2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Padomi, kas palīdzēs nodrošināt ilgāku sadzīves tehnikas darbību

Padomi, kas palīdzēs nodrošināt ilgāku sadzīves tehnikas darbību

Sadzīves tehnika ir izgatavota tā, lai tā darbotos patstāvīgi, bez pamatīgas piepūles – vairumā gadījumu, lai ierīce darbotos, nepieciešams vien nospiest pogu. Diemžēl tehnika mēdz plīst, taču Jums ir visas iespējas rūpēties, lai tā nenotiktu. Jāveic vien trīs soļi: jāpārbauda, jānotīra un jāapkopj. Lūk, padomi, kas palīdzēs nodrošināt sadzīves tehnikas ilgtspēju!

Ledusskapis

Rūpējieties, lai ledusskapis nebūtu pārāk pārblīvēts, jo tikai tā gaiss var cirkulēt brīvi un kompresoram nav pamatīga slodze. Izmantojiet mīkstu saru suku un ik pēc 2-3 mēnešiem notīriet kompresora spoles – ja nezināt, kur tās atrodas, apskatiet lietotāja rokasgrāmatu!
Tāpat sajauciet vieglu mazgāšanas līdzekli ar ūdeni, izmantojiet mīkstu lupatiņu un aptuveni reizi mēnesī notīriet ledusskapja virsmas un durvju blīves. Jo biežāk un rūpīgāk tīrīsiet ledusskapi, jo ilgāk spēsiet saglabāt tā virsmu un, jo labākā kvalitātē varēsiet uzglabāt pārtiku!

Trauku mazgājamā mašīna

Ievietojot traukus mazgājamā mašīnā, pārliecinieties, ka trauki ir novietoti tā, lai netiktu bojātas detaļas un traucēta ūdens padeve. Lai izvairītos no ēdiena atlieku uzkrāšanās, tīriet trauku mazgājamo mašīnu saskaņā ar ražotāja norādījumiem (ja trauku mazgājamā mašīna jātīra manuāli).
Ik pa laikam, aptuveni reizi mēnesī, notīriet durvju blīves – tas nodrošinās, ka nerodas nepatīkama smaka.

Plīts/cepeškrāsns

Izmantojiet plīts virsmu uzmanīgi, nekad nevelciet katlus un pannas no viena riņķa uz citu, jo tas var radīt pamatīgus skrāpējumus.
Lai nodrošinātu vienmērīgu liesmu, izmantojiet adatu vai citu tievu, asu elementu un iztīriet degļa atveri.
Plīti un cepeškrāsni vajadzētu kārtīgi notīrīt pēc katras lietošanas reizes – izmantojiet šim mērķim speciāli paredzētu līdzekli un mīkstu lupatiņu, lai atbrīvotos no ēdiena atliekām un tauku traipiem.

Putekļu sūcējs

Regulāri nomainiet putekļu sūcēja maisiņu un pēc nepieciešamības notīriet filtrus. Izvairieties no asu un lielu priekšmetu tīrīšanas, kas var veicināt sūcēja aizsērēšanos vai sabojāt tā sastāvdaļas.
Nekādā gadījumā nedarbiniet putekļu sūcēju, ja redzat, ka saplaisājis kāds vads – tas rada elektrošoka risku, kas var novest pat pie letālām sekām.
Sekojiet līdzi, lai putekļu sūcēja maiss/tvertne netiek piepildīta līdz malām un putekļu sūcēja caurule nav aizsprostojusies, jo tas var paaugstināt ierīces jaudu, radot motora pārpūli.

Veļas mašīna

Vismaz reizi gadā notīriet šļūtenes savienojumu – izmantojiet mitru lupatiņu un atbrīvojieties no netīrumiem, kas ilgākā laika posmā var nosprostot ūdens padevi. Lai novērstu pārmērīgas vibrācijas un troksni, mazgājot veļu, pārliecinieties, ka netiek pārsniegta ražotāja ieteiktā ietilpība, ierīce atrodas uz līdzenas un stabilas grīdas.
Ja veļas mašīna mazgāšanas procesā vibrē, lēkā un pat pārvietojas, var tikt bojāta ierīces centrifūga. Tāpat esiet rūpīgs un pievērsiet uzmanību tik šķietamam sīkumam kā veļas mazgāšanas līdzeklim - pievienojiet atbilstošu daudzumu līdzekļa, lai nodrošinātu, ka veļas mašīna darbojas ar atbilstošu jaudu.

Veļas žāvētājs

Pēc katras veļas žāvētāja lietošanas notīriet filtru, lai gaiss varētu cirkulēt brīvi. Ja atklājat, ka veļas žāvētājs nesasniedz pietiekamu temperatūru vai tam nepieciešams ilgāks laiks, nekā parasti, lai izžāvētu veļu, nekavējoties pārbaudiet ventilācijas cauruli – ja tā bojāta, veiciet tās nomaiņu! Lai novērstu veļas pūku uzkrāšanos, reizi gadā iztīriet cauruļvadu, jo, ja cauruļvads tiek aizsprostots, var rasties ugunsbīstama situācija.


Diemžēl ne visas sadzīves ierīces izgatavotas tā, lai kalpotu kvalitatīvi un ilgi. Lai būtu drošs, ka iegādātā ierīce ir ilgtspējīga, ir svarīgi izvēlēties uzticamu pārdevēju – izvēlieties 220.lv! Interneta veikalā 220.lv pieejamas Karcher sadzīves iekārtas, kas kvalitātes dēļ iecienītas un atzītas visā pasaulē.