2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Dārza ūdens sūkņu ABC - palīgs mājas darbos

Dārza ūdens sūkņu ABC - palīgs mājas darbos

Privātmāja ir ne tikai iespēja dzīvot plašākās telpās un atpūsties savā dārzā, bet tā nozīmē arī daudz dažādu mājas un saimniecības darbu. Sakārtota mājas sistēma atvieglos sadzīves un darāmo darbu ērtumu, tāpēc šajā rakstā apskatīsim, kā dārza sūknis var atvieglot dārza darbus un kā izvēlēties savai mājai piemērotāko ūdens sūkni. 

Vajadzība pēc dārza sūkņa

Ja Jūsu privātmājā ir iekopts dārzs vai zālājs, tad karstās un tveicīgās dienas, lai uzturētu audzētajos augos dzirkstumu, nākas tos regulāri aplaistīt. Ir skaidrs, ka vidēja un liela dārza apjomu aplaistīt nesot ūdens spaiņus, ir grūti un laikietilpīgi, tāpēc šādos gadījumos kā ikdienišķa vajadzība ir dārza ūdens sūknis, kas nodrošina tā padevi. Ar dārza sūkni Jūsu dārza aplaistīšanas darbi veiksies daudz efektīvāk, komfortablāk un ātrāk, turklāt tas prasīs daudz mazāk pūles nekā bez tā. 

Kā dārza sūkni izmantot?

Dārza sūkni klasiski izmanto to ievietojot ūdens tilpnē, piemēram, upē, dīķī vai ezerā un no tā sūknē ūdeni. Jaunākie ražojumi piedāvā arī sūkņus, kurus var izmantot savienojot ar tehnisko mājas ūdens piegādes sistēmu. Pateicoties ražošanas attīstībai un tā dotajām iespējām, šodien ūdens sūkni var izmantot arī dārza mājiņā, kurā ir vajadzība pēc tualetes ūdens, veļas mazgāšanas sistēmas vai pat dušas, neesot savienojumā ar centrālo ūdens apgādes sistēmu.

 Vērts piebilst, ka mūsdienu advancētie  ūdens sūkņi ir lietojami arī no mājas vai dārza ūdens mucām, jeb lietus ūdens savākšanas tvertnēm. 

Dārza ūdens sūkņa izvēles iespējas

Izvēloties savas mājas ūdens sūkni, ņemiet vērā tehniskos aprakstus, piemēram, kam tas ir paredzēts, kāds ir tā svars, jauda un pat zīmols. Ūdens sūkņi pieejami 220.lv interneta veikalā plašā cenu un iespēju kategorijā, tāpēc, izmantojot pieejamos filtrus, ātri var atrast sev piemērotāko mājas ūdens sūkni. 

Ņemot vērā, cik būtiski ir aplaistīt regulāri savu dārzu, sortimentā ir pieejami arī dārza laistīšanas sūkņi. Šie sūkņi visbiežāk atšķiras ar to, ka tiem ir neliels svars, kompakts dizains un tie ir energotaupīgi. Ja skatāmies tikai uz laistīšanas sūkņu piedāvājumu klāstu, tad vērts pievērst uzmanību, vai sūknis ir “vibrosūknis” - tas nozīmē, ka šādu ūdens sūkni Jūs varēsiet izmantot arī ņemot ūdeni no akām vai citām ūdenstilpnēm. Neaizmirstiet, ka ūdenim, ko ņemsiet ar sūkni, ir jābūt tīram, kā arī to neiesaka lietot nepārtraukti, bet ik pa laikam izslēgt un ļaut tam atpūsties. 
Ūdens sūkņu piedāvājumā ir arī tādi, kurus var iegremdēt dziļākos ūdeņos - tos sauc par iegremdējamiem sūkņiem. Šajā gadījumā ir jāpievērš uzmanība šī sūkņa maksimālajam pacelšanas un dziļuma iespējām. Arī citi kritēriji ir būtiski un vērā ņemami. 

Universāla sūkņa priekšrocības

Jo labāku ūdens sūkni iegādāsieties, jo vairāk priekšrocības tam būs. Spēcīga jauda, iespēju daudzums ir tikai daži faktori no visa tā, cik liels palīgs šis sūknis var būt ikvienā privātmājā. Ūdens sūkni Jūs varēsiet izmantot arī, lai piepildītu bērnu baseinu, nomazgātu automašīnu vai bruģi. Viss, kas vēl papildus ir jāiegādājas, ir šļūtene un dažādi uzgaļi tam, lai varētu laistīt, mazgāt vai vienkārši piepildīt kādu tvertni.

Dārza darbi jau rit pilnā sparā, tāpēc, atvieglojot sev un mājiniekiem mājas darbus, izvēlieties labāko un piemērotāko dārza sļūteni 220.lv interneta veikalā!