2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Vai 2019. gadā ir vērts pirkt printeri?

Vai 2019. gadā ir vērts pirkt printeri?

Mūsdienās, kad viss notiek digitālā vidē, papīru izmantojam arvien retāk, tādēļ rodas jautājums, vai šobrīd kāds vispār lieto printerus? Kā izrādās, jā, joprojām ir pietiekami daudz ar mājas un darba uzdevumiem saistītu jautājumu, kuru risināšanai var būt nepieciešami drukāti dokumenti un cita veida faili, piemēram, fotogrāfijas. Ja esi nonācis šajā rakstā, ļoti iespējams, ka arī Tu apsver ideju par printera iegādi, taču nezini, kā izvēlēties labāko. Turpinājumā esam apkopojuši svarīgāko, kas jāzina par printeriem.
  
 Tintes, lāzera un foto printeri
    
Vidēja līmeņa krāsaino tintes printeri mūsdienās var iegādāties par aptuveni 100 eiro savukārt melnbalto lāzerprinteri – par apmēram 80 – 100 eiro. Krāsaino printeru cenas parasti ir augstākas, it īpaši, ja lūkojies lāzerprinteru virzienā. Ja plāno izmantot printeri kvalitatīvai attēlu druka, vari izvēlēties labu tintes multifunkcionālo printeri, kurš maksā aptuveni 150 – 300 eiro. Ikdienas lietošanai mājas apstākļos pilnībā var pietikt ar 100 eiro vērtu printeri.
    
Tinte un toneris

    Domājot par drukāšanu mājas apstākļos, noteikti nevajag aizmirst izmaksas, kas saistītas ar tintes kārtridžu vai toneru iegādi. Vislētākie parasti ir melnās tintes kārtridži, to cena ir, sākot no dažiem eiro. Krāsu tintes kārtridži ir dārgāki. Turklāt vērā jāņem arī lapu skaits, kādu iespējams izdrukāt, izmantojot konkrētā tilpuma kārtridžu. Nereti lētāks variants ir atkārtotu kārtridžu uzpilde.
  
 Viena no lielākajām problēmām, ar kuru sastopas tintes printeru lietotāji, ir tā, ka, ja ierīce netiek regulāri lietota, piemēram, vismaz reizi nedēļā, tās tinte var sākt sakalst.
    
Lāzerprinteru cenas parasti ir augstākas, kā arī to toneru kārtridži maksā dārgāk nekā tintes kārtridži, taču atšķirība ir tā, ka tie nekad nesakaltīs. Turklāt vienas lappuses izmaksas būs krietni zemākas nekā tintes printera lietošanas gadījumā.

Atceries, ka printeriem var būt vairāki pielietojumi

    Ja ienāksi interneta veikalā 220.lv, redzēsi, ka šeit pieejami printeri, kas darbojas kā multifunkcionālas ierīces. Tas nozīmē, ka tās var izmantot ne tikai drukāšanai, bet arī, piemēram, kopēšanai, skenēšanai un pat faksu sūtīšanai. Tāpēc, ja meklē printeri mājas lietošanai, iespējams, ir vērts apsvērt multifunkcionālas ierīces iegādi, jo nevar zināt, kuras no īpašībām Tev nākotnē varētu noderēt.
  
Kas jāņem vērā, pērkot printeri?

    Ja esi apņēmies pirkt šo ierīci, vispirms sāc ar izvēli starp tintes un lāzerprinteri. Izpēti to atšķirības, lietošanas ērtību, cenu un arī izmantošanas izmaksas. Izvērtē, kādam mērķim printeri plāno lietot, kā arī pārdomā, cik bieži drukāšana tiks veikta. Jo plāno to darīt retāk, labāk izvēlēties lāzerprinteri. Tāpat lāzera printeris būs gudrāka izvēle gadījumā, ja plānots printēt lielākus dokumentu apjomus savukārt tintes printeris noderēs tiem, kam vajadzīga attēlu un fotogrāfiju druka. Lai arī tintes printeris var būt lētāks, tā lietošana ilgtermiņā izmaksās ilgāk savukārt lāzera printerim parasti darbojas pretējs princips – tas maksā vairāk, taču lietošana ir lētāka.    
    
Kur iegādāties?

    Nekavē laiku, meklējot printeri dažādos veikalos. Ienāc 220.lv, salīdzini vairākus to modeļus, parametrus, lasi pircēju atsauksmes un izvēlies tieši tādu drukas ierīci, kāda Tev nepieciešama. Turklāt, ja vēlies, saņem to bez maksas mūsu veikalos Rīgā, Ģertrūdes ielā 94a un Daugavgrīvas ielā 114.