2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

5 iemesli, kāpēc biznesam neiztikt bez SEO

5 iemesli, kāpēc biznesam neiztikt bez SEO

Reti kurš uzņēmējs nav dzirdējis par SEO – Search Engine Optimization jeb meklētāju optimizācijas – priekšrocībām, un daudzi biznesi jau izmanto SEO optimizāciju. Vai to vēlies arī Tu? Darīt kaut ko tikai tāpēc, ka citi to dara, nav labākā stratēģija – daudz efektīvāk ir izpētīt visus ieguvumus no labā SEO un pareizi saplānot savas mārketinga aktivitātes. Šajā rakstā parunāsim par to, kāpēc biznesam vajag SEO – un ņem vērā, ka labākas pozīcijas interneta meklētāja nav vienīgā atbilde uz šo jautājumu!

1. SEO paaugstina uzticamību zīmolam


Cilvēki mazāk tic reklāmu solījumiem un daudz vairāk – tam, ko paši atrod internetā. Un tieši SEO optimizācija mājaslapai palīdz biznesam nonākt izdevīgākajās pozīcijas Google, Yandex u.c. meklētājos – jo augstāk meklējumu rezultātos atrodas mājaslapa, jo lielāks būs tās organiskais trafiks.

Meklējot informāciju vai pakalpojumu, cilvēki vairāk uzticas zīmoliem, ko pats meklētājs atlasa kā pirmos – un bez pareizās SEO optimizācijas nonākt Google pirmajā lapā būs daudz grūtāk.

2. Labs SEO nozīmē arī labāku lietotāju pieredzi

Google pēdējo gadu jauninājumi liecina, ka meklētājs mērķtiecīgi iet uz efektīvāku un īsāku komunikāciju ar lietotājiem un pakāpeniski kļūst par rīku, ko izmanto ne tik daudz vispārīgas informācijas meklēšanai, cik atbildēm uz konkrētiem jautājumiem.

Lai konkurētu ar citām lapām, biznesam jāoptimizē savs saturs tā, lai Google varētu patstāvīgi izvilkt no mājaslapas atbildi uz lietotāju jautājumu un parādītu to jau meklēšanas lapā (SERP). Arī to var izdarīt, pateicoties SEO, liekot tehniskajiem uzlabojumiem strādāt zīmola labā.


Avots: Unsplash.com

3. SEO ir speciāli risinājumi mazajam un vidējam biznesam

Kvalitatīvs SEO var palīdzēt arī nelielam uzņēmumam veiksmīgi konkurēt ar nozares gigantiem. Mazajiem un vidējiem biznesiem ir ļoti noderīgs lokālais SEO, kas pozicionē uzņēmumu kartē un atvieglo klienta ceļu pie pirkumu. Cits risinājums ir SEO optimizācija balss meklēšanai, kas pārliecinoši ierindojas svarīgāko mārketinga tendenču topā.

4.SEO ir finansiāli pieejams

SEO nav lēts, taču tas nav dārgāks par reklāmām drukātajos medijos un internetā. Turklāt SEO ieguvumi nebeidzas brīdī, kad izbeidzas sadarbības līgums ar pakalpojuma sniedzēju. Pareizi optimizēto lapu nevar uzlikt uz pauzes, tā turpinās piesaistīt apmeklētājus un uzlabot biznesa rādītājus.


Avots: Unsplash.com

5. SEO ir ilgtermiņa ieguvumi

SEO optimizācija ir kā investīcija – uzņēmējs iegulda līdzekļus pakalpojumā, kas ne vienmēr atnes tūlītējo peļņu, taču jau pēc sešiem mēnešiem SEO investīcijas sāk atmaksāties. Pats labākais ir tas, ka pat neatjauninot mājaslapu pēc jaunākajām SEO rekomendācijām, pozitīvais efekts saglabājas diezgan ilgi – un tiklīdz rādītāji sāk iet uz leju, pie optimizācijas jāķeras vēlreiz.

Profesionāli SEO pakalpojumi – labāks rezultāts

Lai gan internetā vari atrast ne mazums padomu par un ap SEO niansēm, SEO optimizācija ne velti ir profesionāla mārketinga nozare – veiksmīgai mājaslapas optimizācijai ar ilgtermiņa rezultātiem būs nepieciešama speciālistu palīdzība.

Mārketinga aģentūra ir labākā vieta, kur meklēt SEO atbalstu – kvalificētu profesionāļu komanda izstrādās konkrētam uzņēmumam nepieciešamo rīcības plānu un piedāvās individualizētus risinājumus. Papildus SEO optimizācijai uzņēmumam var būt nepieciešams arī sociālo tīklu mārketings, satura mārketings un citi pakalpojumi, ko lietderīgāk uzticēt vienotai komandai.

Latvijā viens no digitālā mārketinga līderiem ir Infinitum Agency – aģentūra, kas jau vairāk nekā 10 gadus palīdz biznesiem tapt redzamiem internetā.

Piesakies konsultācijai arī Tu un uzzini, kā izmantot SEO un citus digitālā mārketinga rīkus savu biznesa mērķu īstenošanai!