2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Kādu ventilatoru vislabāk izvēlēties mājas vajadzībām?

Kādu ventilatoru vislabāk izvēlēties mājas vajadzībām?

Karstās dienās glābiņu no svelmes sniedz vien dažas lietas – atsvaidzinoša pelde, auksts saldējums, vēss dzēriens un labs ventilators. Ventilatori ir ļoti praktiskas ierīces, kas izvēdinās telpas un palīdzēs izvadīt lieko mitrumu no tām. Ventilatori tiek iedalīti vairākās kategorijās pēc sava lieluma un jaudas. Kādu ventilatoru vislabāk izvēlēties tieši mājas vajadzībām? Galda, grīdas vai ventilatoru ar sildīšanas un dzesēšanas funkciju?

Galda ventilators

Lai izvēlētos savām telpām vispiemērotāko vēdināšanas ierīci, jāņem vērā telpu platība. Galda ventilators būs lieliska izvēle nelielas platības telpām - lielisks risinājums dzīvokļiem.
Galda ventilators darbojas 90 grādu leņķī, ir kompakts un aizņem salīdzinoši maz vietas. Šāds ventilators parasti ir aprīkots ar diviem vai trīs vēdināšanas režīmiem. Tos ir ļoti ērti novietot uz jebkuras līdzenas virsmas. Šie ventilatori noderēs ne tikai gaisa vēdināšanas vajadzībām nelielās mājas ofisa telpās, bet arī palīdzēs izvadīt lieko mitrumu no izmērā mazākas vannas istabas.

Grīdas ventilators

Ja gaisu atvēsināt nepieciešams pēc platības lielākās telpās, labākā izvēle būs grīdas ventilatori. Tie ir aprīkoti ar lielāku jaudu nekā galda ventilatori, kā arī ir lielāki izmērā. Šāda tipa ierīces būs laba izvēle privātmāju īpašniekiem. Svarīgi atcerēties – jo lielāka ierīces jauda, jo lielāku platību tā spēs izvēdināt. Jaudas lielums noteikti ietekmēs arī pašas ierīces cenu. Grīdas ventilatori ir aprīkoti ar statīvu, tāpēc tos ir diezgan ērti pārvietot no vienas telpas uz otru.
Svarīgi pievērst uzmanību ierīces funkciju aprakstam. Priekšroku vajadzētu dot ventilatoram ar rotējošu galvas daļu. Tas efektīvi novirzīs gaisa plūsmu uz vairākām pusēm. Vairākums grīdas ventilatoru ir aprīkoti ar regulējamu augstumu. Šī funkcija atvieglos gaisa plūsmas regulēšanu nepieciešamajā virzienā.

Ventilators ar sildīšanas un dzesēšanas funkciju

Trešā tipa ventilatori ir aprīkoti ar divām funkcijām – dzesēšanas un sildīšanas funkciju. Tie var atšķirties gan izmēros, gan jaudā. Jo lielāka vēdināmās telpas platība, jo spēcīgāka ierīce Jums būs nepieciešama. Galvenā priekšrocība šāda tipa ventilatoriem ir iespēja regulēt gaisa temperatūru.
Ja nepieciešams sasildīt gaisu telpā , vienkārši jāpagriež temperatūras regulētājs. Šāds ventilators lieliski noderēs jebkurā mājā arī ziemas periodā. Galvenais ir piemeklēt atbilstošas jaudas ierīci, lai gaisu telpā uzsildītu vai atdzesētu pēc iespējas ātrāk.

Papildu funkcijas

Ja vēlaties paaugstināt ierīces ērtības līmeni, jāiegādājas ventilators ar papildu funkcijām. Plašajā ventilatoru klāstā pieejamas ierīces, kas aprīkotas ar tālvadības pulti. Tas noteikti atvieglos ventilatora ieslēgšanu, izslēgšanu un darbības režīma regulēšanu.
Vēl viena papildu funkcija, kas atvieglos Jūsu ikdienu ir ventilatora taimeris. Ar tā palīdzību Jūs varēsiet uzstādīt nepieciešamo vēdināšanas laiku. Šī funkcija palīdzēs ietaupīt elektroenerģiju, jo pēc uzstādītā vēdināšanas laika, ierīce automātiski izslēgsies.
Dažas vēdināšanas ierīces piedāvā arī mitruma indikatora funkciju. Tas nozīmē, ka ventilators darbosies līdz brīdim, kad liekais mitrums būs pilnībā izvadīts no telpas. Šī funkcija palīdzēs uzlabot telpas mikroklimatu, kā rezultātā samazināsies arī pelējuma rašanās iespējamība.

Ja vēdināmajās telpās uzturas bērni vai mājdzīvnieki, noteikti jādod priekšroka ventilatoram ar aizsargtīklu. Tas pasargās zinātkāros bērnus un mājas mīluļus no savainojumu gūšanas.
Ventilatori ir lieliskas ierīces, kas lieti noder katrā saimniecībā. Tie samazina vai paaugstina gaisa temperatūru telpās, līdz ar to vairojot Jūsu labsajūtu svelmainās dienās. Ventilatori ievērojami plašā klāstā un pieejamās cenās apskatāmi un iegādājami šeit, interneta veikalā 220.lv. Tur atradīsiet noderīgu informāciju par katra ventilatora piedāvātajām funkcijām.