2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Kā sakrāt naudu lielākai iecerei?

Kā sakrāt naudu lielākai iecerei?

Domājot par nepieciešamo budžetu, kas nepieciešams lielāku ieceru īstenošanai, Jums noderēs stratēģija, kā iespējami ātri vajadzīgo naudas summu sakrāt. Tas, cik ilgā laikā šo mērķi izdosies sasniegt, atkarīgs no Jūsu ienākumu un izdevumu attiecības, kā arī motivācijas un disciplīnas. Ko ņemt vērā, lai izdotos veidot iekrājumus? Par to vairāk turpinājumā!

Ienākumu un izdevumu attiecība

Vispirms der izvērtēt savu ienākumu līmeni un naudas tērēšanas paradumus. Ja saprot, ka pēc visu ikmēneša tēriņu segšanas naudas pāri nepaliek, ir laiks domāt par ienākumu palielināšanu vai izdevumu samazināšanu. Protams, ideālā gadījumā Jūs varat darīt gan vienu, gan otru - tad tā naudas summa, ko atlikt ieceres īstenošanai, būs lielāka.

Ļoti iespējams, ka samazināt izdevumus būs daudz vienkāršāk. Lai to izdarītu, jāatrod liekie tēriņi, bez kā varat iztikt. Piemēram, tā var būt regulāra kafijas dzeršana ārpus mājas, ko varat aizstāt ar no mājām līdzi paņemtu kafiju.

Šāds ietaupījums var šķist pārāk mazs, bet mēneša un gada laikā tas var veidot ievērojamu summu, ko varat novirzīt sava mērķa sasniegšanai. Piemēram, ja kafijas dzeršanai ārpus mājas līdz šim iztērējāt 20 eiro mēnesī, tad, noliekot šo summu, gada laikā Jūsu iekrājums būs papildināts par 240 eiro. Līdzīgi var atrast un izmainīt citus šķietami nelielus ieradumus.

Mērķa noteikšana

Lai mērķi būtu iespējams sasniegt, tas precīzi jādefinē. Konkrēta summa un termiņš, kurā plānojat vajadzīgo summu sakrāt, palīdzēs Jums nezaudēt motivāciju. Piemēram, Jūsu mērķis var būt 2000 eiro dzīvokļa remontam. Zinot, ka ik mēnesi šim nolūkam varat novirzīt 100 eiro, paredzams, ka plāns būs izpildīts nepilnu divu gadu laikā.

Būtisks nosacījums - uzkrājuma konts jāpapildina regulāri. Labāk sāciet ar mazāku summu, taču izveidojiet stabilu ieradumu veidot uzkrājumu. Šajā gadījumā var noderēt automātiskā maksājuma pieslēgšana internetbankā.

Ja tomēr iecere ir tāda, uz kā realizēšanu nevarat gaidīt pārāk ilgi, var noderēt kredīts no VIASMS.lv, kas ļauj īstenot plānu uzreiz, pašu aizņēmumu atmaksājot vēlāk - ilgākā laika posmā. Pirms kredīta noformēšanas svarīgi izvērtēt savu maksātspēju.