2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Piecas priekšrocības, iegādājoties veļas mašīnu ar iebūvētu žāvētāju

Piecas priekšrocības, iegādājoties veļas mašīnu ar iebūvētu žāvētāju


Ja veļas mazgājamā mašīna kļuvusi par neatņemamu sastāvdaļu teju ikvienā mājsaimniecībā, žāvētāji ar šādu popularitāti vēl izcelties nevar. Taču veikalu plauktos iespējams redzēt arī šo abu ierīču apvienojumu, proti, veļas mašīnas ar žāvētāju. Kāpēc lemt par labu šādam risinājumam? Noskaidrosim to šajā rakstā!

1. priekšrocība: samazināts gaisa mitrums telpās

Mājās, kur nav pieejams veļas žāvētājs, izmazgātās drēbes, apavi un veļa nereti tiek žāvēta iekštelpās. Ja mājā ir sauss gaiss, tas problēmas nerada, taču telpās ar paaugstinātu gaisa mitrumu veļa ne tikai lēni žūst, bet gaisu padara vēl mitrāku, kas var novest pie tādas ļoti nepatīkamas problēmas kā pelējuma sēnīte.

2. priekšrocība: mazāk darba cilvēkam

Ar veļas žāvētāju viss ir ļoti vienkārši – apģērbs no ierīces tiek izņemts pilnīgi sauss, un uzreiz vari ķerties klāt gludināšanai vai veļas salikšanai skapī; atkrīt tādas problēmas kā veļas izkāršana un noņemšana no auklām vai žāvēšanas statīva. Veļas mašīnas ar žāvētāju šajā aspektā ir vēl ērtākas par atsevišķu veļas mazgājamo mašīnu un žāvētāju, jo tev pat nevajadzēs izmazgāto porciju pārlikt no vienas ierīces otrā.

3. priekšrocība: vairāk vietas mājoklī


 
Foto: Pixabay.com

Lai izžāvētu nupat izmazgātu veļu, mājās parasti tiek izmantots veļas žāvēšanas statīvs, auklas vai cita veida risinājums, kas mēdz aizņemt salīdzinoši daudz vietas; īpaši svarīgs šis aspekts ir cilvēkiem, kuri dzīvo nelielos dzīvokļos. Un arī šajā aspektā veļas mašīnas ar jau iebūvētu žāvētāju uzvar risinājumu atsevišķa veļas mazgājamā mašīna + veļas žāvētājs, jo vietu vajadzēs atrast tikai vienai, nevis divām ierīcēm.

4. priekšrocība: daudz ātrāka žāvēšana

Laikā, kad aiz loga ir 30 grādi pēc Celsija, spīd spoža saule un pūš vējš, veļa ātri izžūst arī uz balkona vai pagalmā, taču žāvēšanas ātrumā nekas nespēj pārspēt veļas žāvētāju, nemaz nerunājot par situācijām, kad veļa jāizkar jāveic mitrā vai vēsā telpā.

5. priekšrocība: ērtāka gludināšana
 

Foto: Pexels.com

Vai kādreiz ir sanācis šķendēties par grūti izgludināmām krokām, locījuma vietām vai knaģu nospiedumiem? Ar veļas žāvētāju šādas problēmas automātiski atkrīt, turklāt no žāvētāja izņemta veļa nereti vispār nav jāgludina.

Ņem vērā!

Iegādājoties veļas mašīnu ar tajā iebūvētu žāvētāju, jāpievērš uzmanība kādam būtiskam aspektam. Proti, ja šādas ierīces ietilpība veļas mazgāšanai ir, piemēram, astoņi kilogrami, tas visbiežāk nozīmē, ka vienā piegājienā efektīvi izžāvēt varēsi aptuveni uz pusi mazāk veļas. Kādēļ tā? Jo žāvēšanas laikā pie veļas brīvi jāpiekļūst karstajam gaisam. Precīzu informāciju par ietilpību mazgāšanas un žāvēšanas laikā vienmēr vari atrast konkrētās ierīces specifikācijā (vai arī par to jautājot pārdevējam). Līdz ar to šis ir aspekts, kurā uzvar atsevišķa veļas mazgājamā mašīna un žāvētājs.

Veļas mazgājamās mašīnas ar žāvētāju mēdz izmaksāt vairāk nekā veļas mašīna bez žāvēšanas funkcijas, tāpēc aktuāls var kļūt jautājums par to, kur iegūt papildu līdzekļus šādas ierīces iegādei. Viens no tālredzīgākajiem risinājumiem šādā gadījumā ir līdzekļu ietaupīšana, optimizējot, piemēram, apkures izmaksas. Ja šāds temats tev ir aktuāls, ielūkojies SMScredit.lv blogā, kur atrodams raksts “Apkures sezona nav aiz kalniem: četri noderīgi padomi, kas ļaus ietaupīt”!