2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Elastīgs finansējums mazajiem uzņēmumiem

Elastīgs finansējums mazajiem uzņēmumiem

Mazajiem uzņēmumiem īstenot savas biznesa ambīcijas vienmēr ir bijis daudz izaicinošāk, jo visu laiku jāsaskaras ar dažādiem šķēršļiem. Viens no tiem var būt arī finansējuma trūkums un grūtības nodrošināt stabilu apgrozāmo līdzekļu plūsmu uzņēmumā. Parasti tādos gadījumos risinājums ir kāds no biznesa finansēšanas pakalpojumiem, tomēr mazajiem uzņēmumiem saņemt šādu atbalstu ir sarežģītāk nekā vidējiem un lieliem uzņēmumiem.

“Tāpēc kreditēšanas pakalpojumu uzņēmums SIA “PayRay”, kas šogad uzsācis savu darbību Latvijā, kā vienu no biznesa virzieniem, uz kuru koncentrēties, izvirzījis tieši mazo uzņēmumu finansēšanu. Mazo uzņēmumu kreditēšanas pakalpojumu sniegšana tiks uzsākta jau tuvāko mēnešu laikā,” informē SIA “PayRay” vadītājs, finanšu nozares un faktoringa eksperts Mareks Basankovičs.

Saredzēt potenciālu katrā biznesā

“PayRay” komanda ir mazā biznesa eksperti, tāpēc labi pārzina tā vajadzības un specifiku tieši finansējuma aspektā. Uzticot finansējuma jautājumus “PayRay” speciālistiem, uzņēmums var koncentrēties uz savu tiešo darbu un attīstības jautājumiem. Šādā tandēmā ir iespējams realizēt pat drosmīgākos biznesa plānus un ambīcijas.

M. Basankovičš skaidro, ka, pārzinot mazo uzņēmumu darbības specifiku, “PayRay” par vienu no prioritātēm ir izvirzījis ātru lēmuma pieņemšanu un naudas izmaksu jau dažu dienu laikā, jo biznesa procesi negaida, tie jāvirza uz priekšu jau šodien. Izskatot uzņēmumu pieteikumus finansējuma piešķiršanai, “PayRay” eksperti izvērtēs ne tikai uzņēmuma finansiālo stāvokli un potenciālu, bet skatīsies plašāk nozarē un tās nākotnes perspektīvās, jo tas ietekmē arī uzņēmumu potenciālu.

Kā saņemt “PayRay” finansējumu savam uzņēmumam

Ātra piekļūšana nepieciešamajam finansējumam mazajiem uzņēmumiem ir ļoti svarīga, tāpēc “PayRay” šobrīd izstrādā maksimāli ērtu un saprotamu pieteikšanās un lēmuma pieņemšanas kārtību, lai samazinātu birokrātijai veltīto laiku.

- Pieteikties aizdevumam varēs “PayRay” mājaslapā, aizpildot pieteikuma formu.

- “PayRay” eksperts sazināsies ar klientu un informēs par nepieciešamajiem dokumentiem, kas jāiesniedz lēmuma pieņemšanai.

- Lēmums tiks pieņemts jau 2 dienu laikā.

- Tiks piedāvāts elastīgs un tieši klienta biznesa vajadzībām piemērots aizdevums.

- Pēc līguma parakstīšanas nauda klienta kontā nonāks jau 3 dienu laikā.

Kāpēc izvēlēties sadarbību ar SIA “PayRay” 

Neskatoties uz to, ka Latvijas tirgū SIA “PayRay” savu darbību sākusi izvērst tikai šogad, tai ir vairāku gadu darbības pieredze ārpus Latvijas, kā arī tās profesionālie vadošie speciālisti ir ar lielu pieredzi finanšu un kredītpakalpojumu jomā, kas ļauj veidot mazo uzņēmumu vajadzībām piemērotus finansēšanas pakalpojumus, kuri klientu uzņēmumiem būs pieejami jau tuvāko mēnešu laikā.

“PayRay” priekšrocība būs elastīgi un individuāli pielāgoti finansēšanas modeļi tieši mazajiem uzņēmumiem, kuriem ir izaugsmes potenciāls, bet grūtības kvalificēties citiem finansēšanas pakalpojumiem. 

Mazajiem uzņēmumiem piemērots arī faktorings

Mazo uzņēmumu finansēšana nav vienīgais “PayRay” pakalpojums, kas var būt saistošs mazajiem biznesiem. Tāds ir arī faktoringa pakalpojums, kas ļauj ātri nodrošināt stabilu un paredzamu apgrozāmo līdzekļu plūsmu uzņēmumā. 

Faktorings ir rēķinu finansēšanas pakalpojums, ko izmanto uzņēmumi visā pasaulē, arī Latvijā interese par faktoringu pieaug. “PayRay” ir viens no šī pakalpojuma sniedzējiem, kas finansē mazos un vidējos uzņēmumus un ir elastīgs attiecībā uz prasībām, ko izvirza saviem klientiem. Faktorings arī ir alternatīvs finansējuma veids uzņēmumiem, kuri nav varējuši pretendēt uz cita veida finansējumu bankās.

Faktoringam var būt dažādi veidi un nosacījumi, kas ietverti līgumā, bet klasiskā veidā faktorings nozīmē to, ka uzņēmējs savu klientam izrakstīto rēķinu iesniedz faktoringa uzņēmumam, bet tas pārskaita līdz 90% no rēķina summas uz uzņēmuma kontu. Klients, kurš rēķinu ir saņēmis, to norādītajā termiņā apmaksā faktoringa uzņēmumam. Tad klienta uzņēmumam tiek izmaksāta atlikusī rēķina summa, ieturot faktoringa komisijas maksu. Kāds no faktoringa procesa ieguvums? 

- Ātra un stabila naudas aprite uzņēmumā.

- Labāki apstākļi uzņēmuma attīstībai.

- Uzmanību var veltīt produktu ražošanai, kvalitātei, klientu apkalpošanai.

- Iespēja plānot finanses ilgākā termiņā.

- Iespēja nodrošināt saviem klientiem elastīgākus rēķinu apmaksas nosacījumus, neietekmējot uzņēmuma finanšu plūsmu.