2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Kāpēc sievietēm izvēlēties tieši dāmu velosipēdu?

Kāpēc sievietēm izvēlēties tieši dāmu velosipēdu?

Braukšana ar velosipēdu ir ne tikai finansiāli izdevīgāks pārvietošanās līdzeklis, bet arī uzlabo veselību un pašsajūtu. Tieši tāpēc arvien vairāk sieviešu savām ikdienas gaitām kā pārvietošanās līdzekli izvēlas tieši velosipēdu, gan lai dotos uz darbu, gan arī, lai aktīvi pavadītu savu brīvo laiku svaigā gaisā. Tomēr nereti sievietes sastopas ar jautājumu, vai sievietēm riteņbraukšanai piemērots tikai dāmu velosipēds un kādu izvēlēties? Tieši tāpēc šajā rakstā sniedzam aprakstu par dāmu velosipēdiem, lai arī Jūs varat izvēlēties sev piemērotāko velosipēda veidu.

Sieviešu un vīriešu velosipēdu būtiskākā atšķirība

Iedalījums sieviešu un vīriešu velosipēdos nav radies no zila gaisa. Dāmu velosipēdi tika radīti speciāli sievietēm, ņemot vērā būtiskākās sieviešu auguma īpatnības, kas tomēr atšķiras no vīriešu auguma īpatnībām. Tāpēc būtiskākā atšķirība kas atšķir sieviešu un vīriešu divriteni ir tāda, ka sieviešu ritenim ir pazemināts rāmis, lai būtu vieglāk uzkāpt un nokapt no riteņa. Jāpiezīmē, ka sieviešu riteņiem parasti ir mazāks attālums no sēdekļa līdz stūrei, kas braukšanu padara ērtāku.

Dāmu velosipēds ļauj izcelt sievišķību

Pateicoties zemajam rāmim un vertikālajam sēdeklim, dāmu velosipēds ļauj tajā ērti pārvietoties arī kleitās un svārkos, turklāt nebaidoties, ka apģērbs sasmērēsies, jo ritenis aprīkots ar dubļu bleķiem. Turklāt atkarībā no katras dāmas gaumes, velosipēdu arī iespējams aprīkot ar dažādiem aksesuāriem, kas papildu ļaus uzsvērt savu īpašo sievišķīgo un/vai romantisko tēlu, piemēram, var aprīkot divriteni ar skaistu groziņu, ko var izrotāt ar puķēm.

Arī dāmu velosipēdi pieejami plašā izvēlē

Sieviešu velosipēdi pieejami plašā izvēlē atkarībā no katras sievietes velmēm un dzīvesstila. Turklāt ļoti ērta ir arī velosipēda iegāde internetā. Plašā klāstā pieejami pilsētas velosipēdi, ar kuriem droši var pārvietoties pa pilsētas ielām, un lai arī tiem ir lielāks svars, kā sporta velosipēdiem, tie ir droši, stabili un viegli manevrējami pilsētas satiksmē, kā arī tie ir izturīgi pret triecieniem. Pilsētas velosipēdi arī parasti ir aprīkoti ar dubļu aizsargiem, kas pasargā drēbes un bagāžu arī ne tik jaukos laikapstākļos. Turklāt sieviešu pilsētas velosipēdi arī aprīkoti ar komfortabliem sēdekļiem, kas braukšanu padara īpaši komfortablu.

Ja pilsētas velosipēds vairāk piemērots mierīgākiem braucieniem pa pilsētu, tad sportiskākiem un aktīvākiem izbraucieniem noderēs sieviešu sporta vai kalnu velosipēds, kas noderēs aktīviem braucieniem arī ārpus pilsētas un ne tikai uz asfalta, bet arī uz bezceļiem.

Kas attiecas uz dāmu velosipēdu izvēli, iegādājoties divriteni jāņem vērā tā rāmja izmērs un garums, kura attiecība ar augumu noteiks to, kura izmēra divritenis būs vispiemērotākais tieši Jums. Internetā un veikalos pieejamas speciālas tabulas īstā rāmja izmēra izvēlei.