2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

6 padomi, kā kļūt laimīgākam Jaunajā gadā

6 padomi, kā kļūt laimīgākam Jaunajā gadā

Jaunais gads nāk ar jaunām apņemšanām, un viena no mūsu vēlmēm noteikti ir kļūt laimīgākiem. Taču, kā to izdarīt? Lasi turpinājumu!

Maini attieksmi

Mēs nevaram vienmēr kontrolēt to, kas ar mums notiek, bet mēs varam kontrolēt savu attieksmi pret to, kas ar mums notiek. Lai kļūtu par laimīgāku cilvēku, jāmaina domu gājiens un attieksme uz pozitīvāku. Centies saskatīt pozitīvo gan sevī, gan citos. Vienmēr un visur, par spīti notiekošajam, smaidi un esi laimīgs.

Piedod cilvēkiem, kuri apzināti vai neapzināti nodarījuši Tev pāri vai pievīluši Tevi. Centies būt iecietīgs un saprotošs! Papildu tam izveido “pateicības sarakstu”, kurā pieraksti lietas, cilvēkus, notikumus, itin visu, par ko esi pateicīgs. Gada beigās varēsi novērtēt to, saraksts mudinās turpināt iesākto!

Nebaidies no izaicinājumiem

Līdztekus nelieliem soļiem katru dienu, kā pateicības saraksta veidošanai un regulārai smaidīšanai, nevajag baidīties arī no sarežģītākiem uzdevumiem. Izaicini sevi veikt būtiskas pārmaiņas savā dzīvē – atbrīvoties no slikta ieraduma, piekopt veselīgu dzīvesveidu, iekrāt ceļojumam, mainīt stilu, utt. Gada beigās varēsi atskatīties uz paveikto un teikt “Es tiešām to izdarīju!”. Izaicinājumi var šķist biedējoši, taču beigās Tu pavisam noteikti būsi gandarīts par paveikto.

Rūpējies par sevi

Veselīgs uzturs un vingrojumi, miegs ir ļoti svarīgi, ja runa ir par laimi. Ir grūti būt laimīgam, ja pietiekami nerūpējies par sevi. Pareizais ceļš uz laimi sāksies mirklī, kad  uzlabosi savu ikdienas rutīnu un mainīsi attieksmi pret sevi, savu veselību un vajadzībām.

Katru nakti mēģini iet gulēt vienā un tajā pašā laikā, jo tas uzlabos organisma kopējo veselību, kas tiešā veidā ietekmē pozitīvo domāšanu. Atceries par regulārām ēdienreizēm un centies tajās iekļaut pēc iespējas vairāk veselīgu ēdienu. Pavadi laiku ar sev tuvajiem un mīļajiem.  Neaizmirsti veltīt arī laiku sev, ik pa laikam palutini sevi.

Iepriecini citus

Bieži vien labākais veids, kā padarīt laimīgu sevi, ir padarīt laimīgus arī citus. Laimīgu cilvēku finanšu paradumi ietver sevī regulāras dāvanas citiem. Runa nav tikai par lietām – tas ir arī laiks un rīcība, kas neprasa lielus finansiālos ieguldījumus, taču noteikti rada lielu prieku.

Daži no šiem mazajiem darbiem:

- Aizsūti svētku apsveikumu kādam vecam cilvēkam;

- Piezvani draugam un pajautā, kā viņam iet;

- Uzdāvini kādam ziedus;

- Pagatavo ģimenei gardas vakariņas;

- Izstāsti draugiem kādu joku, kopīgi smejieties.

Vienmēr atceries –Tu esi unikāls!

Ir grūti nesalīdzināt sevi ar kādu, kas nepārtraukti ceļo, tikko ieguvis paaugstinājumu vai iegādājies glaunu automašīnu. Jāņem vērā, ka sociālais salīdzinājums ir viens no lielākajiem šķēršļiem laimei un motivācijai. Vienmēr atceries, ka Tu esi unikāls un Tavs dzīves ceļš ir neatkārtojams. Nevajag skaust un bēdāties, tieši pretēji – priecājies par citu panākumiem, jo tas atmaksājas! Esi pacietīgs un arī ar Tevi notiks kaut kas labs!