2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Sieviešu apavi internetā: kā nekļūdīties ar izmēru?

Sieviešu apavi internetā: kā nekļūdīties ar izmēru?

Vidējais sieviešu apavu izmērs gadu gaitā ir mainījies. Piemēram, 20. gadsimta sākumā vidējais sieviešu apavu izmērs bija 35, 1950. gadā - 36, bet tikai divdesmit gadus vēlāk vispieprasītākie bija 37 izmēra sieviešu apavi. Šobrīd vidējais sieviešu apavu izmērs ir vēl lielāks - 39. Līdzīgi novērojumi ir arī par vīriešu apavu izmēriem - arī tiem ir tendence pieaugt. Interesanti, kādas būs šīs tendences vēl pēc divdesmit, piecdesmit un simts gadiem?

Lai nu kā, pētījumi parāda, ka liela daļa sieviešu regulāri izvēlas nepareiza izmēra apavus, kas, savukārt, var novest pie diskomforta un veselības problēmām, piemēram, pēdas deformācijas. Tādēļ ir ļoti svarīgi, lai izvēlētie apavi sievietēm būtu atbilstoša izmēra.

Pieaugot tiešsaistes veikalu popularitātei, arvien vairāk cilvēku izvēlas iepirkties pat neizejot no mājas. Arī sieviešu apavi internetā pieejami daudzveidīgā izvēlē, bet vai iegādāties apavus bez mērīšanas ir droši?
Ja interneta veikalā ieraugi kādu vilinošu apavu pāri, neļauj šaubām par nepareizu izmēru sevi apturēt. Vienkārši nomēri savu pēdu garumu un izvēlies atbilstošu apavu izmēru.

Lūk, daži padomi, kā nekļūdīties ar izmēru:

-Svarīgi izmērīt pēdas garumu. Zinot, cik gara ir pēda (cm), ražotāja izmēru tabulā ātri atradīsi informāciju par atbilstošu izmēru;
-Jāņem vērā arī apavu un pēdas forma. Piemēram, apavi ar smailāku purngalu jāizvēlas lielāki. Ja pēdai ir augstāks pacēlums, jādod priekšroka apaviem ar rāvējslēdzēju sānos, priekšā vai aizmugurē;
-Dažkārt, nomērot pēdu, nākas secināt, ka garums atbilst pusei izmēra, piemēram, 39,5. Šajā gadījumā jādod priekšroka apaviem, kuriem izmēri dalās šādi;
-Uzmanība jāpievērš arī sezonalitātei. Vasarā pēdas mēdz būt pietūkušas, tādēļ pirms iepirkšanās vienmēr ieteicams atkārtoti nomērīt pēdu - arī tad, ja šķiet, ka apavu izmērs jau zināms. Ja meklē siltos ziemas apavus, tos var izvēlēties nedaudz lielākus, jo šaurākos apavos pēdas salst vairāk.

Viena no iespējām, ja aktuāli apavi sievietēm internetā, ir e-Kilomax.lv. Tas ir sieviešu apavu interneta veikals, kas piedāvā plašu preču klāstu visām gaumēm un iespējām. Atliks tikai izvēlēties sev tīkamāko apavu modeli!