2024.gada 19. marts

Jāzeps

Remonts mājās - kādi instrumenti var lieti noderēt?

Remonts mājās - kādi instrumenti var lieti noderēt?

Katram saimnieciskam vīrietim ir kāds darba instruments, kas visbiežāk stāv piemājas garāžā, zem izlietnes kādā kartona kastītē vai viņa automašīnas bagāžniekā. Nereti arī saimniecībā stāv dažādi instrumenti, tomēr tad, kad mājās jāuzsāk remonts, visvairāk vajadzīgo ierīču un instrumentu bieži vien nemaz nav.

Remonta uzsākšana ir finansiāls ieguldījums ne tikai remontdarbu izejmateriāliem, piemēram, tapetēm vai krāsām, bet arī vajadzīgo darba instrumentu iegādē. Instrumentu piedāvājums ir plašs, tāpēc to pielietojums jāpiesaista pārdomāti remonta vajadzībām. Par to, kādi instrumenti visvairāk var noderēt remontdarbos, lasiet turpinājumā. 

Universālais darba instruments - urbjmašīna

Lai arī cik pašsaprotams instruments nešķiet urbis - tā lietderība ir neizmērojama. Urbi Jūs varēsiet izmantot arī dažādu ikdienišķu saimniecībai vajadzīgu darbu veikšanā, piemēram, gleznas pielikšanai pie sienas, skapīša labošanai vai montāžas darbos. Urbis ir tik unikāls instruments, ka tas spēj arī izskrūvēt skrūves, sajaukt maisījumus vai pat slīpēt. 
Urbjmašīnas ir dažādas, tās iedala pēc to veidiem - mikseros, skrūvgriežos, parastajos, leņķa un trieciena urbjmašīnās. 

Pērkot urbjmašīnu remontdarbiem, Jums jāņem vērā instrumenta jauda, apgriezienu frekvence un funkcionalitāte. Jāņem vērā arī tas, ka urbjiem atšķiras barošanas bloku avoti - akumulatora un tīkla. Visērtākais urbis ir ar akumulatora barotni, jo tad urbi ar izmantot jebkurā vietā, tomēr tai ir arī mīnuss - akumulators ir jālādē un nolietotās baterijas jāpērk jaunas, kas maksā diezgan dārgi. 

Pneimatiskā naglu pistole - būvniecības veiksmes instruments

Iegādājoties pneimatisko naglu pistoli, mājas darbi ritēs ļoti ātri un veiksmīgi. Pneimatiskā naglu pistole ir liels ieguvums pamatremontdarbu veikšanā, piemēram, ģipškartona profilu stiprināšanā pie betona, mūra vai tērauda sienām, griestiem vai grīdām.

Ar pneimatisko naglu pistoli var arī stiprināt sietus, membrānu vai foliju, tāpat arī stiprināt sienas armatūras. Ja mājas remontā ir vajadzība fiksēt jeb stiprināt vadus vai citas elektroinstalācijas - arī šo var veikt ar pneimatisko naglu pistoli, vienīgi ieteicams nomainīt uz tam paredzētu speciālu pistoles uzgali.
 
Instrumentu komplekts - viss vienuviet

Lai remontdarbi būtu pilnvērtīgi veicami, ir vajadzīgi vairāki mazie instrumenti, piemēram, knaibles, uzgaļi, skrūvgriežņi. To visu var iegūt vienā veidā - ar instrumentu komplektu, kas ir nokomplektēts vienā somā. Šāds instrumentu komplekts vīrietim saimniecībā noderēs arī daudzus gadus uz priekšu, jo, esot visam vienuviet, var ātri un veiksmīgi salabot dažādas mājas ķibeles. 
 
Ripzāģis - zāģis ne tikai malkai, bet arī mēbelēm

Ripzāģis mājokļa būvniecībā vai remontā var palīdzēt ātri un veiksmīgi izzāģēt biezus materiālus un loksnes. Ar šo zāģi var veidot vajadzīgās koksnes piegriezumus, kas nesalīdzināmi vieglāk būs izmantojot parasto rokas zāģi. Vērts pieminēt, ka ripzāģis nav tikai koksnes griešanai - ar to var sazāģēt arī flīzes. 
 
Perforators - nopietnu darbu veikšanai

Daudz sarežģītāku un nopietnāku darbu veikšanai noderēt var perforators. Šis ir instruments, kas var palīdzēt veidot caurumus sienās, drupināt dažādus cietos materiālus, kā arī veidot no tiem dažādas formas.
Perforatoru veidi ir dažādi, tāpēc ir arī dažas ierīces, kuras spēj veikt gan perforatora, gan urbjmašīnas funkcijas. 
 
Rokas instrumenti - ikdienas klasika

Katros remontdarbos ir vajadzīgi dažādi mazāki instrumenti, piemēram, špakteļlāpsta, mērlente, skrūvgriežņi, āmurs, rokas zāģis un pat saliekamās kāpnes. Mazos remonta instrumentus, protams, katrs sarūpē pēc tā, ko paredzēts darīt.
 
Krāsu smidzinātāji - atvieglojums krāsošanas darbos

Lielākajā daļā remontdarbu ir jāveic arī krāsošanas darbi, tāpēc liels palīgs darbos var būt krāsu smidzinātājs. Šāda ierīce var ļoti ietaupīt krāsošanas laiku, tādejādi vairāku dienu krāsošanas darbus var pārvērst pāris stundu darbā.
Papildu bonuss šai ierīcei ir arī tajā, ka tā spēj vienmērīgi krāsot un patērēt mazāk krāsas, nekā to darot ar roku. Vienīgais mīnuss - izmantojot krāsu smidzinātāju, jāuzmanās, lai krāsa nepāriet pāri malām, tāpēc ir vērts veikt priekšdarbus, nolīmējot saudzējamās vietas.
 
Remontdarbu veikšanai iegādātie instrumenti ir jāpērk tā, lai tos varētu izmantot ilgtermiņā un lai tie būtu universāli un maksimāli praktiski vairāku darbu veikšanā. Ir vairāki remontdarbiem paredzētie instrumenti, katra firma piedāvā savus labākos ar savām kvalitātes iezīmēm. 220.lv pieejami gan Dewalt instrumenti, gan Bosch, AEG un citi. Izvēlieties sev vispiemērotākos!