2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Matiņu likvidēšana ar depilācijas vasku mājas apstākļos

Matiņu likvidēšana ar depilācijas vasku mājas apstākļos

Vaksācija mājās apstākļos nav tik sarežģīta, kā izklausās, ja vien zina, kas jādara un ir sagādāti tādi vajadzīgie piederumi kā depilācijas vasks, papīra strēmeles, vaska sildītājs un citi. Salona apmeklēšana un procedūras uzticēšana meistaram, protams, ir ērta un patīkama, tomēr bieži vien ir grūtības tikt uz procedūru sev vēlamā laikā, kā arī regulāras procedūras izmaksā diezgan dārgi. Tas mudina arvien vairāk dāmu pievērsties vaksācijai mājās, iegūstot daudzas priekšrocības.

Kāpēc ir ērti veikt vaksāciju mājās

Vaksācijai ar depilācijas vasku mājas apstākļos, salīdzinot ar procedūru salonā, ir vairāki plusi, kas patiks ikvienai mūsdienīgai, neatkarīgai sievietei, kura augsti vērtē savus laika un finanšu resursus.

-Matiņu vaksāciju iespējams veikt jebkurā sev ērta laikā un vietā, kad vien tas ir nepieciešams – brīvdienās, ceļojumā vai vēlu vakarā, kad beidzot paveikti visi citi pienākumi un ir laiks parūpēties par sevi.

-Mājās iespējams iekārtoties ērti, veikt procedūru savā tempā un pilnīgi privātos apstākļos. Būtiska priekšrocība tiem, kuri kautrējas citiem atkailināties.

-Veicot procedūru mājās, pēc tam nav jāsatraucas, kā ar sakairinātu un apsārtušu ādu nokļūsiet līdz mājām, lieki nepiesaistot apkārtējo skatienus.
Ilgtermiņā ievērojami ietaupīsiet līdzekļus par vaksāciju. Lielāki izdevumi būs tikai sākumā, lai iegādātos visus piederumus, bet tie kalpos ilgāku laiku.

Kādi vaksācijas piederumi jāiegādājas

Lai varētu veikt vaksāciju ar depilācijas vasku mājas apstākļos, pirms tam jāsagādā visi nepieciešamie piederumi un līdzekļi ādas aprūpei un vaska uzklāšanai. Profesionālu un kvalitatīvu aprīkojumu vaksācijai mājās varat iegādāties interneta veikalā Salon Line.

Depilācijas vasks. Tas ir galvenais elements, lai varētu veikt procedūru. Jāizvēlas sev piemērotākais šķidrais vai cietais vasks. Vaski pieejami dažāda izmēra iepakojumos, piemēram, bundžās vai kapsulu veidā, kārtridžos un granulu veidā. Šķidrais vasks ātrāk kūst un atdziest, tāpēc ar to jārīkojas ātrāk. Tā būs piemērota izvēle, ja grib atbrīvot no matiņiem lielākus ādas laukumus. Cietie vaski silst lēnāk, tos var noraut bez papīra strēmeles. Vairāk piemēroti nelielu laukumu apstrādei. 

Vaksācijas papīrs. To uzklāj uz šķidrā vaska, lai norautu matiņus. Papīru var iegādāties jau sagatavotās strēmelēs vai lielākā rullī, kur tas jāsagriež pašam. 
Koka lāpstiņas. Ar to palīdzību vasku ērti uzklāt uz ādas un izlīdzināt. Ņemot vērā, ka uzsildītais vasks ir diezgan silts, tad bez lāpstiņas procedūras laikā neiztiksiet. Arī šie piederumi iegādājami jau lielākā iepakojumā un pietiks ilgākam laikam.

Vaska sildītājs. Tā ir ļoti noderīga ierīce, kas būs lielisks ieguldījums, ja zināt, ka regulāri veiksiet vaksāciju mājās. Vaska sildītājs ļauj ērti uzsildīt vasku līdz vajadzīgajai temperatūrai un konsistencei. Pērkot vaska sildītāju, pārliecinieties, ka tas piemērots izvēlētajam vaska veidam un tā iepakojumiem.

Ādas kopšanas līdzekļi pirms/ pēc vaksācijas. Āda pirms un pēc vaksācija ir jāapkopj ar piemērotiem līdzekļiem – losjoniem, želejām, krēmiem, kas sagatavo un nomierinās ādu.

Kā veikt vaksācijas procedūru

Kad sagādāti visi vajadzīgie piederumi, atliek tikai ķerties pie pašas vaksācijas. Vislabāk, ja iepriekšējā dienā āda jau attīrīta ar skrubi, kas uzlabos procedūras kvalitāti, ļaujot vaskam pieķerties visiem matiņiem.

Vispirms jāieliek sildīties vasks. Tikmēr, kamēr tas sildās, jāattīra āda ar speciālu pirms vaksācijas losjonu. Kad vasks kļuvis pietiekami šķidrs, to ar lāpstiņu uzklāj plānā kārtiņā uz vajadzīgās zonas, ievērojot matiņu augšanas virzienu. Uzklāj pa virsu papīra strēmeli, piespiež un jau pēc dažām sekundēm asi rauj nost, ar otru roku nostiepjot ādu. Tā virzās pa vaksējamo zonu, kamēr izrauti visi matiņi. Pēc tam notīra vaska paliekas no ādas un uzklāj nomierinošu līdzekli. Tad atliek tikai izbaudīt gludu ādu vairāku nedēļu garumā!