2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Kāpēc izvēlēties vienas dienas kontaktlēcas

Kāpēc izvēlēties vienas dienas kontaktlēcas

Ērtības, kuras redzes pacientiem nodrošina kontaktlēcas, ir tiešām lieliskas. Katru gadu kontaktlēcas redzes korekcijai izmanto arvien vairāk cilvēku visās vecuma grupās – skolēni, jaunieši, pieaugušie un seniori. Kontaktlēcu klāsts ir ļoti plašs, katrs var izvēlēties savām redzes īpatnībām un dzīvesstilam piemērotākās. Pēc lietošanas režīma lēcas iedalās – mēneša, divu nedēļu, pagarinātās lietošanas un vienas dienas kontaktlēcas. Katram no veidiem ir sava specifika un priekšrocības. Šoreiz vairāk parunāsim par vienas dienas kontaktlēcām un to, kādos gadījumos tās ir piemērota izvēle.

Vienas dienas lēcas uzskata par veselīgākajām

Vienas dienas kontaktlēcas pamatoti uzskata par acīm draudzīgākajām un veselīgākajām, jo tās ir īpaši mīkstas un ērtas, tām ir mazāks alerģisku reakciju, iekaisumu un citu problēmu risks, kas var rasties no ilgstošas lietošanas lēcām, ja tās rūpīgi nenotīra un pareizi neuzglabā. Vienas dienas lēcām katru dienu ir jauns un sterils pāris, kuru izņem no iepakojuma. Atliek tikai tās ar tīrām rokām pareizi ievietot acīs un izbaudīt skaidru redzi un brīvību, kuru sniedz kontaktlēcas. Pēc lietošanas vienas dienas lēcas jāizņem un jāizmet atkritumos, jo nākamajā reizē jau atkal būs jāņem jauns pāris.

Vienkārša kopšana – nav jātīra un jāuzglabā

Kontaktlēcu tīrīšana un uzglabāšana ir viens no biežākajiem iemesliem, kāpēc neizvēlas lietot lēcas, jo kopšana šķiet apgrūtinoša un sarežģīta. Arī dinamiskam dzīvesveidam tas nav atbilstoši. Bet vienas dienas kontaktlēcas ir kaut kas pavisam cits. Nav jāsatraucas par lēcu šķidrumu un konteineru iegādi, nav jānēsā šīs lietas līdzi, ja dodas ciemos, ceļojumā vai komandējumā. Tāpat nav jāsatraucas, vai izdevies lēcas notīrīt pietiekami labi, vai tās nerada draudus acu veselībai, jo uz tām sakrājušās baktērijas un netīrumi. Arī bērniem un jauniešiem, kuri vēl nejūtas pietiekami patstāvīgi, lai koptu lēcas, iesaka izvēlēties tieši vienas dienas kontaktlēcas.

Ērti ceļojumos un aizņemtiem cilvēkiem

Ja ikdiena vienmēr paiet kustībā, tad vienas dienas lēcas ir visērtākais risinājums. Arī ceļojumos nevajadzēs ņemt līdzi liekus piederumus, tikai vajadzīgo daudzumu lēcu pāru. Šo lēcu aprūpe neaizņem laiku un netraucē pilnvērtīgi ne strādāt, ne atpūsties. Tāpat nav jābažījas, ka nejauši pazudīs vienīgais lēcu pāris, jo būs sagādātas vairākas vienas dienas lēcas. Šobrīd steidzīgs dzīves ritms jau kļuvis par ikdienu vairumam cilvēku, tāpēc vienas dienas kontaktlēcas kļūst arvien populārākas.

Piemērota izvēle, ja lēcas lieto neregulāri

Ne visi, kuri redzes koriģēšanai izmanto kontaktlēcas, vēlas tās nēsāt katru dienu un visās dzīves situācijās. Tas ir pašsaprotami, jo arī brillēm ir savs šarms un ērtības. Tādos gadījumos tiešām vienas dienas lēcas ir vispraktiskākais risinājums, jo nav jāskaitļo, cik dienas divu nedēļu vai mēneša lēcas var vēl izmantot. Ja lēcas lieto tikai sportisko aktivitāšu laikā, ballītēs vai citos atsevišķos gadījumos, atliks paņemt vienas dienas lēcas un pēc izmantošanas izmest, nedomājot par tīrīšanas līdzekli un uzglabāšanas konteineru. Vienas dienas lēcas ir arī lieliska izvēle, ja kontaktlēcas grib izmēģināt un pieradināt acis pie tām, jo būs mazāk sarežģītu nianšu, par kurām jādomā.  

Pērciet vienas dienas kontaktlēcas internetā

Vienas dienas kontaktlēcas plašā klāstā un par izdevīgām cenām varat iegādāties kontaktlēcu e-veikalā Lensor.eu, kas jau daudzus gadus rūpējas par lēcu lietotāju vajadzībām, nodrošinot augstākās kvalitātes un uzticamu ražotāju kontaktlēcas, to kopšanas līdzekļus un piederumus, kā arī citas optikas preces, piemēram, kvalitatīvas datorbrilles un saulesbrilles.

Lensor.eu vienas dienas lēcas nogādās uz jebkuru vietu Latvijā ar jums ērtāko saņemšanas veidu. Iepirkties e-veikalā var ērti, ātri un droši. Atliek tikai izvēlēties lēcas atbilstoši savā receptē norādītajiem parametriem. Sortimentā atradīsiet ne tikai vienas dienas, bet arī citu veidu kontaktlēcas, kā arī krāsainās kontaktlēcas.