvanas dzimšanas dienā ceļotmīļiem

Vai jums ir draugs, kuru gandrīz nekad nevar sastapt mājās un kurš teju uz visiem ielūgumiem atbild, ka nevarēs ierasties, jo šajās brīvdienās ir devies kārtējā ceļojumā? Zinājāt, ka cilvēki, kuriem patīk ceļot, ikdienā lietas uztver daudz vienkāršāk un lēmumus spēj pieņemt zibenīgi, jo ceļošana prasa lielāku mobilitāti un spēju izvērtēt prioritātes.

Tāpēc, ja esat pēkšņi saņēmuši ielūgumu uz ceļotāja svētkiem, tad ar steigu jāmeklē oriģinālas dāvanas dzimšanas dienā! Ko lai uzdāvina cilvēkam, kurš ir minimālists, bet tajā pat laikā pašpārliecināts, pašpietiekams un bezbailīgs? Oriģinālas dāvanas piedzīvojumu meklētājiem nav atrodamas parastajā veikalā, tāpēc jums ir jāskatās kaut kas aizraujošs un iespaidiem bagāts vai jāizvēlas dāvanu kartes pēc specifiskām cilvēka interesēm.

Ņemiet talkā šos padomus, izvēloties dāvanas ceļotmīļiem un visiem tiem, kas labprāt dodas piedzīvojumos ārpus mājas.

Ceļošanas inventārs

Jebkura ceļotāja viens no svarīgākajiem nosacījumiem ērtai un bezrūpīgai ceļošanai ir pārdomāts ceļošanas inventārs, kuru ņemt līdzi. Varat iepriekš atrunāt, kādas lietas ir vajadzīgas, un nopirkt jau specifisku, ceļošanai noderīgu inventāru, piemēram, termosu vai mitrumizturīgu karti.

Dāvanu kartes

Jāpiekrīt, ka dāvanu karte ir universāla dāvana, tomēr ieteicams to atstāt kā pašu pēdējo dāvanas ideju. Piemeklētas un personalizētas dāvanas daudz vairāk pastāstīs par jūsu gaumi un rūpēm. Ja dāvanu karte ir jūsu vienīgā opcija, tad ieskatieties aktīvās atpūtas veikalā vai uzdāviniet iespēju atpūsties kādā interesantā atpūtas vietā, piemēram, Siguldas šķēršļu trasē “Mežakaķis”.

Iedvesmojošas grāmatas

Atklāt jaunas vietas, iedvesmoties jauniem piedzīvojuiem vai uzzināt noderīgus ceļošanas padomus - to var darīt ne tikai internetā, bet arī ar grāmatas palīdzību. Turklāt, ikviens ceļotājs novērtēs labu grāmatu, kuru paķert līdzi un palasīt brīvbrīdī. Neizvēlieties smagas enciklopēdijas, bet kompaktas, nelielas padomu grāmatas vai jaunāko uzziņu literatūru. Te iederēsies arī biogrāfijas un personību stāsti, kas iedvesmo sava dzīvesceļa meklētājus.

Sava bloga vieta

Katru reizi, kad jūs satiekat savu draugu pēc ceļojuma, viņš aizrautīgi un krāsaini dalās ar saviem piedzīvojumiem un brīnišķīgajām bildēm, kas uzņemtas ceļojuma laikā. Uzdāviniet draugam iespēju dalīties ar saviem piedzīvojumiem savā personīgajā blogā, sagatavojot to un pasniedzot jau ar gatavu dizainu, atrisinot arī visus tehniskos jautājumus, piemēram, domēna reģistrāciju. Bieži vien cilvēkus no bloga izveides attur laiks, kas jāvelta tā reģistrēšanai un sakārtošanai, tāpēc tāda dāvana būs patīkams pārsteigums.

Aktīvā atpūta ārpus mājas

Cilvēki, kas bieži ceļo, nepieķeras mantām un mājas lietām, viņi vairāk novērtē iespēju atklāt jaunas vietas, gūt iespaidus vai iepazīties ar interesantiem cilvēkiem. Klints kāpšanas nodarbība, SUPošana pa upi, izbrauciens ar kvadracikliem, kaitošana, zveja - aktīvās atpūtas iespējām nav robežu! Izmantojiet dāvanu kopā, piemēram, sacenšoties kartingu hallē vai laivojot pa Gauju.

Piemiņas lietas

Dažkārt nevērtīgs sīkums var cilvēkam izrādīties nozīmīgāks par dārgu, unikālu mantu. Tā var būt jūsu adītā cepure, jaunības laika piespraude no rokkoncerta, maziņš Latvijas karodziņš vai jūsu mīļākā bilde, kur esat redzami kopā. Pozitīvas un maigas atmiņas cilvēkiem rūp vairāk par visu pasaulē, un šāda neliela lieta ik reizi atgādinās par jūsu draudzību. Neaizmirstiet arī ar roku parakstītas dzimšanas dienas kartiņas - tās var nosūtīt arī pa pastu!

Kursi

Zināšanas un informācija ir tas, ko vas paņemt uz jebkuru vietu pilnīgi bezmaksas. Lieliska dāvana ceļotājam būs valodas vai gatavošanas kursi, kā arī tās var būt arī citas uz jūsu idejām balstītas apmācības. Tiem, kas dodas ekstrēmos piedzīvojumos, noderēs izdzīvošanas kursi, bet estētikas cienītājiem - fotografēšanas kursi iesācējiem.


Iedvesmojieties no jubilāra dzīvesstila, hobijiem, apceļotām valstīm vai nākotnes plāniem. Varbūt arī jūs vēlētos pievienoties viņa nākamajam ceļojumam, tāpēc dāvana nebūtu tālu jāmeklē - jūsu kompānija un dalīšanās piedzīvojumā būs patiesas un oriģinālas dāvanas dzimšanas dienā!