2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Kam noteikti jāpievērš uzmanība, izvēloties ceļojuma apdrošināšanu?

Kam noteikti jāpievērš uzmanība, izvēloties ceļojuma apdrošināšanu?

Ātri meklējot ceļojumu apdrošināšanu Google meklētājā, Tu atradīsi simtiem dažādu uzņēmumu un apdrošināšanas polišu, no kurām izvēlēties, bet kura ceļojumu apdrošināšana būs atbilstošākā?
Ne visi ceļojumu apdrošināšanas piedāvājumi ir vienādi, tāpēc Tev jāzina vismaz daži aspekti, kas varētu palīdzēt izvēlēties Tev piemērotāko variantu.

1. Medicīniskā palīdzība

Diemžēl nelaimes gadījumi notiek. Ceļojumu apdrošināšana var segt medicīniskas ārkārtas situācijas, tomēr arī jābūt uzmanīgam, kādi gadījumi ir iekļauti konkrētajā polisē.
Pievērs uzmanību pamata polises apdrošināšanas sarakstam (piemēram, pārgājieni, braukšana ar kajaku un citi) un kurās valstīs tie ir aktīvi.

2. Personīgais īpašums, nauda un dokumenti

Rūpīga uzmanība jāpievērš noteikumiem un nosacījumiem, kas saistīti ar personiskā īpašuma, dokumentu un naudas pazaudēšanu. Tas ir daudz svarīgāk nekā varētu likties, jo ceļojot Tavas mantas kāds var arī nozagt. Tu noteikti negribētu pēc tam lasīt visu ceļojumu apdrošināšanas dokumentāciju, lai uzzinātu, ka polise neattiecas uz nozagtām mantām.
Tāpat atceries, ka dokumenti tomēr ir svarīgāki par iPad un citām ierīcēm, tāpēc pārliecinies, ka apdrošināšana varēs Tev palīdzēt tādās situācijās, kā pazaudēta pase.

3. Gada vai viena ceļojuma apdrošināšana

Vai dodies īsā ceļojumā vai ceļot uz ilgāku laiku? Lielākā daļa ceļojumu apdrošināšanas polises ir labi izstrādātas, lai segtu visa veida īsus ceļojumus, bet, ceļojot ilgtermiņā, pastāv ikgadēja ceļojumu apdrošināšana, kas ir labāk piemērota šāda veida ceļojumiem.

Šīs polises parasti ir lētākas ilgtermiņā un dažos gadījumos arī ietver vairāk lietu, kas Tev var būt svarīgas. Ir arī citas apdrošināšanas iespējas ilgiem braucieniem, kas var nebūt arī uz gadu. Tu vari izvēlēties, lai polise precīzi atbilstu laika posmam, kurā tu ceļosi, piemēram, astoņi mēneši, 15 mēneši utt.

4. Personīgā atbildība

Kā minēts iepriekš, negadījumi var notikt un notiek. Diemžēl dažreiz negadījumos ir iesaistīti citi cilvēki vai īpašumi. Personiskās atbildības elementam būtu pienācīgi jāietver mantas un miesas bojājumu izmaksas. Pretējā gadījumā nelaimes gadījums var izrādīties diezgan dārgs.

5. Anulēšana

Ārkārtas vai neparedzētu apstākļu gadījumā Tev vajadzētu būt iespējai atcelt savu ceļojumu bez maksas vai visas ieguldītās naudas zaudēšanas. Parasti atcelšana, ja tā ir ietverta polises noteikumos, sedz aviobiļešu izmaksas un dzelzceļa nodevas. Turklāt tā var segt arī citādāk neatmaksājamas ekskursijas un biļetes.
Izlasot savas polises noteikumus, tu uzzināsi, kuri apstākļi ir ietverti, un cik lielā mērā tie attieksies uz atcelto ceļojumu.

6. Primārā vai sekundārā apdrošināšana

Starp primāro un sekundāro pārklājumu pastāv vairākas atšķirības. Kā galveno var minēt - ar primāro segumu ceļojumu apdrošināšanas uzņēmums apmaksās visus slimnīcas izdevumus vai daļu no tiem tieši slimnīcā, savukārt, ar sekundāro palīdzību Tev pašam būs jāsamaksā slimnīcai par aprūpi un pēc tam jāiesniedz prasību ceļojumu apdrošināšanas sabiedrībai, lai tā varētu Tev atlīdzināt naudu.


Kur iegādāties ceļojuma apdrošināšanu?

Ērti apskatīt ceļojumu apdrošināšanas izmaksas un citu informāciju Tu vari atrast polisubanka.lv tīmekļa vietnē. Speciāls kalkulators ļauj ērti aprēķināt polises izmaksas uz konkrētu valsti, uz kuru plāno doties.
Izvēlies apdrošināt tieši to, kas Tev ir svarīgi, piemēram, ja plāno doties slēpot, tad ir jāizvēlas polise, kas sedz to, nevis, piemēram, braukšanu ar snovborda dēli. Tāpat, ja dodies uz eksotisku valsti, var būt noderīgi apsvērt to, vai ir segti tulkošanas pakalpojumi, lidojuma aizkavēšanās un citi aspekti.

Polisubanka.lv var apskatīt dažādus ceļojumu apdrošināšanas piedāvājumus no vadošajiem apdrošinātājiem un izvēlēties sev izdevīgāko. Turklāt izvēlētā polise būs ērti pieejama e-pastā vai speciālā mobilajā aplikācijā.