2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Kāpēc veļas mašīnas ir tik dažādas?

Kāpēc veļas mašīnas ir tik dažādas?

 Apmeklējot veikalu vai pārlūkojot internetveikalu, pirmais, ko ar acīm var pamanīt, ir tas, ka veļas mašīnas vizuāli neizskatās tik atšķirīgas. Jūs varētu izvēlēties vairāk vai mazāk identisku pašreizējā modeļa aizstājēju vai arī, veicot nelielu papildu izpēti, atrast veļas mašīnu, kas ir piemērotāka, lai tiktu galā ar Jūsu mājsaimniecības unikālajām vajadzībām attiecībā uz veļas mazgāšanu.

Lielas veļas mašīnas

Lielām veļas mašīnām (tādas, kuru ietilpība ir no 8 kilogramiem un vairāk) ir daudz ko piedāvāt. Kādreiz izmantoja no augšas atveramas mašīnas ar lieliem izmēriem, taču jau vairākus gadus stabilu vietu tirgū ieņem diezgan masīvi no priekšpuses atverami modeļi, kas ļauj mazgāt efektīvāk, vienlaikus ļaujot izbaudīt arī lielo veļas mašīnas ietilpību.

Ja Jums ir liela ģimene, tad liela veļas mašīna ir absolūta nepieciešamība. Mēģinot iztīrīt apģērbu savam dzīvesbiedram, bērniem un citam ģimenes loceklim, Jūs varat izvēlēties mazgāt vairākas reizes dienā mazāku apģērbu apjomu vai mazgāt vienreiz, piemēram, 11 kg veļas.

Pat mājsaimniecībām ar mazāku iedzīvotāju skaitu liela veļas mazgājamā mašīna var būt ļoti parocīga, it īpaši, ja Jums trūkst laika, esat paviršs vai pat mazliet slinks.

Mazāki modeļi

Apjomīgākam apģērbu skaitam ir nepieciešams ilgāks cikla laiks, lai to rūpīgi iztīrītu un izžāvētu. Ja drēbes jātīra steigā, kā arī vēlaties ekonomiskāku risinājumu, mazāki modeļi noteikti būs vilinoši. Tie patērē mazāk ūdens un elektrības, jo vienkārši nav tik jaudīgi un ir ar mazāku tilpumu.

Funkcijas

Jaunākajās veļas mazgājamās mašīnās ir dažādi specializēti mazgāšanas cikli, kas ļauj labāk rūpēties par dažāda veida drēbēm, piemēram, sporta, sintētikas, vilnas vai džinsa apģērbu. Starp šīm iespējām atrodams arī ekoloģiskais režīms, kas samazina enerģijas un ūdens izmantošanu, vienlaikus nodrošinot Jūsu drēbēm lielisku tīrīšanu. Tiesa, ir ierīču modeļi, kuros veļas mazgāšana ekoloģiskajā režīmā var aizņemt nedaudz vairāk laika nekā parastā mazgāšanas ciklā. Ir vērts pieminēt arī AEG L7FEE68S veļas mašīnu. Tās jaunā tehnoloģija izmanto tvaiku, kas ļauj līdz 30% samazināt kroku veidošanos.

Mazgātājs + žāvētājs

Ja Jūsu vannas istaba nav liela vai vēlaties baudīt priekšrocības, ko sniedz automātiskā žāvēšana, veļas mazgājamā mašīna un žāvētājs divi vienā ir lielisks risinājums. Vizuāli tās ir lielas, taču jaudīgas un modernas ierīces.
Lieliskas veļas mašīnas ir iespējams atrast internetveikalā 220.lv, kur pieejams arī sīkāks apraksts par katru no tām, kas padara tās īpašas, piemēram, enerģijas patēriņa efektivitātes klase, mazgāšanas efektivitātes klase, izgriešanas efektivitātes klase, izmērs, funkcijas un daudz kas cits.