2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Rudenīgi stila elementi - kā veidot garderobi šajā sezonā?

Rudenīgi stila elementi - kā veidot garderobi šajā sezonā?

Gaisa temperatūrai pazeminoties un iestājoties rudenim, pārmaiņas piedzīvo arī mūsu garderobe. Atgriežas dažādi adījumi, cepures un stepētas jakas. Svarīgāks paliek izvēlētā apģērba komforts, bet, lai rudenī ģērbtos sezonai atbilstoši, jāpievērš uzmanība arī citiem elementiem.

Apģērba tekstūra

Ja vasarā lielākoties izvēlamies plānu apģērbu, tad rudenī vēlams ģērbties izmantojot dažādas tekstūras. Kombinējiet tvīdu, adījumus, džinsus, flaneli un citus materiālus, lai iegūtu oriģinālu un rudenīgu tēlu. Apģērbs ar izteiktu tekstūru būs ne tikai interesants un estētisks stila elements, bet arī funkcionāls, jo ļaus justies silti un komfortabli.
Ja neesiet pārliecināti par izvēli, tad izvēlieties vienkāršu risinājumu – kombinējiet divas tekstūras. Labs variants ir izvēlēties apavus ar izteiktu tekstūru. Tie var būt gan, piemēram, zamšādas zābaki, gan Nike apavi sportam un ikdienai.

Rudens krāsas

Vasara ir laiks, kad nēsājam viskrāsaināko un spilgtāko apģērbu, jo arī daba mums apkārt ir ziedoša un spilgta, bet pienākot rudenim, dabas krāsu gamma mainās. Atbilstoši dabai ieteicams pielāgot arī garderobes krāsas.
Lielai daļai cilvēku rudens toņus nēsāt būs daudz vieglāk, bet ieteicams izvairīties no melna un pelēka. Izvēlieties pieklusinātus dabiskus toņus, ko rudenī var redzēt dabā – zaļganu, dziļi zilu, brūnu, vai, iedvesmojoties no zelta rudens lapām, paspilgtiniet savu tēlu ar sinepju dzeltenu, oranžu vai sārtu apģērbu.

Apģērbs daudzos slāņos

Kombinējot apģērbu dažādos slāņos ne tikai iegūsiet izsmalcinātu stilu, bet varēsiet arī pielāgoties jebkādiem laikapstākļiem. Lai nodrošinātu daudzslāņaina apģērba ērtumu, atcerieties zelta likumu – jo plānāks audums, jo tuvāk miesai attiecīgais apģērba gabals jāvelk.
Velciet pogājamus kreklus uz t-krekliem un tēlu papildiniet ar džinsu jaku vai adītu jaku ar lielām pogām vai bez aizdares.
Apģērba slānis, par kuru, iespējams, vasaras laikā aizmirsāt, ir zeķes. Lai arī šis elements ir ļoti būtisks komfortam, arī zeķes var izmantot kā aksesuāru. Izvēlieties klasiskas vai spilgtas zeķes un izveidojiet tēlu, akcentējot tieši tās.

Aksesuāri stilam un siltumam

Teiciens “nav nepiemērotu laika apstākļu, tikai nepiemērots apģērbs” ir patiess, tāpēc rudenī īpaši svarīgi pielāgot garderobi nokrišņiem un gaisa temperatūrai.
Pārliecinieties par to, ka Jūsu garderobē ir labs lietus mētelis, kas neatturēs no došanās ārā arī lietus laikā. Lai pasargātu sevi no aukstumu, tieši aksesuāri ir svarīgākais elements. Cepure, cimdi un šalle neļaus zaudēt siltumu un padarīs tēlu pilnīgu. Eksperimentējiet ar dažādu stilu cepurēm, piemēram, izmantojot, rudenīgu platmali padarot tēlu klasiski izsmalcinātu.
Svarīgs un funkcionāls aksesuārs, kuru var pielāgot rudenim ir arī rokas soma. Laikapstākļiem kļūstot aukstākiem, aizstājiet mazas smalkas rokassomiņas ar lielākām ādas vai stepēta auduma somām.

Komforts

Vēl pirms dažiem gadiem teju visi ofisa darbinieki ikdienā nēsāja klasiskus kostīmus, uzvalkus un stingras ādas kurpes, taču pēdējo gadu laikā ģērbšanās stils kļuvis aizvien atbrīvotāks. Visticamāk jo īpaši pēc tam, kad liela daļa no mums, strādājot no mājām, darba ikdienu pavadījuši ērta apģērbā, tendence ienest formālā vidē brīvāku ģērbšanās stilu, jo īpaši rudenī, turpināsies.

Lai nodrošinātu siltumu un komfortu arī strādājot, aizstājiet žaketi ar adītu jaku. Jums būs ne tikai silti, bet Jūsu tēls kļūs rudenīgs un maigāks. Atbrīvojiet savu stilu izmantojiet ērtus apavus, piemēram, Nike vai Adidas brīvā laika apavi ir lieliski kombinējami ne tikai ar biksēm, bet arī svārkiem un kleitām.