2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Pirmais skrejritenis bērnam - kas jāņem vērā pirms to iegādājaties?

Pirmais skrejritenis bērnam - kas jāņem vērā pirms to iegādājaties?

Sākoties siltākam laikam, daudzi arvien biežāk grib doties ne tikai ārā, bet arī garākās pastaigās. Taču lielāki attālumi bērniem var sagādāt grūtības - viņi var piekust, tas var kļūt neinteresanti un citi iemesli, kas var ietekmēt svaigā gaisa baudīšanu kopā. Lai šādas sajūtas nerastos, bērnam var iegādāties viņa pirmo skrejriteni, kas ne tikai atvieglos šīs pastaigas, bet radīs arī milzīgu sajūsmu un prieku. Bez tā visa, bērns arī biežāk labprāt dosies ārā, kā arī būs fiziski nodarbināts.

Skrejriteņi ir aktivitāšu un izklaides instruments, ko iesaka bērniem, kuri ir ne jaunāki par 3 gadiem, tomēr izvērtējiet kā vecāki paši, cik fiziski viņš ir sagatavots. Lielākoties, bērni, kuri jau staigā paši, ir spējīgi braukt ar skrejriteni.
Skrejriteņus iesaka bērniem, kuri ir ne jaunāki par 3 gadiem. Skrejritenis bērnam attīsta kustību prasmes, kā arī fiziski pilnveido, esot aktīvam. Tāpat arī bērni labprāt vēlas arvien vairāk laika pavadīt ārpus mājas, jo vizināšanās ir jautra, patīkama nodarbe un rada iespēju nokļūt ātrāk, kā arī apskatīt vairāk. Ja bērnam vēl nav velosipēda, tad skrejritenis ir kā labs sākums tā apgūšanai.

Pirms iegādājaties skrejriteni, noteikti arī vispirms saprotiet gan paši kā vecāki, gan uzjautājiet bērnam dažus jautājumus, kas var radīt priekšstatu, vai skrejritenis būs Jūsu mājās cieņā:

- Vai bērns ir gatavs izmēģināt braucienu ar skrejriteni (parādiet, kas tas ir, varbūt kādam no kaimiņu bērniem jau ir un varat parādīt, kā viņš dzīvē to izmanto)?

- Vai spēsiet bērnu atbalstīt, ja viņam nepatiks skrejritenis, vai pirmie braucieni, kā ar velosipēdu, nebūs viegli?

- Vai pirkt skrejriteni ar vienu vai ar trim riteņiem (uzsākot mācīties braukt ar diviem riteņiem, bērnam nāksies uzreiz mācīties līdzsvaru, balansu un izprast ātrumu vai drošības kontroli, bet ar trim riteņiem daudzi no šiem mācību faktoriem tiek pietaupīti)?

Izvēloties skrejriteni, pievērsiet uzmanību arī detaļām, piemēram, vai skrejritenim ir regulējams stūres augstums, vai ir bremzes un dubļusargi, vērtīgi ir arī apgaismojuma elementi un atstarotāji, kas garantē papildus drošību tumšākas dienas laikā.

Svarīgi ir arī iegādāties papildu ekipējumu pie skrejriteņa - drošības ķiveri un ceļu sargus. Bez tiem nevajadzētu bērnu laist ārā braukāties, jo ja ne pats var kļūdīties paklūpot vai aizķeroties, tad nav garantijas, ka kāds cits šķērslis var neuztriekties Jūsu bērnam un šādās reizēs ķivere un ceļu sargi var glābt no daudzām sāpīgām traumām.

Skrejriteņi interneta veikalā 220.lv ir pieejami plašā klāstā - gan ar diviem un trim riteņiem, gan lielāku riepu priekšā, gan elektriskie. Izvēloties savas ģimenes jauno skrejriteni, izvērtējiet piedāvātos parametrus un atlasiet tiešu tādu, kāds patiks bērnam un būs drošs ikdienas braukāšanai!