2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Ko darīt, ja partnerim ir pretēji uzskati par finansēm?

Ko darīt, ja partnerim ir pretēji uzskati par finansēm?

Brīdī, kad satiekas divi cilvēki, sastopas ne tikai viņu ārējais veidols, bet arī abu iekšējā pasaule, raksturs, pieredze, pārliecība un zināšanas. Gudri veidojot attiecības, divi pieauguši un nobrieduši cilvēki zina, ka problēma nav nevienprātībā būtiskos jautājumos, bet tajā, ja to nemāk izrunāt.
Finanses ir viena no attiecību būtiskām jomām, un, jo agrāk izpratīsi sava partnera pieredzi un uzskatus, jo būs iespējams veselīgāk veidot abu kopējo ceļu. Apdomā nākamos punktus savās attiecībās!

Svarīgie jautājumi attiecību sākumā

Finanses ir viena no tēmām, kurā būtu jāienāk skaidrībai jau pašā attiecību sākumā. Ko mēs katrs domājam par naudas pelnīšanu, kādi ir mūsu katra līdzšinējie tērēšanas paradumi, vai mēs krājam naudu vai dzīvojam no algas līdz algai un kurš būs galvenais pelnītājs – tie ir pirmie jautājumi, kuros vajadzētu ienākt skaidrībai.
Tāpat būtiski atklāt, vai jūsu finanšu bildē parādās aizdevumi, kredīti. Pretēji uzskati nenozīmē, ka tie ir slikti. Attiecībās ir jāmāk rast skaidrība un bieži – kompromiss.

Izrunāt visu – pats svarīgākais

Projekts neizdevās un solītā peļņa nav ienākusi kontā? Mans uzņēmums konkursā neuzvarēja un zaudēju potenciāli svarīgu klientu? Mani draudzenes aicina negaidītā ziemas ceļojuma avantūrā uz Itāliju? Ja šādi vai vēl negaidītāki un smagāki jautājumi rodas Tavā ikdienā, atceries, svarīgākais ir visu izrunāt ar savu otro pusi.
Ja lietas netiks atklātas, un gaidas būs veltīgas, tad potenciālais konflikts samilzīs ļoti ātri un to atrisināt būs grūti. Veido savas attiecības tā, lai tajās būtu iespēja izrunāt gan pārpratumus, gan neveiksmes, gan iespējamās finanšu plānu maiņas.

Ar atbildību pret otru

Ja esat tagad divi, tad pret otru attiecieties ar pilnu atbildību. Kā saka – dari otram tā, kā vēlētos, lai dara Tev. Arī finanšu jautājumā – veselīgākas un stiprākas attiecības būs, ja apjautīsi, ka naudu nepelni tikai sev, bet arī otram. Ja ģimenē ir bērni, tad vēl vairāk – visi ienākumi ir par labu jums visiem.


Būt blakus arī zemajā punktā

Dzīve allaž ievieš savas korekcijas plānos, notikumos. Arī finanses var piedzīvot kāpumus un kritumus. Kāda būs Tava attieksme, ja partneris kādā dienā zaudēs, piemēram, darbu? Tas ir viens no potenciālajiem krīzes jautājumiem, ko svarīgi izrunāt pirms šāda diena ir pienākusi. Atceries, ja esat bijis viens par otru labajās dienās, tad palieciet arī tādi brīdī, kad vienam no jums kaut kas zaudēts. Mūsdienu dinamiskajā darba tirgū, tas var būt darbs vai kāds projekts un liels klients. Iedrošini otro pusi, ka abi tiksiet pāri grūtajam posmam, ka Tavās acīs otrs nav kļuvis nevērtīgāks.

Zelta padoms sievietēm

Ir viena gudrība, ka aiz katra panākumiem bagāta vīrieša stāv stipra un gudra sieviete. Ja vēlies redzēt savu partneri iedvesmas bagātu, veiksmīgu, esi šī gudrā un stiprā sieviete visos laikos. Atbalsti savu otro pusi un iedvesmo uz panākumiem, kad tas nepieciešams. Nepārmet, ja kaut kas nav izdevies, kā biji plānojusi, jo, ja neapdomīgi zāģēsi zaru, uz kura atrodas jūsu partneris, saproti, ka turpat jau līdzās atrodies arī Tu.

Zelta padoms arī vīriešiem

Tavai otrajai pusei vairāk par visu ir vajadzīga drošības sajūta. Strādā nevis tikai strādāšanas pēc vai sava ego uzspodrināšanai, bet dari darbus, zinot, ka Tava mīļotā to novērtēs. Tomēr neesi visu laiku prom biznesā, jo tikpat svarīgs ir arī kvalitatīvs kopā pavadītais laiks, atbalsts ikdienas darbos mājās un ieklausīšanās tajā, kas viņai svarīgs.