2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Vērtīgi ieteikumi vannas istabas labiekārtošanai

Vērtīgi ieteikumi vannas istabas labiekārtošanai

Vai esat ceļā uz jaunas un funckionālas vannas istabas izveidi? Varbūt vēlaties labiekārtot savu esošo vannas telpu? Vannas istabas plānošanas procesam ir jāpieiet ļoti nopietni. Jebkura šķietami sīka kļūda var izjaukt telpas plānojuma ērtumu un funkcionalitāti.
Kopā ar interneta veikalu 220.lv centīsimies noskaidrot, kam jāpievērš uzmanība, labiekārtojot vannas vai dušas telpu. Eksperti iesaka atjautīgi izmantot katru telpas centimetru, lai tā būtu pēc iespējas funkcionālāka.

Labierīcības jānovieto tuvāk izlietnei

Sāksim ar vienu no vannas istabas centrālajiem elementiem – tualetes podu. Lai vannas telpas apkopei patērētu pēc iespējas mazāk laika, ieteicams izvēlēties pie sienas piestiprināmo tualetes poda veidu. Šāds tualetes pods būs salīdzinoši vienkārši un visai ātri uzkopjams.
Svarīga ir arī tualetes poda virsma, proti, jo gludāka tā būs, jo mazāk laika nāksies pavadīt veicot tīrīšanas darbus. Labierīcības būtu ieteicams novietot kādā no vannas istabas stūriem - pēc iespējas tuvāk izlietnei.

Mazākām telpām ieteicams izvēlēties duškabīni

Jūsu vannas istabas platība lielā mērā noteiks to, vai izvēle kritīs par labu vannai vai dušas kabīnei. Platībā mazākām telpām piemērotāka būs kompakta dušas kabīne vai maza izmēra stūra vanna. Neļaujiet mazajam stūra vannas izmēram Jūs maldināt. Tās parasti ir visai dziļas un nodrošina diezgan efektīvu atvēlētās kvadratūras izmantošanu.

Vidējas vai lielas platības vannas istabās varēsiet izvietot arī regulāra izmēra vannu. Ja telpa ir pietiekoši plaša, vannas ierīkošanas vietai nav būtiskas nozīmes – to var novietot pat vannas istabas vidū. Šaurākās un platības ziņā mazākās vannas istabās vannu vajadzētu novietot vietā, kur tā lieki neapgrūtinās un neierobežos Jūsu kustības.

Ja esat lēmis par labu dušas kabīnei, pirms tās izvēles obligāti izvērtējiet, cik ērti tajā būs nomazgāties. Šeit lielu lomu spēlē vispārējais telpas iekārtojums. Ņemot vērā vannas istabas iespējas, izvēlieties vispiemērotāko duškabīnes veidu – taisnstūrveida, pusapaļu vai izliektas formas duškabīni. Duškabīni ieteicams novietot tā, lai, no tās izkāpjot, Jums būtu ērti apgriezties, noslaucīties un apģērbties. Noteikti apskatiet dušas kabīnes 220.lv interneta veikalā. Tur atradīsiet arī tādas ekstras kā hidromasāžas dušas kabīnes.

Izvēlieties optimāla izmēra izlietni

Vēl viens neatņemams vannas istabas elements ir izlietne. Ievērojiet – jo mazāka būs pati izlietne, jo sarežģītāka būs tās pielietošana ikdienā. Izlietnei jābūt pietiekami lielai, lai tajā varētu noskalot ne tikai rokas, bet arī seju un kakla zonu. Pārāk maza un sekla izlietne nozīmē daudz šļakatu, kas radīs tikai liekus uzkopšanas darbus.
Izlietnes malām jābūt optimāla izmēra, lai uz tām varētu novietot dažādus ikdienā nepieciešamus produktus.Izlietni ieteicams novietot vietā starp podu un vannu, vai dušas kabīni – tas būs visai funkcionāls izvietojums, kas palīdzēs veiksmīgi atdalīt šīs zonas.




Meklējiet funkcionālus risinājumus

Mazas platības vannas telpā liela nozīme ir tieši kompaktu un daudzfunkcionālu mēbeļu izmantošanai interjerā. Interjera dizaineri ir nākuši klajā ar visai unikālu risinājumu, kas apvieno spoguļa un mantu uzglabāšanas funkciju – spoguļskapi. Skapīša iekšpusē un augšpusē varēsiet uzglabāt visdažādākās lietas, toties tā spoguļvirsma lieliski aizvietos atsevišķa spoguļa nepieciešamību. Šāds variants lieliski ieekonomēs vietu uz Jūsu vannas istabas sienām. Diezgan funkcionāli, vai ne tā?

Lai vannas istaba nebūtu jāpārpilda ar dažāda veida novietnēm, izvēlieties plauktiņus, pie kuriem piestiprināti arī pakaramie. Šāds plauktiņa vai skapīša dizains būs lieliska opcija gan dažādu skaistumkopšanas preču uzglabāšanai, gan dvieļu un halātu novietošanai.Kā vēsta sens tautas teiciens - divi zaķi ar vienu šāvienu!

Padariet telpu vizuālu plašāku

Vannas istaba – tā ir Jūsu personīgā atpūtas oāze. Šai telpai ir jābūt pēc iespējas plašākai un relaksējošākai. Ja nu tomēr Jums nav paveicies ar telpas izmēriem, neķeriet kreņķi – tas viss ir labojams.
Lai telpu padarītu vizuāli plašāku, izvēlieties gaišas krāsas flīzes. Bezkrāsaina un caurspīdīga dušas kabīne piešķirs telpai vairāk gaismas, kas to vizuāli paplašinās. Kvadratūras taupīšanas nolūkā ieteicams izvēlēties bīdāmā tipa durvis. Tās nodrošinās tīrākas un vizuāli platākas vannas istabas ilūziju.

Viss Jūsu vannas istabas labiekārtošanai- ūdens boileri (plašs piedāvājums), dušas kabīnes un funkcionālas vannas istabas mēbeles – atrodams interneta veikalā 220.lv.