2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Auto salona tīrīšanas viltības

Auto salona tīrīšanas viltības

Auto salona tīrīšana ir sarežģīts process, un ne visi uz to ir spējīgi. Protams, var vērsties pie profesionāļiem, tomēr profesionāla salona tīrīšana var prasīt pamatīgu finansiālo ieguldījumu. Kā rīkoties, ja nemāki pats iztīrīt auto salonu, taču tev nav brīvu finanšu, lai vērstos pēc profesionāļa palīdzības?

Izmanto šīs vienkāršās auto salona tīrīšanas viltības, un tici – Tavs auto izskatīsies kā jauns!

Speciālie tīrīšanas līdzekļi

Lai gan auto tīrīšanā bieži izmantotais ziepjūdens vai trauku mazgāšanas šķidrums ir lieliski attaukotāji, tas nav tas, kas jāizmanto salona tīrīšanai. Jā, šie šķīdumi lieliski noņem netīrumus, taču tie bojā virsmu dabiskās īpašības un pārklājumu slāņus. Izmantojot ziepjūdeni vairākkārt, Tu saīsini sava auto salona mūžu.

Izmanto tikai un vienīgi speciālos auto tīrīšanas līdzekļus! Viltība - piepildi vienu spaini ar koncentrātu un otru ar tīru skalojamo ūdeni. Izmanto tīro ūdeni, lai noskalotu ķīmiju. Tādā veidā nodrošināsi, ka netīrumi noņemti, ķīmijas atlikumi noskaloti un virsmas – kalpo ilgāk.

No augšas uz leju

Kad cilvēks nezina, kā iztīrīt auto pašam, viņš sāk tīrīšanu ar to, ka izņem un nomazgā auto salona paklājus. Tā ir rupja kļūda, jo, kad pēc tam pieķersies augšējām virsmām, piemēram, panelim, paklāji un zemās virsmas jau atkal būs netīras - uzkrājušas bagātīgu putekļu kārtu.

Tā vietā tīri auto salonu no augšas uz leju! Notīri stūri, cimdu nodalījumu, vadības paneli un durvju rokturus. Tikai pēc tam notīri logus un izsūc putekļus. Iegaumē – kad tīri auto salonu, paklāju tīrīšana ir pats pēdējais solis.

Ventilācijas sistēmas

Viens no lielākajiem putekļu magnētiem ir auto ventilācijas sistēmas, kas ievada gaisu pa tiešo auto salonā. Tā kā ar putekļu sūcēju nav iespējams iztīrīt šīs sistēmas, jāmeklē jauns veids.

Viltība – izmanto kosmētikas vai mākslinieka otiņu un viegli pārej pāri kondicionieru spraugām. Pēc katras spraugas noslauki otiņu ar lupatu un ķeries pie nākamās spraugas tīrīšanas. Jo biežāk rūpēsies par ventilācijas sistēmām, jo mazāk putekļu uzkrāsies Tava auto salonā!

Nepieejamās spraugas

Ikviens auto īpašnieks zina, cik kaitinošas ir auto salona spraugas, kuras nav iespējams kārtīgi iztīrīt. Salons, iespējams, spīd un laistās, taču spraugas vēl joprojām ir pilnas ar netīrumiem. Kā rīkoties?

Aptin plānu lupatiņu ap skrūvgriezi, kuram nav asu malu, un uzsmidzini uz lupatiņas universālu tīrīšanas līdzekli - šajā gadījumā derēs arī ziepjūdens vai trauku mazgāšanas līdzeklis. Uzmanīgi virzi skrūvgriezi pa spraugām un stum netīrumus virzienā uz āru. Ik pa laikam notīri lupatiņu un atkārtoti tin to uz skrūvgrieža.

Notīri visas pogas, logu starpas, u.c. grūti aizsniedzamas vietas. Ja nevēlies riskēt un izmantot skrūvgriezi, vari mēģināt to pašu izdarīt ar kociņu, tomēr tas būs mazliet sarežģītāk.

Mikrošķiedras lupatiņa

Kad auto salons tiek tīrīts ar sūkli, tas savāc netīrumus, tomēr uzkrāj tos dziļi savās porās. Protams, šos netīrumus var noņemt, taču tas nav tik vienkārši un, tīrot salonu, nebūs iespējams pilnībā atbrīvoties no putekļiem – lai arī tie nebūs uzkrītoši, salons, visticamāk, vēl joprojām būs netīrs.

Sūkļa vietā izmanto mikrošķiedras lupatiņu, kuru ik pa laikam tīrīšanas procesā izmazgā tīrā ūdenī! Mikrošķiedras lupatiņa neuzkrāj netīrumus un padara auto tīrīšanu vieglāku un arī daudz kvalitatīvāku, jo iespējams piekļūt vietām, kurām sūklis netiek galā.

Sausums

Tīrot auto salonu, cilvēki visbiežāk notīra virsmas ar tīrīšanas līdzekli un uzskata, ka viss ir izdarīts. Tas nav pareizi, jo ķīmijai, kas atrodas tīrīšanas līdzekļos, nepieciešama vismaz stunda, lai patstāvīgi nožūtu.

Viltība – pēc līdzekļa vienmēr izmanto tīru ūdeni un pēc tam ar sausu mikrošķiedras lupatiņu atbrīvojies no mitruma. Tādējādi nodrošināsi, ka salons nekļūst lipīgs un tūlīt pat jau atkal neuzkrājas putekļu kārta.