2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Kad veiksmi atnes totalizators

Kad veiksmi atnes totalizators

Kurš gan nav kādreiz ļāvies sapņiem par viegli iegūtu milzīgu naudas summu? Tā, lai bez smaga darba mūsu kontā ieripotu vairāki tūkstoši... Izklausās jau labi, bet kā tad mēs veiksmei dosim iespēju sevi satikt, ja to neizaicināsim loterijās, konkursos vai, piemēram, totalizatoros? Lūk, daži piemēri, kad totalizatori bijuši lielās naudas sagādātāji.

Viens no neticamākajiem gadījumiem vēsta par kādu vectēvu, kurš devās uz sporta totalizatoru, lai liktu likmes par... savu divus gadus veco mazdēlu Hariju Vilsonu. Vectēvs veica likmi, ka mazais Harijs reiz spēlēs Velsas nacionālajā futbola izlasē. Bukmeikeri šo 50 mārciņu likmi pieņēma, bet nebija īpaši optimistiski, novērtējot šo iespējamību ar 1:2500. Taču vectētiņš, izrādījās, zina gan, ko dara, jo 16 gadu vecumā Harijs Vilsons kļuva par visu laiku jaunāko nacionālās izlases spēlētāju! Totalizatoram nācās šķirties no 125 tūkstošiem mārciņu.

Gadījums ar vectētiņu, protams, ir rets izņēmums, taču ir cilvēki, kuri darbošanos totalizatoros uztver kā savu darbu – viņi te vienkārši pelna naudu, atrodot sistēmā vājās vietas ar vislielākajām izredzēm uzvarēt. Tā, piemēram, anglis Endrū Napjērs, kurš uzskatāms par profesionālu totalizatoru spēlmani, pat vienas dienas laikā var nopelnīt vairāk kā 1000 mārciņas, neiztērējot no savas kabatas ne penija – reiz viņš laimēja 1450 mārciņas, izmantojot bukmeikeru piešķirto bezmaksas bonusu 10 mārciņu apmērā. Izdevīgi, vai ne?

Arī totalizatori Latvijā neatpaliek, un arī pie mums gadās dzirdēt par lieliskiem laimestiem. Īpaši veiksmīgs totalizators bija kādam klientam 2015. gadā – viņš veica kombinēto likmi par sešiem sporta notikumiem Kontinentālajā hokeja līgā, Zviedrijas Allsvenskan futbola līgā un Nīderlandes futbola līgā, par katru likmi maksājot vien nieka trīs eiro. Veiksmes dievietei, šķiet, tajā dienā būs bijis ļoti labs garastāvoklis, jo spēlmaņa laimests bija veseli 30 853,72 eiro!

Tiesa, totalizators Latvijā šad tad piedzīvo arī mīklainas un aizdomīgas uzvaras – piemēram, izmantojot totalizatoru internetā, pirms dažiem gadiem divi cilvēki izdarīja 2000 eiro lielu likmi par kādu futbola spēli, kā rezultātā katrs no viņiem laimēja 4000. Lai arī tas šķita netipiski un aizdomīgi, pierādīt nekādus pārkāpumus vai nelikumības neizdevās, paliek tikai minējumi.