2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Stūra dīvāni – plusi un mīnusi

Stūra dīvāni – plusi un mīnusi

Ikvienam mājokļa īpašniekam ir svarīgi iekārtojot katru telpu mājīgā, pievilcīgā un funkcionālā veidā. Piemēram, dzīvojamā istaba ir viena no centrālajām zonām, kurā tiek pavadīts daudz laika, tādēļ arī mēbelēm un citiem interjera elementiem jābūt pielāgotiem mūsu komfortam.

Dīvāns ir viens no objektiem, kas var noderēt ikvienā mājoklī. Mūsdienās to formu dažādība ir ļoti plaša, un īpaši izplatīti ir L-formas jeb stūra dīvāni, par kuru priekšrocībām un trūkumiem parunāsim raksta turpinājumā.

Priekšrocības

Lieliski piemēroti nelielām istabām. Daudziem mājokļa saimniekiem mēbeļu iegāde ir pamatīgs izaicinājums mazo telpu dēļ. Stūra dīvāni, kurus var iegādāties interneta veikalā 220.lv, šajā ziņā ir labs risinājums, jo L-forma nodrošina pietiekamu sēžamo platību un veiksmīgi iekļaujas arī mazā telpā.

Viegli izdekorēt. Stūra dīvāna izskatu var vienkārši atsvaidzināt, izmantojot jaunus dekoratīvos spilvenus, pledus, kā arī pat, nomainot dīvāna matraču un spilvenu pārvalkus.

Ekonomisks risinājums. Salīdzinot ar citiem dīvānu veidiem, piemēram, viesistabas mēbeļu komplektiem, stūra dīvāni atbildīs Jūsu prasībām, turklāt par pieņemamu cenu.

Labs variants ģimenei. Ja ģimenē ir vismaz trīs cilvēki, nepieciešams atrast pietiekami ērtu un kvalitatīvu mēbeli, kurā visiem kopā pavadīt laiku. Stūra dīvānā vietas pietiks ne tikai visiem mājiniekiem, bet arī ciemiņiem, lai Jūs kopā varētu priecāties, runāties, spēlēt galda spēles, skatīties TV un nodarboties ar citām aktivitātēm.

Komforts. Stūra dīvāni ir tās mēbeles, kuras paredzētas kvalitatīvai atpūtai. Tajos ērti jutīsies ne tikai viens, bet vairāki cilvēki, turklāt pieejami arī modeļi ar atgāžamiem sēdekļiem īpašai ērtībai.

Piepilda brīvo vietu telpā. Kā jau stūra dīvāna nosaukums parāda, to var viegli novietot telpas stūrī, piepildot tukšās vietas telpā un atbrīvojot platību citām mēbelēm vai vienkārši padarot istabu plašāku. Ja meklējat ko modernu, ērtu, kvalitatīvu un cenas ziņā pieņemamu, stūra dīvāni interneta veikalā 220.lv būs tieši tas, kas Jums nepieciešams!

Lielpilsētas stils. L-formas dīvāni ir ne tikai ērti, bet arī lieliski izskatās un piešķir telpai elegantu pilsētas atmosfēru.

Papildu funkcijas. Mūsdienās mēbeļu ražotāji pielāgojas pircēju prasībām, piedāvājot arī stūra dīvānus ar papildu funkcijām un īpašībām. Tās var būt, piemēram, dīvāna komplektā esošs kāju balsts, nelieli galdiņi, kas pieskaņoti dīvānam, atgāžama atzveltne, pielāgojami galvas balsti un pat tālruņa lādētāja pieslēgvietas.

Lieliska izvēle tiem, kam bieži ir ciemiņi. Ja pie Jums regulāri ciemojas citi cilvēki, vai pat paliek pa nakti, stūra dīvāns būs lieliski piemērots kopīgai laika pavadīšanai. Tā forma ļauj visiem atnākušajiem ērti komunicēt un justies komfortabli, kā arī, izvēloties izvelkamo dīvānu, Jūs iegūstat arī papildu guļvietu ciemiņiem.

Trūkumi/Izaicinājumi

Trūkst elastības. Ja Jums patīk bieži pārkārtot istabas, L-formas dīvāns šo procesu var nedaudz apgrūtināt, jo tam jāpielāgo atbilstoša atrašanās vieta, kā arī jāsaskaņo ar TV novietojumu.

Telpas plānojums. Ir istabas, kuru forma neatbilst standartam, piemēram, ir izvirzījumi, nišas un citi aspekti. Tas savukārt nozīmē, ka stūra dīvāns var nebūt labākais variants konkrētajā situācijā, un tā izvēle ir rūpīgi jāpārdomā.

Sarežģītāka pārvietošana. Iegādājoties stūra dīvānu interneta veikalā 220.lv, Jūs to saņemat izjauktā veidā. Savukārt, ja pēc salikšanas tas jāpārvieto uz jaunu mājokli, šis varētu būt izaicinājums, jo jāņem vērā, vai varēsit mēbeli dabūt ārā pa durvīm/logu.

Jāņem vērā logu un durvju atrašanās vietas. Izvēloties stūra dīvānu, ir jārēķinās ar to, ka šī mēbele aizņems vietu gan uz vienu, gan otru pusi. Tāpēc, plānojot novietojumu, jāraugās, lai dīvāns nebūtu priekšā durvīm vai citām zonām, kurām nepieciešams piekļūt ikdienā.

Fotogrāfija un realitāte. Aplūkojot modeļus tiešsaistē, redzēsiet, ka arī dīvāni šeit visās fotogrāfijās izskatās pievilcīgi, taču padomājiet par to, kāds būs pārējais telpas iekārtojums, krāsas un stils. Vai dīvāns ar to saskanēs? Šajā gadījumā gudrāk ir vispirms nopirkt dīvānu un tad pielāgot pārējos interjera elementus.

Tīrīšana. Tāpat, kā jebkuras mīkstās mēbeles, arī dīvāni prasa pūles to kopšanā, atkarībā no to apdares materiāla. Populārākās apdares ir dabīgā vai mākslīgā āda un dīvāna audumi, tai skaitā, velūrs un gobelēns. Šo mēbeļu kopšanai izmantojiet ne tikai putekļu sūcēju, bet arī atbilstošus līdzekļus.

Esat ieinteresēti jauna stūra dīvāna iegādē? Ielūkojieties 220.lv!