2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Kā iegādāties Ziemassvētku dāvanas jēgpilnāk: daži noderīgi padomi

Kā iegādāties Ziemassvētku dāvanas jēgpilnāk: daži noderīgi padomi

Par jēgpilnu, apzinātu un atbildīgu patēriņu runā arvien vairāk – gan ekoloģijas, gan ekonomiskajā aspektā. Pirkt tikai pirkšanas pēc, pirkt vairāk nekā nepieciešams, tērēt naudu, kuras nemaz nav – tās ir lietas, ko nevajadzētu darīt. Kāpēc par to runājam? Jo tūlīt jau klāt laiks, kad sāksim domāt, kādas dāvanas Ziemassvētkos sagādāt savai ģimenei, tuviniekiem, draugiem un kolēģiem. Un neizbēgami lielveikali pārvērtīsies par īstu kaujas lauku, kur tiks iztērētas lielas naudas summas.

Kā šajā svētku laika iepirkšanās drudzī spēt saglabāt skaidru prātu un sagādāt dāvanas Ziemassvētkos jēgpilnāk un atbildīgāk? Varat iepazīties ar dažiem padomiem, kas jums gada nogalē var noderēt.

Nosakiet dāvanu budžetu

Viens no pirmajiem soļiem, ko jāsper, ja gribat Ziemassvētku dāvanu iegādi veikt atbildīgi, ir pieejamā budžeta noteikšana. Cik daudz naudas varat atļauties un plānojat iztērēt Ziemassvētku dāvanām? Nosakot izmaksu griestus, būs vieglāk plānot dāvanu iegādi un sekot, lai nesanāktu pārtērēties, kas var gadīties, ja dāvanu iegādi veic haotiski un emocionāli.

Izveidojiet apdāvināmo sarakstu

Nākamais noderīgais solis būs saraksta izveidošana – kuriem cilvēkiem vai ģimenēm jums ir nepieciešams sagādāt dāvanas. Saraksts palīdzēs gan organizēt finanses, gan neaizmirst kādu apdāvināmo. Ja saraksts vienmēr ir pa rokai telefonā vai plānotājā, tad dāvanu iegādi varēs veikt jebkurā laikā un sākt jau tagad, izvairoties no cilvēku drūzmas veikalos pirmssvētku dienās.

Nepērciet dāvanas “ķeksīša pēc”

Neskatoties uz to, cik liels vai tieši pieticīgs ir jūsu dāvanu budžets, noteikti nevajag iegādāties dāvanas, kas ir bez pielietojuma, iegādātas tikai skata pēc, jo tās droši vien iegulsies kādā dziļā atvilktnē vai uz plaukta pārklāsies ar putekļiem. Tā ir gan naudas, gan resursu izniekošana. Kā arī šāda dāvana saņēmējam nesagādās prieku.

Noskaidrojiet, ko katrs vēlas

Vislabāk ar dāvanu iegādi veiksies, ja jau laikus mēģināsiet noskaidrot, ko katrs vēlētos saņemt. Vai vismaz saprast, kas kuram ir nepieciešams. Ar tuviniekiem šajā ziņā ir vieglāk, jo bieži vien jau ikdienas sarunās uzzinām, par ko viņi sapņo, ko gribētu nopirkt, kāda lieta ir nokalpojusi, un ir nepieciešams to iegādāties no jauna. Tāpat arī zinām, kādi ir tuvinieku un draugu hobiji, intereses, jo tieši šajos lauciņos arī varēsiet atrast jēgpilnas un saņēmējiem noderīgas dāvanas.

Dāviniet pieredzi, sajūtas, piedzīvojumus

Arvien izplatītāka ir tendence dāvanas Ziemassvētkos izvēlēties nevis tradicionālos veikalos, bet skatīties daudz plašāk – dāvināt sajūtas, pieredzi, emocijas, piedzīvojumus. Kaut ko, kas saņēmēju bagātinās un izkrāsos viņa dzīvi ar kādu īpašu notikumu. Piemēram, atpūtu SPA centrā, manikīra pakalpojumus, biļetes uz kultūras pasākumu, iespēju izbaudīt kādu ekstrēmu atpūtu vai pieredzi, apmeklēt kursus un iegūt jaunas zināšanas utt.

Šādas dāvanas ērti var pasniegt dāvanu kartes veidā, papildināt ar kādu jauku novēlējumu vai paša darinātu apsveikuma kartīti. Šāda veida dāvanas Ziemassvētkos var piemeklēt ikvienam, neskatoties uz viņa vecumu un interesēm, jo pakalpojumu joma ir ļoti plaša.

Visērtāk pakalpojumus sniedzēju piedāvājumus varat apskatīt un arī iegādāties interneta veikalā “Lieliskas Dāvana”, kur jau jūsu ērtībai atlasītas labākās dāvanas Ziemassvētkos: https://www.lieliskadavana.lv/ziemassvetku-davanas.