2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kas jāņem vērā, izvēloties riepas ziemai?

Kas jāņem vērā, izvēloties riepas ziemai?

Nokrišņi apvienojumā ar salu padara braukšanas apstākļus apgrūtinošus un bīstamus - neatkarīgi no transportlīdzekļa, ar ko braucat. Lai palielinātu drošību, svarīgi transportlīdzekli aprīkot ar labām ziemas riepām. Ko ņemt vērā, izvēloties riepas ziemai? Par to vairāk turpinājumā.

Ziemas riepas ar radzēm vai bez?

Tirdzniecībā pieejamas gan ziemas riepas ar radzēm, gan bez. Radzes nodrošina labāku saķeri ar apledojušu ceļa virsmu, līdz ar to tas var būt drošāks risinājums braucot pa netīrītiem un apledojušiem lauku ceļiem. Pilsētās, kur ielas tiek regulāri kaisītas, iespējams, tas nebūs tik aktuāli, jo arī kvalitatīvas parastās ziemas riepas bez radzēm lieliski tiek galā ar tām paredzēto uzdevumu.

Braukšanas ieradumi

Svarīgs aspekts ir arī braukšanas ieradumi - izvērtējot, cik daudz un pa kādiem ceļiem pārsvarā pārvietosieties, varat piemeklēt atbilstošas riepas.
  • Eiropas tipa riepas piemērotas braukšanai pa neapledojušiem, asfaltētiem ceļiem. Šādas riepas ir stabilas arī pie liela braukšanas ātruma un salīdzinoši ilgi kalpo;
  • Skandināvu tipa riepas nodrošina labu saķeri ar ceļa virsmu, ko klāj sniegs un ledus. Jāņem vērā, ka šo riepu materiāls ir mīkstāks, tādēļ tās nolietojas ātrāk;
  • Vissezonas riepas uzskatāmas par universālu risinājumu, taču tās nespēj nodrošināt tādu sniegumu, kā konkrētai sezonai piemērotas riepas. Līdz ar to vissezonas riepas ieteicams izvēlēties vien tad, ja ziemas laikā tiek braukts maz un reti.

Izvērtējot savas vajadzības, izvēlēties piemērotāko riepu tipu būs vienkāršāk!

Protektora tips

Uzmanība jāpievērš arī riepu protektora tipam. Viens no klasiskākajiem risinājumiem ir simetriskais protektora zīmējums. Šādas riepas ir salīdzinoši klusas, saķere uz slapjas ceļa virsmas ir apmierinoša.

Riepas ar orientētu (norādītu virzienu) protektora zīmējumu labāk izspiež ūdeni un slapju sniegu, ir stabilas arī lielos ātrumos. Tomēr šāda tipa riepas ir diezgan skaļas.

Iespējams iegādāties arī riepas ar asimetrisku protektora zīmējumu, kas braukšanas laikā rada minimālu troksni. Tām ir laba saķere ar ceļa virsmu, taču tās sliktāk izvada ūdeni un slapju sniegu.

Lai izvēlētās riepas kalpotu labi, iegādājieties tās uzticamā tirdzniecības vietā. MMK riepu serviss ir vieta, kur atradīsiet vislabākās riepas tieši Jūsu automašīnai! Ieskatieties - www.mmkserviss.lv.